Tak, Squidoo! (Shoemoney tager note)

blæksprutte

I weekenden blev jeg forskrækket af nogle åbenlyse spam-blogkommentarer ... destinationswebadressen var faktisk en Squidoo linse. Hvis der er en person på dette kontinent, der ikke kan tåle spam, er det sandsynligvis Seth Godin, Forfatter til Tilladelsesmarkedsføring og grundlægger af Squidoo.

Bemærk til spammere: Squidoo er sandsynligvis ikke det bedste sted at etablere butik.

Under alle omstændigheder faldt jeg simpelthen Squidoo en dejlig note, at jeg gennemgik det pågældende objektiv og følte, at der var en spammer om bord. I dag (det er mandag) modtog jeg en venlig note fra teamet på Squidoo, at de kiggede på medlemmernes linser, og det var tydeligt, at det var opsat som en front for affiliate marketing opnået af Spam. De deaktiverede kontoen. Jeg bekræftede, og det er væk.

Sidste uge har du sandsynligvis hørt det store "at gøre" om, at Shoemoney blev droppet fra MyBlogLog efter han indsendte bruger-id'erne for andre medlemmer på sit websted... en fejl i MBL's privatlivsmodel. Shoemoney er siden blevet genindsat efter en note fra MBL på deres blog om hændelsen og tilbageslag.

Her er min opfattelse. Jeg har ikke noget imod Shoemoney, og jeg har bestemt ikke noget imod MyBlogLog. MyBlogLog har været en velsignelse for min blog og andre for den eksponering, den har fået os. Dog vil jeg sige dette ... Jeg tror ærligt, at når Shoemoney blev droppet, var det fordi MBL var bekymret over andre bloggers privatliv, da Shoemoney først sendte 3 ID'er og derefter tilføjede nogle flere.

Det tror jeg ikke på MBL havde et valg ... hvor langt skulle Shoemoney gå? Skulle han lægge hundrede derude? Tusind? Havde han skrevet en slags SQL-injektionsscript, hvor han downloadede databasen over id'er? MBL vidste det bestemt ikke, så de skar ham af… hurtigt. Det var godt for os alle.

Det handlede ikke om at straffe Shoemoney, det handlede om at beskytte os. Er det ikke en god ting? Er det ikke det, vi vil have? Inden for en time initierede en sælger et forsvar, der muligvis har modarbejdet et sikkerhedsangreb.

... tilbage til Squidoo, Shoemoney - vær opmærksom på:

Jeg rapporterede et problem til et firma, og jeg gav dem tid til at svare og reagere. Jeg modtog en bekræftelses-e-mail, der takkede mig for at gøre dem opmærksom, de undersøgte problemet, og de lovede at løse det rettidigt. Da jeg kom hjem i dag, tjekkede jeg, og brugeren og deres linser var væk.

Når du finder et sikkerhedshul eller et problem med et produkt, skylder du det til dine medbrugere at rapportere oplysningerne rettidigt og give dem tid til at reagere. Efterfølgende er 20/20, men jeg ville have respekteret Shoemoney meget mere, hvis jeg havde læst om Markedsføring Pilgrim blog, som Shoemoney havde arbejdet med MyBlogLog for at tilslutte et sikkerhedshul natten før.

Shoemoney kunne også have rapporteret gennembruddet MBL og de kunne begge have nævnt, at der fra rapporteringstidspunktet til korrektionstidspunktet var mindre end en time. Hvis de ikke reagerer, så grill dem absolut! Men læg ikke smuthullet, grill dem, og vent på at se, hvad der sker. Det er forfærdeligt for alle.

Ved at rapportere problemet og vente på svaret, ville det have forårsaget meget mindre forstyrrelse, undgået en boykot, undgået en gazillion kommentarer på tværs af flere blogs og ville have reddet disse brugere fra deres ID bliver vist ... en sejr for alle. Jeg ville have takket Shoemoney og jeg ville have takket MBL. Det ville have vist, at de begge passede på dig og mig.

Åh ja ... tak, Gil (fra Squidoo). Tak, Seth! Jeg sætter pris på, at du tog dig tid til at rette dette problem og passede os alle.

PS: Jeg leder ikke efter en flammekrig, der skal begynde. Jeg respekterer Shoemoney - han er en supermagt til en blogger med en utrolig tilhænger. Han er talentfuld og har været meget succesrig. Jeg håber at have halvdelen af ​​den eksponering, han har haft en dag. Jeg vil bare lægge min opfattelse derude og håber, at han genovervejer tilgangen, når noget som dette sker i fremtiden. Ingen tvivl om, at han vil finde yderligere problemer med andre applikationer ... Jeg ser frem til, at han hjælper med at beskytte os alle!

4 Kommentarer

 1. 1

  Jeg deltager normalt ikke i flamwar ... for meget gang synker og ikke meget fortjeneste i det =)

  Du mangler meget af historien og de ting, der sker bag kulisserne, men mybloglog-sagen var så sidste uge 😉

 2. 2

  Jeremy,

  Tak for besøget! Jeg sætter stor pris på det, og du har helt ret - jeg er bare en tredjepart til dette, så min opfattelse kan være meget ude af kløe.

  Jeg sætter stor pris på det faktum, at du ikke deltager i flammekrige, jeg respekterer bloggere, der undgår konflikt (og det er bestemt ikke meningen med dette).

  Jeg ser simpelthen frem til bedre kommunikation mellem produkter og mennesker, ved at udnytte blogs og mobbe prædikestole korrekt og give folk fordelen ved tvivlen om at gøre det rigtige.

  Du grillede MBL temmelig godt et stykke tid der. Jeg håber, at tingene er i orden.

  Tak igen for besøget! Håber du kommer tilbage.

  Hilsen,
  Doug

 3. 3

  Den fyr kunne klassificeres som den største dumme fejl. De små ting, som vi ikke tænker på, kommer tilbage til at hjemsøge os. Ingen yderligere kommentarer på grund af den involverede dumhed ... ..

 4. 4

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.