Myten om tilskrivning

myte

Et af de dias, som jeg diskuterer i næsten alle samtaler, jeg har med virksomheder, er et, som jeg kalder myte om tilskrivning. I ethvert målesystem foretrækker vi boolske og diskrete regler for adfærd. Hvis dette, så det. Det er dog et problem, fordi det ikke er sådan, købsbeslutninger træffes. Det betyder ikke noget, om du er forbruger, eller om du er en virksomhed - det er bare ikke realiteten kunderejse.

Eksempel er mit køb af en Amazon Echo. Jeg så brummen online, da den første gang blev lanceret, men jeg havde virkelig ikke brug for det. På det tidspunkt var jeg heller ikke en primær bruger. Men da jeg flyttede flere og flere af vores forretningskøb til Amazon, sluttede mig til Prime og modtog forsendelse inden for en dag, ændrede min holdning til Amazon.

Jeg vidste stadig ikke meget om Amazon Echo, selvom. En dag på Facebook, Mark Schäfer fremsatte en interessant kommentar. Han nævnte, at han mere og mere talte til sit Amazon Echo, som om det var en person i rummet. Som både en teknisk nørd og Amazon-entusiast blev jeg fascineret.

Førstehånds tilskrivning

Teknisk set vil jeg sige, at det virkelig var det første strejf af min kunderejse. Jeg flyttede fra Facebook til Amazon, hvor jeg læste produktsiden. Det så ret sejt ud, men jeg kunne ikke rigtig retfærdiggøre udgiften på det tidspunkt. Derefter flyttede jeg til Youtube for at se, hvilke slags seje ting folk lavede uden for markedsføringsmaterialet.

Jeg vendte tilbage til Amazon og læste igennem 1-stjernede anmeldelser og så ikke rigtig noget, der ville forhindre mig i at købe enheden ... uden for eller prisen. Jeg kunne ikke retfærdiggøre det nye legetøj på det tidspunkt.

Last-Touch-tilskrivning

I den næste uge eller deromkring, da jeg navigerede på internettet, markedsførte nogle reklamer for Amazon Echo dukkede op. Til sidst bukkede jeg under en af ​​annoncerne og købte enheden. Jeg ville skrive et par afsnit om, hvor meget jeg elsker det, men det er ikke formålet med dette indlæg.

Formålet med dette indlæg er at diskutere, hvor salget af dette Amazon Echo ville tilskrives. Hvis det er første touch, ville det tilskrives Mark som en influencer ... selvom han ikke er en influencer for enheder og teknologi. Jeg vil sige, at Marks kommentar om ekkoet mere var en bevidsthedshandling i min kunderejse. Ingen steder før Marks kommentar var jeg opmærksom på Echo's sofistikering og forskellige funktioner.

Hvis tilskrivningsmodellen er sidste hånd, er betalte reklamer og re-marketing kilden til salget. Men det var de virkelig ikke. Hvis du spørger mig, hvilken markedsføringsstrategi der faktisk overbeviste mig om at købe ekkoet, svarer jeg:

Jeg ved ikke.

Det var ikke nogen enkelt strategi det fik mig til at købe ekkoet, det var dem alle. Det var Marks kommentar, det var min søgning efter brugergenererede videoer, det var min anmeldelse af dårlige anmeldelser, og det var remarketingannoncer. Hvordan passer det ind i Google Analytics konverteringstragt? Det gør det ikke ... som de fleste kunderejser ikke.

Jeg har skrevet om indgående markedsførings hovedklage og tilskrivning er nøglen.

Forudsigelig tilskrivning

Der er et alternativ, men det er ret komplekst. Forudsigende analytics kan observere salgsadfærd på tværs af alle medier og strategier, og når du foretager justeringer, kan det begynde at korrelere den relevante aktivitet med det samlede salg. Disse motorer kan derefter forudsige, hvordan sænkning eller hævning af budget eller aktivitet i en bestemt marketingstrategi vil påvirke den samlede bundlinje.

Når du ser på din marketingindsats, er det bydende nødvendigt, at du anerkender, at selv markedsføring, der ikke har en direkte tilskrevet konvertering, har en samlet indflydelse på kundens beslutningsproces. Og indvirkningen ligger langt ud over vores marketingindsats - hele oplevelsen af ​​et kundeemne bidrager til rejsen.

Her er et simpelt eksempel: Du ejer en butik og klipper dit rengøringspersonale. Det er ikke, at din butik er beskidt, men måske er den ikke så pletfri som før. Resultatet er, at dit salg falder, så mange fede kunder simpelthen ikke har lyst til at være så rene som den anden kvarterbutik. Hvordan redegør du for dette i din marketingindsats? Du har måske endda øget dit marketingudgifter på dette tidspunkt, men det samlede salg faldt. Der er ingen "super ren" linjepost i dit marketingbudget ... men du ved, at det har en indvirkning.

I dag har virksomheder brug for en baseline af indhold. Fra et rent, lydhørt websted til igangværende artikler, der bygger deres troværdighed, til at bruge sager, hvidbøger og infografik. Alle deles og værditilvækst gennem sociale kanaler. Alle er optimeret til søgemaskiner. Alt dette bidrager til et e-mail-nyhedsbrev, der plejer udsigten.

Det er alt sammen kritisk - der er ikke en, du handler for den anden. Du ønsker muligvis at afbalancere dem korrekt, når du ser deres indflydelse, men ingen er valgfri i en komplet online markedsføringstilstedeværelse.

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.