Atmosfærisk markedsføring og hvorfor fortjeneste kan afhænge af det

detailatmosfære

Med alle de websteder og værktøjer, der er tilgængelige for os via internettet, hvorfor finder vi ikke alle bare den laveste pris på hvert produkt? Der er mange forbrugere eller virksomheder, der gør netop det, men de fleste mennesker gør det ikke. Jeg har delt online, at jeg for nogle år siden skiftede fra at køre Fords til en Cadillac. En Ford-forhandler irriterede mig, da de opkrævede et lille gebyr for at løse et tilbagekaldelsesproblem.

Jeg betalte gebyret, derefter kørte jeg til Cadillac-partiet et par uger senere. Jeg sluttede med at rejse i en ny SRX den aften. Sælgeren sprang gennem bøjlerne for at skaffe mig det køretøj, jeg ønskede, til en pris, jeg havde råd til. Da jeg kom tilbage for at tilføje mudderklapper og et cykelstativ, installerede de dem uden beregning. Når det er min fødselsdag, ringer de og ønsker mig tillykke med fødselsdagen. Når jeg kommer ind til et olieskift, giver de mig et kontor med Wi-Fi eller en top of the line lånebil uden omkostninger. (Ja, jeg ved, at de vil have mig til at købe det).

Sandheden er, jeg kan godt lide SRX ... men jeg elsker mærket. Den erfaring, som min salgsrepræsentant giver, forhandleren giver, og mærket giver, skaber en oplevelse ud over køretøjets 4 døre. Jeg føler mig speciel ... og jeg er villig til at betale ekstra for det.

I arkitekturens verden kalder de oplevelsen af ​​rummet omkring dig Atmosfære, skrevet med fokus på arkitekter og de detailoplevelser, de designede.

Definition af atmosfære

I 1973, Philip Kotler skrev en artikel i Journal of Retailing hvor han beskrev indvirkningen af ​​detailområdet på købsadfærden. Han gav følgende definition:

Indsatsen for at designe købsmiljøer for at producere specifikke følelsesmæssige effekter hos køberen, der øger sandsynligheden for køb. Påvirkningen af ​​sandsynligheden er den sensoriske kvalitet af rummet omkring købsobjektet, købers opfattelse af disse sensoriske kvaliteter, effekten af ​​de opfattede sensoriske kvaliteter og virkningen af ​​købers affektive tilstand.

Ud over detailhandel

Efter 20 års arbejde på pc'er købte det firma, jeg arbejdede for, en MacBook Pro til mig. Kassen var smuk. Det havde et håndtag, var designet på niveau med deres reklame, og da du åbnede det, blev den bærbare computer vugget i et blødt sort skum. Det var en oplevelse at trække det fra kassen og lægge det på skrivebordet. Det var ikke det typiske styrofoam-rod med plastposer, der var umulige at åbne.

Hvad Apple laver er at designe og udføre en unik, konsistent oplevelse for sine kunder og kunder. Fra butikken til produktemballagen til produktet til operativsystemet til softwaren. Der er en atmosfære omkring Apple, der gør det unikt. Og ikke overraskende, oplevelsen er også meget rentabel.

Atmosfærisk markedsføring involverer visning af produktet, farverne, lugten, lydene, publikum, kampagner og købsoplevelsen. Som Mr. Kotler skriver:

Et af de nyeste fremskridt inden for forretningstænkning er anerkendelsen af, at folk i deres beslutning om indkøb reagerer på mere end blot det håndgribelige produkt eller den service, der tilbydes. Det håndgribelige produkt - et par sko, et køleskab, et hårklipp eller et måltid - er kun en lille del af den samlede forbrugspakke. Købere reagerer på det samlede produkt. Det inkluderer de tjenester, garantier, emballage, reklame, finansiering, behagelighed, billeder og andre funktioner, der følger med produktet.

For halvtreds år siden, og citatet står stadig. I mit første eksempel blev købsoplevelsen beskadiget af forhandleren - atmosfæren forurenet. I Apple-eksemplet er det konstant højt. Selvom du køber en iPad hos Best Buy, er den omhyggeligt designet til at adskille sig fra konkurrenterne.

Online atmosfære

Dit online brand, salgsoplevelse, onboarding, platform, kontoadministration og fakturering er alle en del af atmosfære påvirker din virksomheds evne til at erhverve, fastholde og skabe mere værdifulde relationer med dine kunder og kunder. Faktisk tror jeg over tid, at de har den største langsigtede indvirkning på din evne til at konkurrere. Når virksomheder bevæger sig online, bliver det bydende nødvendigt, at oplevelsen og konsistensen online understøtter købsbeslutningen.

Jeg er en ret praktisk person, når det kommer til de værktøjer, produkter og tjenester, som vi handler med. Jeg er dog ærlig, at jeg finder mig selv i at trække hurtigere til en købsbeslutning, når jeg er tiltrukket af brand. Nogle gange er det de videoer, de sender, nogle gange skrivningen, nogle gange webstedets oplevelse og nogle gange branding. Hvis det hele er konsekvent - site, socialt, e-mail, videoer osv. - kan du endda finde mig at indtaste mine kreditkortdata til et online køb lige der og der. Selvom det koster flere penge.

Faktum er, at alle kan konkurrere om billige. Men når du prøver at øge overskuddet og fremskynde din salgscyklus, afhænger det af effektiviteten af ​​din atmosfærisk markedsføring.

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.