Top 5 grunde til, at jeg ikke bruger lister i hvert indlæg.

TalJeg er ved at komme mig efter det, jeg tror er min første migrænehovedpine i dag. Så jeg håber, at jeg ikke er negativ med dette indlæg ... det er ikke et angreb, simpelthen en nysgerrighed.

Hvis du ikke tidligere har tjekket hans blog, er der et væld af oplysninger på ProBlogger. Hvad jeg ikke kan finde ud af for nylig, er hvorfor næsten hvert enkelt indlæg skal være en slags liste?

Er der fordele ved lister i dit indhold? Jeg har ført lister i mit indhold før, men kun når jeg troede, at de gav retning eller simpelthen var punkttegn, som jeg ønskede at kommunikere. Jeg ved, at folk søger efter 'Top 10' og 'Top 100' og andre almindelige optællinger for lister, men jeg kan ikke se 'Top' på nogle af ProBloggers lister.

Alligevel synes næsten alle indlæg at have en nummereret liste af en slags. Hvorfor?

Her er toppen 5 grunde til, at jeg ikke bruger lister i hvert indlæg:

 1. Det læser ikke som en samtale.
 2. Lister er undertiden subjektive ... en person kan have et enkelt punkt eller et hundrede point om et givet emne. Hvorfor er optællingen vigtig?
 3. Overforbrug af nummererede lister lyder uheldig ... medmindre din blog naturligvis handler om lister.
 4. Listeelementer er normalt kortfattede udsagn og giver ikke meget plads til beskrivelse eller diskussion.
 5. Nogle gange ser de sidste ting ud som en slags udtænkt ... bare for at forsøge at nå det antal, du har brug for. Jeg havde brug for 5.

3 Kommentarer

 1. 1

  Dejlig liste. Her nogle tanker:

  1. Jeg bruger ikke lister i hvert indlæg - af mine sidste 10 var kun 2 virkelig listeindlæg (en anden citerede en liste, som en anden skrev)

  2. når det er sagt - Jeg kan godt lide listestilen for indlæg. Jeg finder dem nemme at skrive og lette at læse. Af mine indlæg er listen som regel de mest populære og mest kommenterede.

  3. Jeg er en listeperson i det virkelige liv - jeg laver dem hele dagen for at hjælpe mig med at organisere mig selv - så jeg antager, at det også er en naturlig form for skrivning for mig.

  4. dit punkt om, at lister er kortfattede udsagn, er sandt - men de listeindlæg, som jeg skriver, har generelt en overskrift og derefter et afsnit efter dem. På en måde ligner de meget essays, som jeg skriver med en indledende erklæring i starten af ​​hvert afsnit med en forklaring af det bagefter. Den eneste reelle forskel er, at punkter er punkttegnet eller nummereret, og at hovedpunktet er fed for at gøre det mere fordøjeligt.

  5. en af ​​de største fordele ved lister er, at de kan scannes. Undersøgelser af online læsning viser, at de fleste reagerer imod og ikke læser store blokke af tekst og scanner indhold efter hovedpunkter, før de går tilbage for at læse en artikel. Jeg finder ud af, at listeformatet hjælper med dette.

  6. Jeg er heller ikke rigtig interesseret i at afrunde lister for at komme til et certianummer og har som et resultat skrevet adskillige lister med 9, 12 og andre mærkelige numre. Mine sidste par indlæg har været pænt afrundede '10' lister, men det er mere lyst end noget andet - jeg skriver mit indlæg og går derefter tilbage til nummerering af mine point i slutningen og holder fast ved det, jeg kom på.

  Selvfølgelig - jeg tager dine kommentarer med. Jeg ved, at lister kan overdrives og er opmærksom på det - som et resultat prøver jeg at blande det lidt sammen. Tak for dine tanker - slet ikke taget som et angreb men en konstruktiv kritik - tak.

 2. 2

  Darren,

  Dette er fremragende feedback, der hjælper mig med at forstå en hel del. Hvis jeg ikke sagde det før stærk nok, er jeg en stor fan af din blog. En af de ting, jeg elsker ved din blog, er at det altid synes at være originalt materiale. Når jeg scanner gennem mine feeds til gentagelse af indlæg (i dag er det Googles Writely og Spreadsheet-fletning), er din normalt på et nyt emne.

  Mange tak for at du tog dig tid til at besvare mit bidrag! Det er en spænding, som "ProBlogger" selv besøger.

  Og - jeg kan virkelig godt lide det faktum, at du opførte dit svar. 🙂

  Doug

 3. 3

  tak Doug - troede, at kommentaren skulle være en liste 😉

  Jeg prøver at holde tingene originale over på PB - selvom der er dage, hvor nyhederne skal dækkes, tror jeg.

  tak for feedbacken - jeg sætter virkelig pris på det.

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.