Betydningen af ​​god grammatik og tegnsætning ved blogging

Depositphotos43450467 s

Folk, der kender mig, ved, at jeg kan være lidt af en grammatik og tegnsætning. Selvom jeg ikke vil gå så langt som til at korrigere folk offentligt (jeg skænker dem bare privat), har jeg været kendt for at redigere tegn, der indeholder forkert stavede ord, forkert placerede apostrofer og generelt svære fejl.

Så det er overflødigt at sige, at jeg altid prøver at sikre, at min skrivning er op til grammatisk snus.

"Selv på blogs?"

Ja, selv på blogs.

"Men blogs skal være uformelle og samtalefulde."

Ikke så meget som du måske tror. Der er flere virksomheder, der omfavner blogging, og de prøver at projicere et billede af tillid og pålidelighed. Og tro det eller ej, kunderne vil bedømme et helt selskabs evne til selv at udføre sin mest basale kernemission på grammatik og stavning af en lav-niveau PR-flunky.

”Åh min Gud, du dinglede en participium! Vi køber ikke længere dine produkter igen! ”

Tro mig ikke? Vær opmærksom på kommentarerne på enhver politisk blog under præsidentvalget.

Selvom du ikke behøver at placere disse slags mennesker (de skal sederes i stedet), er du nødt til at projicere et billede af kompetence og professionalisme. Og det betyder, at du skal stave ord korrekt og bruge korrekt grammatik og tegnsætning.

Jeg vil lejlighedsvis sende Doug en DM om en forkert placeret apostrof eller et forkert stavet ord i et af hans Marketing Technology-indlæg (hvilket i bakspejlet sandsynligvis er grunden til Jeg bliver straffet Jeg blev bedt om at skrive denne artikel).

Der er en masse grammatiske fejl, som, hvis du laver dem, helt ærligt får dig til at se stum ud (Copybloggers ord, ikke mine). Ting som dens vs det, og du er mod dine, er fejl, som du bør vide bedre end at lave.

Mange mennesker vil sige, at grammatik og stavning på blogs bare ikke er vigtige. At vi formodes at være uformelle og afslappede, og at det bare ikke betyder noget mere.

Det er fint, hvis du skriver en personlig blog om dit eget liv, og at du kun forventer et par venner at læse. Du kan være så uformel som du vil, lave fejl i dit hjertes ønske og endda udfylde dine indlæg med gratis og alligevel sjovt bande. (Ser på dig, Bloggess.)

Men hvis du taler om din virksomhed, dit firma eller din branche, skal du holde alt så rent og fejlfrit som muligt.

Det er ikke synd, hvis du laver en fejl. Mange har den gang, jeg har lavet fejl på mine blogindlæg, især dem, hvor jeg taler om vigtigheden af ​​god grammatik og tegnsætning. Men jeg kan altid gå tilbage og rydde op. Det er den store ting ved blogging: intet er permanent som et magasin eller en brochure. Det er et statisk levende dokument. Arrangér de indlæg, der er tre år gamle.

Så hvis du laver en fejl eller to, fortvivl ikke. Få en, du har tillid til, at se dem over og give dig ærlig feedback. Gå derefter tilbage og ordn det, du gik glip af under dine første par redigeringsrunder.

For med rette eller forkert er nitpickerne derude. Og de kommer efter dig.

En kommentar

  1. 1

    Jeg kan ikke sætte ord på, hvor meget jeg sætter pris på dit øje for at finde mine fejl! Jeg har en tendens til at skrive i en bevidsthedsstrøm og se på mine fejl, mens jeg korrekturer så let som da jeg skrev dem. Det er lidt af en forbandelse. Gudskelov for venner!

    Når jeg er rig og berømt, bliver jeg nødt til at kompensere dig! 😀

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.