Det er de små ting, der forbedrer en brugeroplevelse!

I dag var min første dag i min nye stilling som teknologidirektør for et ungt marketing- og e-handelssoftwarefirma her i Indianapolis, kaldet Patronsti. Da jeg gennemgik vores software i dag og hjalp til med en ny integration, blev jeg opmuntret af applikationens sofistikering. Vores applikation integrerer online bestilling med flere POS systemer.

Jeg ser frem til at arbejde sammen med vores udviklingsteam for at bringe vores brugergrænseflade fuldt ud tilpasset udnyttelse CSS og måske nogle AJAX. Den store nyhed er, at disse stort set er kosmetiske ændringer, der ikke kræver rensning og genopbygning af applikationen. Stort set tror jeg, at applikationen kan forbedres på to måder, den første er evnen til at tilpasse klientens interaktion, og den anden er at implementere nogle grundlæggende 'små ting'.

Da jeg arbejdede i Paypal i går aftes, fandt jeg bare en 'lille ting'. Når du holder musen over specifikke links i Paypal-grænsefladen, vises en flot værktøjstip til fade-in og falmer ud, når du holder musen væk fra den. Her er et screenshot:

Mouseover på Paypal

Ofte når jeg bemærker disse teknikker, graver jeg lidt for at finde ud af mere. I dette tilfælde fandt jeg ud af, at Paypal simpelthen bruger Yahoo! Brugergrænsefladesbibliotek at bygge værktøjstip. Endnu bedre, de viser simpelthen beskederingen af ​​den aktuelle titel i (a) nchor-tagget. Dette betyder, at siden blev udviklet normalt, men da klassen blev tilføjet, tog JavaScript sig af resten.

Det er små accenter som dette på software, der virkelig gør det til en bedre brugeroplevelse. Måske mere imponerende er, at udviklerne hos Paypal ikke gider at 'genopfinde hjulet', de fandt et godt bibliotek og implementerede det.

Jeg vil kigge efter disse og andre teknikker i de kommende måneder for at forbedre brugeroplevelsen af ​​vores applikationer.

2 Kommentarer

 1. 1

  Hej Douglas

  WOW, jeg havde ingen idé om, at Yahoos UI-bibliotek var open source og på Sourceforge ... det er endnu et nyt legetøj, jeg skal lege med. 🙂

  Hvad jeg troede var en rigtig sej tilføjelse brugeroplevelse for nylig var, da jeg skiftede over den nye Yahoo Webmail Beta og blev behandlet med en meget flot visuel tutorial med værktøjstip justeret med hvert relateret emne.

  Jeg ved ikke, om denne kodning er en del af YUI-biblioteket, men hvis det er, kan det være en god ting at tilføje til din e-handelsapp.

  Skål

  Nick 🙂

  • 2

   Yahoo har en enorm samling af UI-komponenter, Nick. Sørg for at tjekke deres gitterkontroller. Simpelthen fantastisk. Og når du læser deres dokumentation og licensaftaler - alt er der for at tage, så længe du ikke leder efter support.

   Jeg er dog ingen advokat, men du vil muligvis dobbelt tjekke!

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.