Lær at spille Nice

surt barn

Hvis du ser tilbage på historien om denne blog, finder du ud af, at vi bliver begejstrede for at finde nye teknologier og uddanne vores læsere om dem. Medmindre en virksomhed gør noget umoralsk eller bare dumt, er vi typisk positive i vores tilgang. Jeg vil ikke have, at denne blog bliver så stor, at vi kan begrave nogle virksomheder, mens vi promoverer andre ... og det skuffer mig ærligt, når nogle af mine andre mere populære kolleger tager disse skud offentligt.

Så sent som i går har jeg modtaget klager fra trolde. Hvad er et trold?

I internetslang er et trold en person, der sender inflammatoriske, fremmede eller uden for emnet beskeder i et online-samfund, såsom et online diskussionsforum, chatrum eller blog, med den primære hensigt at provokere læsere til et følelsesmæssigt svar eller ellers forstyrrer normal diskussion om emnet.

Jeg vil tilføje et par andre egenskaber ... trolde er typisk feje og gemmer sig under anonymitet. Og på denne blog forsøger trolde ofte at skade de virksomheder, som vi skriver om.

Jeg prøver et par gange at svare på et trold, men når jeg ser dem ty til at kalde navne og ignorere fakta, holder jeg op med at tale med dem. Jeg lod virksomheden vide, at de er blevet kritiseret. Hvis virksomheden forsøger at løse situationen og ikke kan (hvilket er typisk på grund af anonymiteten), fjerner jeg kommentaren.

Hvorfor? Giver det ikke et firma adgang? Er det intellektuelt uærligt?

Jeg tror ikke det. Når jeg interviewer et firma, får skærmbilleder og beskriver deres anvendelse, prøver jeg ikke at træffe en købsbeslutning for dig. Jeg skriver et kort blogindlæg baseret på virksomhedens marketing, feedback eller produktspecifikationer og deler, hvad værktøjet er, og hvordan jeg tror, ​​det kan hjælpe en marketingmedarbejder. Disse virksomheder arbejdede hårdt for at få et produkt lanceret og tage en enorm risiko ved at stille sig derude til kritik.

Nogle mennesker hader simpelthen virksomheder (vi ser meget af det for nylig). Jeg har en sweetspot til dem, fordi jeg har arbejdet for så mange unge startups. Jeg har set de ofre - i penge, tid og familie - som folk bringer for at prøve at tage noget fra en idé til en drøm til virkeligheden. Det tager masser af arbejde ... og de fleste virksomheder lykkes faktisk ikke. Jeg vil ikke have, at virksomheder kollapser… ser grundlæggere og medarbejdere miste alt. Ingen burde.

En enkelt negativ kommentar kan sætte et firma på forsvaret. Jeg så det ske med et af de virksomheder, som jeg arbejdede for ... nogen kritiserede forretningen online, og de kom sig aldrig tilbage, siden stillingen blev viral og afviklede i hver salgssamtale det næste år. Det var groft ... og unødvendigt. Det er ikke kun ledere, der har evnen til at gøre det længere, heller ikke ... et enkelt indhold kan starte en gnist, der driver en virksomhed under.

Så jeg føler, at jeg har et ansvar over for begge læsere og virksomheder ved at give folk fordelen ved tvivlen. Hvis en kommentator ønsker at komme ud af skyggen og konstruktivt kritisere en virksomhed - er det en god samtale at have. Men når et trold rammer og bombarderer indlægget anonymt, vil jeg simpelthen ikke klare det. Jeg svarer en eller to gange, og så er samtalen færdig. Hvis de fortsætter, vil jeg ikke give dem flere muligheder.

Der er masser af virksomheder, som jeg har mistet respekt for gennem årene ... men jeg vil ikke forsøge at ødelægge dem. Jeg giver dem simpelthen ingen opmærksomhed på denne blog. Det er den mulighed, jeg har - promovere store virksomheder og ignorere dem, der skal væk. Hvis du vil udfordre mig på et af mine indlæg, glæder jeg mig over kritikken! Men hvis du bare skal skrige og kalde navne, behøver jeg ikke lytte til det.

Jeg ser frem til vores fortsatte samtale!

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.