Hvad er autoritet?

social autoritet

Hvis du foretager nogle søgninger af i større websteder, der annoncerer Twitters Autoritetsdebat, du finder mine rants afgivet på flertallet af kommentarerne. Det gør mig nød at alle holder taler om det - og nogen gik endda og byggede Twitority og Twithority.

Et bedre navn ville have været Søg efter tweets i faldende rækkefølge efter antal følgere.

Jeg ved, det er et frygteligt langt navn, men det er præcis, hvad det er. Det er ikke Myndighed.

Definition af autoritet

En person eller organisation, der har magt eller kontrol på et bestemt, typisk politisk eller administrativt område.

For at nogen kan modtage Myndighed på eller fra Internettet kræver det et par ting:

 • En håndgribelig, dokumenteret historie med viden eller praksis inden for et ekspertiseområde.
 • En anerkendelse af denne ekspertise fra andre med autoritet.

Disse sorteringsmotorer for Twitter mangler begge dele. Da jeg tweetede om Valkyrie for et par dage siden ville jeg have dukket op i resultaterne med mine 3,200 tilhængere. Chris Pirillo Tweet på Valkyrie er nr. 1 i resultaterne i dag - på grund af hans 24,000 tilhængere:

Chris Pirillo tweets på Valkyrie

Jeg elsker Chris Pirillo, men han har ikke en lick af autoritet (undskyld Chris!) I gennemgangen Valkyrie.

Selv de har kun 1,872 tilhængere, det er sandsynligvis meget mere præcist at angive det NY Times Film Twitter, fra NY Times film side, har langt mere autoritet end mig, Chris eller nogen anden i resultaterne. Og NY Times Twitter-konto har en brøkdel af tilhængerne.

Jeg tror, ​​der er plads på sociale medier til autoritet. Jeg tror Googles side-algoritme kan være en god start. En Twitter-applikation, der overvåger retweets, recens af tweets, hyppighed af tweets og antal tilhængere (baseret på deres autoritet og forhold) på et givet ekspertiseområde ville være fantastisk! Jeg ville elske at være i stand til at søge efter de bedste twitterere til forretningsblogging derude!

Autoritet er ikke bare hvor mange mennesker der følger dig. Autoritet er, hvor mange mennesker der respekterer dig inden for et specifikt ekspertiseområde.

3 Kommentarer

 1. 1

  Doug, tak for at du tilføjede noget fornuft til dette trætte, godt slidte, arkaiske argument.

  Hvorfor tager det os med mindre ”autoritet” at introducere sund fornuft i diskussionen.

  Men hvis der er en sølvforing, er det måske måske en gang for alle, at vi kan lægge dette argument i ro, selvom pessimisten i mig tvivler på, at det desværre vil.

  Fantastisk indlæg. Jeg kvidrer det til mine 2800 tilhængere! Vi viser A-listerne (kan ikke tro, jeg sagde lige det), hvem der har autoritet! 🙂

 2. 2

  Tak fordi du deltager i koret med stemmer, der påpeger, hvilken virkelig dum idé det er.

  Jeg ser værdi i at kunne filtrere en søgning efter antal tilhængere, men at kalde det autoritet er absurd.

  De mennesker, der fortaler dette system, har astronomiske antal følgere (Loic, Scoble, Arrington osv.). Hvorfor ikke kalde denne funktion, hvad den virkelig er: "Vis mig tweets af mine meget vigtige venner og mennesker, som jeg synes er værd at være opmærksom på."

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.