Spar en krone for at bruge en dollar

GreedyI går aftes så jeg begyndelsen (men savnede resten) af Oprahs Big Give-show. Jeg elskede forudsætningen - give nogen $ 2,500, og den person, der gør det bedste arbejde med at skaffe flest penge, vinder.

Kernen i showet var, at du var nødt til at møde den person eller de mennesker, du hjalp. Som et resultat var presset ikke kun for at udføre - det var virkelig ikke at svigte folket, at du var der for at hjælpe.

Hvad jeg har læst som opfølgning er, at $ 2,500 virkelig var ubetydelig. $ 2,500 var egentlig bare for at gøre det muligt for dig ikke at bekymre dig om transport, telefonopkald, organisering osv. De rigtige penge var i den anden ende af et telefonopkald til et firma eller en berømthed. Hvis du virkelig koncentrerer dig om, hvor og hvordan du bruger $ 2,500, så du kan presse mest ud af det, taber du. Hvis du i stedet ignorerer $ 2,500 og koncentrerer dig om de store penge - er du på vej!

Hvor meget koster en dollar?

Parallellen for mig er den investering, vi laver i vores arbejde. Hvis du har de økonomiske ressourcer, kan det være dumt at bekymre sig om, hvor meget du kan spare på at købe et stykke kontorudstyr. Eksempel: Så du har en medarbejder, der tjener $ 30 / time, hvis arbejde er værdsat til $ 70 / time, der gennemsøger internettet for at spare $ 25. Hvis de brugte en times online shopping til den bedste pris på en ny printer, mistede du lige $ 15. I stedet skulle du lige have købt den første printer, du fandt, og solgt den ansattes tjenester til $ 70. Du ville have tjent mere end $ 15.

Hvorfor mere? Fordi det at skure Internettet forsøger at spare et par kroner på en printer, er det ikke, hvad din medarbejder blev ansat til at gøre. De ville hellere have arbejdet med deres projekt, og du ville have haft det bedre, hvis de havde gjort det. De ville have nået deres mål, været til tiden og blevet poleret i deres håndværk.

Sats aldrig på minimumet

Da jeg blev gift, tog jeg en tur til Las Vegas og Laughlin med min kone. Jeg var ikke en spiller, men hendes forældre var det. Hendes mors eneste råd til mig var altid at satse max. Jeg sad et stykke tid og spillede video blackjack og video poker en nat og dumpede $ 1.25 ind ad gangen. Det lyder ikke som meget, men jeg var i flåden på det tidspunkt, så jeg havde ikke for mange penge. Jeg tror, ​​at vores 'spilbudget' var $ 30 hver pr. Dag.

Efter et stykke tid, da jeg så bunden af ​​min spand, begyndte jeg at lægge 4 kvartaler ad gangen .. så 3 ... så 2 ... så 1 ... og jeg ramte en Royal Flush. Min svigermor jublede for mig - indtil hun så udbetalingen på $ 62.50. Hendes kæbe faldt. Havde jeg fortsat med mine $ 1.25, ville jeg have været omkring $ 25,000 rigere. I stedet havde jeg bare endnu en spand med kvartaler.

Jeg lærte min lektion.

Spred din indsats

I mit nuværende job har jeg fået til at se og observere investorerne i virksomheden, og det var en øjenåbner. Vores investorer tømte ikke deres opsparingskonti og kontanter deres pensionering for at spille på os. I stedet investerede de i 10 virksomheder, og de afbalancerer deres opmærksomhed i overensstemmelse hermed. De investerede ikke al deres tid og penge i en enkelt forretning i håb, bøn og understreger, at det ville klare det.

De spredte deres penge i ti virksomheder og søgte at hjælpe hver virksomhed ved at hjælpe dem, hvor de kunne. Nogle af vores investorer giver simpelthen feedback, som om de var klient. Nogle giver økonomiske og andre giver teknisk feedback. De erkender, hvordan deres styrker kan udnyttes inden for hver virksomhed, og de deler det i overensstemmelse hermed. Jeg er stille forbavset, da de beder os om at sprænge $ 25k her og $ 25k der, som om det ikke var noget. Det er fordi det is ingenting.

De vil have os til at satse maksimalt og koncentrere os om forretningen, ikke om sparekontoen.

Med andre ord handler de ikke efter printeren til den laveste pris, og de vil heller ikke have, at vi skal være det.

3 Kommentarer

 1. 1

  En royal flush i Black Jack, det er en helvedes hånd!

  Forresten Doug, jeg prøvede at klikke på permalinket til dette indlæg fra RSS-feedet og fik en ”Vi kunne ikke finde det! Enten er du vild, eller vi er! ” besked. Jeg er ikke sikker på, hvad der sker, men jeg troede, du gerne vil vide det.

  • 2

   Ups! Glemte 'og videopoker'. Det ironiske er, at jeg ramte på Keno den sidste aften og betalte for turen. Jeg savnede endnu en stor jackpot. Og i lufthavnen savnede jeg endnu en jackpot. Jeg er lidt tyk nogle gange!

   Ad: RSS - Jeg havde et problem, da den først blev offentliggjort. Jeg troede, at den ikke blev offentliggjort, og jeg ændrede indlægssluggen. Jeg er en rigtig vinder i aften! 😉

 2. 3

  Doug - Jeg er enig i, at tid er penge, og at det er spildende at bruge en time på at finde den bedste pris. Jeg tror dog ikke, det betyder at købe den første, du ser, uanset hvilken pris. Hvis det tager mig fem minutter at ringe til BestBuy.com, CircuitCity.com, Amazon.com og NewEgg.com for at se, hvilken der har den bedste pris, er det værd at bruge tiden for mig.

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.