Jokertegn-DNS og dynamiske underdomæner

I al min fritid (ha!) Har jeg arbejdet med at pakke Wild Birds Ubegrænset kort applikation med en virksomhedsapplikation, der giver folk mulighed for at designe deres egen butikslokator. At udvikle min egen software som en serviceløsning har været et af mine mål i ganske få år, og det er en fantastisk mulighed.

Der er to nøglefunktioner fra hylden, som jeg ønskede at lægge i applikationen, der viser sig at være en kæmpe udfordring, så jeg ville diskutere dem, hvis du nogensinde vil gøre det samme. Begge funktioner er almindelige i alle applikationer, men jeg er kommet til at finde ud af, at selvom de er almindelige, understøtter mange hostingudbydere dem faktisk ikke!

Mit mål er at opbygge en selvbetjeningsapplikation, hvor klienten kan konfigurere sit eget underdomæne (http://subdomæne.mitapplikationsdomæne.com) eller endda anvende deres eget underdomæne (http://subdomæne.ditdomæne.dk). For at det skal være selvbetjening, kræver det evnen til at programmere løsningen - men det har adgang til nogle domænenavnsserverkonfigurationsfiler, der er uden grænser for de fleste hostingkonti! Problemet er support til Wildcard DNS, det vil sige at være i stand til at pege ethvert underdomæne til serverens domæne. Med andre ord, test.domæne.com eller www.domæne.com eller et hvilket som helst domæne.com peger alle på det samme sted. Uanset hvad du skriver - det fungerer.

Uden for applikationer er dette faktisk en ret flot funktion at have aktiveret - selv på din blog. Det ville give nogen mulighed for at skrive noget.ditdomæne.dk og bringe dem til yourdomain.com. Du vil blive overrasket over, hvor mange dårlige links der er, der peger på din blog eller dit websted. Det kan gå glip af trafik, hvis personen ikke genkender, at det er en fejl med linket.

Processen fungerer ved at omskrive underdomænet til en forespørgselsstreng, før siden faktisk gengives af webserveren ... så subdomæne.domæne.com bliver faktisk fortolket af Apache-servere som domæne.com? Hvad = underdomæne ved brug af en htaccess-fil:

# Uddrag underdomænedelen af ​​domain.com
RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ ([^ \.] +) \. Dit domæne \ .com $ [NC]
 
# Kontroller, at underdomænedelen ikke er www og ftp og mail
RewriteCond% 1! ^ (Www | ftp | mail) $ [NC]
 
# Omdiriger alle anmodninger til et php-script, der videregiver underdomænet som argument
RewriteRule ^. * $ Http://www.yourdomain.com/%1 [R, L]

Der er nogle yderligere oplysninger om de filer, du skal redigere på V-nessa.net. Bemærk, at filerne muligvis ikke findes, hvor det er specificeret, afhængigt af din hostingudbyder. Min hostingudbyder støtter faktisk folk, der blander sig, men de advarer om, at det kan annullere kundesupport, hvis jeg gør det. Ud over 'hack på egen risiko' vil de heller ikke række ud for at hjælpe dig.

Jeg skal arbejde på at udvikle resten af ​​applikationen i stedet for at blive hængt op på underdomæneudviklingen. Jeg skal faktisk give CakePHP et skud til brug som ramme for det!

Sidste note, jeg er lidt af et hack på disse ting. Jeg er velsignet med udviklingshold på mit arbejde for at finde ud af disse ting. På egen hånd er jeg lidt farlig. Enhver feedback og hjælp er værdsat!

3 Kommentarer

 1. 1

  Meget sejt. Jeg brugte faktisk min registrators navneserver med wildcard DNS, da jeg var hos SliceHost, og havde Apache konfigureret til at servere ukonfigurerede underdomæner fra de almindelige domænerfiler.

  Jeg var virkelig fascineret af at se på CakePHP-rammen, men dit link er dødt 🙂

  CakePHP kan findes på http://cakephp.ORG

  • 2

   Jeg tænkte også på at gå i registreringsdatabasen, Alex. Det er en god idé - sandsynligvis den bedste måde at håndtere dette på.

   Beklager det døde link - det er løst nu.

 2. 3

  har du formået at finde en udbyder, der tillader dig at gøre dette? (undtagen ved at leje en dedikeret server)

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.