Wikiality, Sandhed og Nøjagtighed

wikialitet

Det ser ud til, at Colbert-rapporten har forårsaget et Wikipedia-oprør med dette nye segment på Wikiality.

Der er altid et strejf af sandhed i Colberts sarkasme, som jeg virkelig sætter pris på. I dette tilfælde er Wikiality simpelthen udviklingen af ​​redaktionel magt. Et par citater ... "" Absolut magt korrumperer absolut "og" Historien er skrevet af sejrherrene ". Jeg undskylder for ikke at tage mig tid til at kreditere disse tilbud.

Mit punkt er, at Wikiality tillader folk at spotte og vride sandheden ligesom nogle andre eksempler, vi har hørt fra vores regering og almindelige medier:

  • CBS gjorde det med den falske dokumentation
  • Bush gjorde med masseødelæggelsesvåben
  • Bibelen (læs fejlagtig Jesus), jødedom, islam ...
  • Videnskab, Al Gore og global opvarmning
  • Adskillelsen af ​​kirke og stat
  • Listen er for lang….

Jeg siger ikke, at nogen af ​​ovenstående eksempler er fakta eller fiktion ... men argumentet viser os, at folk let kan manipuleres. Hvis jeg er uddannet journalistik, må jeg sige sandheden. Hvis jeg skriver en bog, skal jeg være ekspert. Hvis mit politiske parti siger det, er det korrekt.

"Sandhed" og "Nøjagtighed" er en illusion fortolket af den person, der angiver dem som sådan. Colbert og "Wikiality" har simpelthen sat det i rampelyset. Hvad angår tilbageslag i "blogosfæren", vil du ikke høre noget skrig fra os! Vi hepper på, fordi vi har talt om dette i nogen tid. I modsætning til en bog, en avis, et nyhedsprogram eller regering tillader internettet imidlertid folk at diskutere, hvad sandhed og nøjagtighed er!

Derfor er Wikiality god!

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.