Hardware, software ... Webware?

cloud computing

I udviklingen af ​​computerindustrien har vi haft det hardware - det nødvendige udstyr til at køre applikationerne. Og det havde vi software, de løsninger, der brugte disse ressourcer til at udføre det arbejde, vi kunne købe og installere fra forskellige medier. I dag kan du downloade softwaren uden medier.

To årtier af hardware og software

Hardware har opgraderinger og udskiftninger. Jeg har ærligt talt mistet styr på alle de computere, jeg har ejet til dato. Jeg har skeletrester på ikke mindre end 5 sammen med en død bærbar computer i mit hjem.

Software har installationer og opgraderinger, der installerer ændringer i softwareapplikationen. Det er et forældet system, som vi stadig arbejder og kæmper med i dag. Jeg havde en softwareopdatering tidligere i dag, der krævede, at jeg skulle lukke ned og genstarte min MacBookPro. Jeg har aldrig haft en OSX-opdatering, der går dårligt, men hver gang kan jeg ikke lade være med at blive lidt eftertænksom - tænker at det værste vil ske, og jeg mister alt mit arbejde. Jeg har et netværksdrev, hvor jeg gemmer mine downloadede applikationer og et cd-bindemiddel, hvor jeg gemmer resten (og altid finder dem mangler).

Software som Google Spreadsheet, Google Analytics, Gmail, ExactTarget og masser af andre går efter 'webbaserede applikationer' eller 'browserbaserede applikationer', eller vi kaster endda et akronym, SaaS. Det er et frygteligt akronym og forklarer, hvilken type forretning det er mere end typen 'ware', det er. Mange SaaS-applikationer har også stadig opgraderinger eller større udgivelser. De kræver ikke installationer eller genstart, men de er ikke tilgængelige i perioder.

Det perfekte navn til nutidens applikationer kan være Netware, men det ligner Novell har dette udtryk varemærkebeskyttet. Webware fungerer muligvis, men det ser ud som C | Net bruger det. Det ser ud som om browserware kan være en mulighed - men det er en ekstra stavelse.

Hvorfor ikke webware?

Bundlinjen er, at Webware (jeg bemærkede ikke et varemærke) er den næste udvikling af vores applikationer. I dag er der virkelig ikke behov for, at applikationer holder op med at køre. Vi har hundredvis af sider i vores ansøgning på arbejdspladsen og kan spinde nye sider op uden nogensinde at fjerne de gamle. Jeg er sikker på, at der også kan ske en lille smule udvikling, hvor brugere kan overføre mellem den gamle og den nye applikation.

Databaser kan replikeres med det samme, eller nye midlertidige tabeller kan bygges for at imødekomme overgangen. Sikker på, det er ekstra arbejde, men min pointe er, at det er muligt. Vi behøver ikke længere afbryde vores kunder.

Jeg har ikke et fungerende diskettedrev i mit hjem. Jeg bruger sjældent min CD / DVD heller. Næsten alt, hvad jeg laver, er nu webbaseret. Når jeg downloader og installerer software, gemmer jeg normalt en kopi på min Buffalo Tech netværksdrev.

Selv i erhvervslivet er det ikke nødvendigt. Da jeg startede op Mindre Indiana til Pat Coyle gik vi ikke med en vært. Applikationen er bygget og hostet med Ning. Vi har alle domæneindstillingerne, der peger på Google Apps hvor vi kan bruge e-mail såvel som Google Docs. Ingen hardware, ingen software ... men webware.

Hvorfor kalder vi det ikke Webware?

6 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  Douglas:
  Jeg kan lide det. Men ignorerer du ikke "middleware", som skulle løse alle vores problemer i halvfemserne. Jeg kan godt lide webware. Interessant at der ikke er noget varemærke. En skam, at URL'en er taget som alt andet.

 3. 3

  Jeg elsker virkelig alle de webbaserede apps, der fortsætter med at dukke op og føjes til min værktøjssæt. Jeg bruger Google Docs som skøre, og for en person, der bruger 3-4 forskellige computere på en enkelt dag, er det en livredder.

  Men hver gang jeg begynder at bruge en ny webbaseret tjeneste, er der altid denne lille stemme bag på mit hoved, der gnider væk på et tidspunkt. Det punkt er, at når jeg mister min internetforbindelse, mister jeg adgang til alle mine Google Docs, min database med klientfakturaer, min e-mail, min IM, mine utallige fotos på Flickr osv. Osv.

  Dette skift mod webware får os til at lægge flere og flere af vores æg i en kurv. Og så binder vi et langt reb til den kurv og kaster det ud i rummet. Så længe rebet er forbundet, er alt sødt. Men når rebet forsvinder, kan jeg lige så godt være uden strøm også.

  Jeg antager, at min pointe her er, at for at Webware virkelig skal starte, har vi brug for mere pålidelig, gennemgribende og overflødig adgang til internettet. Og det er ikke det samme at have en webbrowser på din telefon. Sikker på, jeg kan forbinde min bærbare computer til min verizon-mobiltelefon og surfe, men hvis jeg går over en bestemt båndbredde eller downloadgrænse på en enkelt måned, bliver jeg startet. Jeg har ikke brug for den slags stress.

 4. 4

  Sjovt, du skal nævne dette. Jeg fortalte netop en klient i går, at så meget af den software, jeg kører, kun findes på internettet som webapplikationer. Nu ved jeg, hvad jeg skal kalde disse ting ... webware!

 5. 5

  Jeg har sagt det samme i nogen tid ... Jeg henviser altid til CMS / Online-apps som webware allerede ... Jeg er overrasket over, at vi ikke hører mere om det.

 6. 6

  Webware lyder godt. Snart vil alle store computer- / it-virksomheder kollidere med deres produkter på Internettet. Dette er tendensen og begynder alligevel at ske med fremkomsten af ​​webhældet software.

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.