Digg-effekten: Godt indhold + sociale netværk = STORE HITS

digg

Da jeg skete på en rigtig sjov video af Bill Gates og Napoleon Dynamite i denne uge besluttede jeg at lave en lille test. Ikke klar over, at det var en noget ældre film, sendte jeg den på min blog og sendte blogindlægget til Digg. Ifølge deres hjemmeside:

Digg er et brugerdrevet websted med socialt indhold. Okay, så hvad dæl betyder det? Nå, alt på digg indsendes af digg-brugerfællesskabet (det ville være dig). Når du har indsendt indhold, læser andre digg-brugere din indsendelse og graver, hvad de kan lide bedst. Hvis din historie klipper og modtager nok diggs, promoveres den til forsiden, som de millioner af digg-besøgende kan se.

Det er sejt og det er vanedannende. Godt indhold stiger til toppen ... andre falder simpelthen af. Der er også et socialt aspekt, da du kan se, hvad dine venner digger, og de kan se, hvad du graver. Enkelt og pænt. Netscape arbejder på sin egen knockoff (for nylig hacket af gravemaskiner). Og en anden 'social annotation' side blev lanceret i denne uge, Diigo. Det er lidt klodset, men giver dig mulighed for at efterlade sticky notes på websteder, som dine venner kan læse, hvis de også er medlemmer af Diigo.

Anyways ... Jeg tilføjede digg-posten søndag aften. Mandag morgen havde mit websted burpet, forstøvet og døde på grund af det store antal hits i den korte periode. (Webstedet var faktisk okay, mine ingeniører fortæller mig, at WordPress kan blive lidt rørende under høj lydstyrke). Her er nogle statistikker:

Digg 1
Digg 2
Digg 3

En nylig indrejse fra Seth Godin forudsagde, at populariteten voksede for personlig video 'ansigt til ansigt', der rammer nettet. Han siger, at det ikke handler så meget om virksomheder om mennesker. Men folk ER virksomheder, er det ikke? Jeg satte en aldrende humoristisk video af Bill Gates op på mit websted, og mit volumen voksede over natten med over 1000% natten over. Så - måske handler det om mennesker ... menneskene bag virksomhederne.

Uanset hvad peger det på kraften i socialt netværk såvel som hastigheden på socialt netværk på nettet. Måske kan vi kalde det 'Digg' -effekten. Når man ser på numrene, er det sociale netværk klart stærkt og bør ikke ignoreres. Jeg udsatte netop min blog for over 2,500 mennesker på 48 timer! Min feedstatistik er steget med 2000% på 48 timer. Det er opmuntrende. Det betyder, at læsere kiggede ud over den tåbelige video og interesserede sig for mit indhold.

Spørgsmålet er, kan jeg beholde dem?

Heldigvis tror jeg ikke, at Digg kan blive forkælet af onde marketingfolk. Når alt kommer til alt er det 'gravemaskiner', der bestemmer, hvad der gør det, og hvad der ikke gør det. Som marketingmedarbejder vil jeg dog muligvis investere lidt tid og ressourcer i noget underholdende indhold, der bliver 'gravet' og får ordet ud af mit brand eller produkt.

3 Kommentarer

 1. 1

  Stimulerende stilling.
  Jeg ser Digg udvikle sig på unikke måder og faktisk skabe en engagerende måde til at skabe (og styre) nyhedsflow, uanset hvilket format det er. Mange mennesker ser det som rent sted at frø nogle billige links. Hvor folk virkelig bliver involveret, er den sociale side, du har beskrevet i dit indlæg.
  En slags se det som en mega-blog.

 2. 2

  Nic,

  Tak for kommentaren. Ja, jeg tror, ​​du har ret. Jeg håber dog, at Digg udnytter de sociale aspekter. Bedømmelsen af ​​kommentarer er en sej funktion ... de skal dog vises mere fremtrædende. Vennens Diggs er cool, men brugervenligheden til at navigere til et andet tag gør det mindre fremtrædende. Der er en guldmine derinde et eller andet sted.

  Jeg er også forvirret over, hvordan jeg vælger en kategori. Min personlige opfattelse af dette er, at det begrænser deres kategorier, gør dem ondt. Jeg vil meget hellere se, at brugere kan organisere efter tags end kategorier. Derefter kunne jeg for eksempel kigge efter "CSS Fade" og komme med en liste over de udgravede artikler om dette emne.

  Digg har en tendens til at have den uhyrlige svømning til toppen, og de har endnu ikke kapitaliseret på B2B-aspekterne af blogosfæren. Hvad hvis du kunne Digg artikler og tagge dem med “CRM Software”… forestil dig svaret!

  Tak!
  Doug

 3. 3

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.