The Wicked Lies, som sociale medier -guruer væver

Depositphotos33207643 s

Dette er en rant. Løgne, løgne, løgne. Jeg er så træt af at høre alt det lort, som sociale medier 'guruer' fortæller klienter. I går aftes gjorde jeg en Twitter forklaret træning med Linda Fitzgerald og hendes gruppe, Affiliated Women International. Gruppen består af erfarne, bemyndigede forretningskvinder. Med deres ord:

Vores vision er at ”styrke kvinder over hele verden”. Missionen er at berige, opmuntre og udstyre kvinder på en måde, der fører til empowerment.

I den første halvdel af mødet måtte jeg fjerne nogle af de løgne, som gruppen havde fået at vide. Det er ikke første gang. Det kræver, at jeg tager alle et skridt tilbage og virkelig beroliger dem. Sociale medier kan være skræmmende, men det behøver det ikke at være.

Sociale mediesider indeholder ikke instruktionsmanualer.

Årsagen er, at hver person måler fordelene, formålet, kan lide og ikke lide forskelligt. Sociale medier bemyndiger brugeren ... du kan læse eller ikke læse, følge eller følge op, abonnere eller afmelde, deltage eller forlade ... det er op til dig. Det er ikke op til en fyr, der taler sig selv som en industri ekspert men har aldrig nogensinde udført en langsigtet branding- og marketingstrategi i sit liv.

 • Fortæl mig ikke, at jeg ikke skal bruge automatiske direkte beskeder på Twitter. Jeg har føjet over 500 abonnenter til min blogs RSS-feed. Jeg har over 30,000 følgere på Twitter. Folk følger ikke med på grund af den automatiske DM. Jeg er ligeglad, hvis du ikke kan lide det. Du behøver ikke at følge mig. Eller bare fravælge dem!
 • Fortæl mig ikke, at jeg ikke kan sælge på min blog. Jeg kan og sælger på min blog. Selvfølgelig ændrer jeg min ordlyd og får de bedste resultater, når jeg sælger blødt og beviser min autoritet og ekspertise først. Jeg ved hvad jeg laver. Hos min virksomhed har min blog flest konverteringer fra nogen af ​​de ansatte.
 • Sig ikke til mig, at jeg må offentliggøre videoer på Youtube. Jeg laver videoer for at give noget personligt indblik i min personlighed og så folk lærer mig at kende visuelt, ikke kun i tekst. Jeg synes, det er vigtigt, men det er ikke nøglen til min succes. Jeg vil hellere, at en klient, der er ubehagelig med video, undgår det end at gøre et dårligt stykke arbejde med det.
 • Fortæl mig ikke at annoncere ... overalt. Jeg har en vellykket blog med tusindvis af besøgende om dagen, tusinder af abonnenter, tusinder af tilhængere, og jeg får taleopgaver (en på en international konference, der kommer i Las Vegas ... mere om det snart), konsulterer koncerter, programmeringsmuligheder og Jeg er med i bestyrelsen for 2 startups. De små dobbeltlinjer på mine indlæg ser ikke ud til at holde mig tilbage. Jeg vil ikke undskylde for at have tjent et par hundrede kroner om måneden for de hundrede + timer, jeg har lagt ned i den gennemsnitlige uge.
 • Sig ikke til mig, at jeg har brug for det deltage i samtalen på Facebook. Jeg er ligeglad med, om du får forretning på Facebook. Jeg prøvede det. Det gjorde jeg ikke. Så hvis jeg automatiserer feeds fra min blog og Twitter der og logger ind en gang om måneden, er det godt nok for mig. Facebook er AOL version 20 ... eller MySpace 3.0 ... sikker på, at det har tallene og væksten ... men der vil være noget bedre, der følger med. Derfor elsker jeg internettet. Jeg vil ikke gamble al min trafik, netværk og relationer på et socialt netværk ... Jeg holder det på min blog, som jeg ejer / kører / dirigerer / sikkerhedskopierer / overvåger mange tak.
 • Fortæl mig ikke, at jeg ikke kan sende en e-mail med et stort billede og ingen tekst i min e-mail-marketingkampagne. Jeg gjorde det og fik den højeste svarprocent i nogen af ​​vores kampagner. Kom over det.
 • Sig ikke til mig, at jeg ikke skal snakke. Jeg undgår at forbande online så meget som muligt, fordi jeg føler, at det er respektløst over for mit publikum. Men det du vil cuss, forbande væk! Jeg behøver ikke at læse det (selvom jeg læser en hel række succesrige websteder, der gør). Jeg vælger simpelthen ikke at gøre det.

Hvis du vil køre din Tjen penge hurtigt ordninger på Twitter. Gå efter det! Hvis du tjener på det, godt for dig. (Jeg følger ikke dig eller giver dig opmærksomhed.) Hvis du vil finde din næste tilslutning på Facebook, skal du prøve det. Hvis du vil bruge Twitter som søgemaskine, gå efter det! Jeg bruger det som et nyhedsmærke ... Jeg elsker at klikke tilfældigt på et link, deltage i samtalen, hjælpe nogen ud eller bare prøve at føre trafik til min blog med det. Lad mig være i fred! Jeg kan bruge det, men jeg vil!

Når du deltager i en præsentation, skal du læse en blog, observere et webinar og noget guru begynder at tale om twetiquette, og hvad du skal eller ikke bør gøre ... dit forhold mellem tilhængere og folk, du følger osv., løb til døren ... gå ikke. Disse guruer har ingen idé om, hvad din virksomhed er, hvad din branche er, hvad din konkurrence er, din salgsstil, hvordan du placerer dit produkt, eller hvad din personlighed er. Hvordan kan de eventuelt fortælle dig, hvordan du bruger sociale medier ?!

Jeg deler med mine målgruppestrategier, som jeg har prøvet, hvordan man måler resultaterne og hvad fungerede / hvad fungerede ikke. Jeg forklarer funktionaliteten og funktionerne i de værktøjer, de har til rådighed. Jeg opfordrer mine klienter og publikum til at eksperimentere. Jeg opfordrer til at måle. Jeg opfordrer dem til at gøre en indsats, så du er sikker på, om det er et godt medium for dig eller ej. Hvad der virker for mig, fungerer muligvis ikke for dig ... og omvendt.

Sociale medier har ikke en regelbog.

Lave din regler op, mens du går ... bare vær sikker på at måle, mens du går. Du kan bruge meget tid på at jagte skinnende objekter uden investeringsafkast.

38 Kommentarer

 1. 1

  Jeg kan godt lide den større besked, som dit indlæg berører her, nemlig at der ikke er nogen regler. Eller hvis der er "regler", der nogle gange kan være mere vellykkede at bryde dem end at følge dem.

  Jeg bifalder budskabet om at skabe nye veje, ikke være fårmarkedsførere.

 2. 2

  Q: Hvad er forskellen mellem en regel og en god idé?

  A: En regel er bare noget, folk udgør. En god idé er en fordel for mange mennesker, måske endda alle.

  Doug har helt ret: der er ingen regler for sociale medier. Regelverdenen er offline, men der er ingen lægfolk, betjente eller dommere, der patruljerer cyberspace.

  Der er dog gode ideer og uhyre dårlige ideer. Et eksempel på en utrolig dårlig idé er injurier. Hørte du om den forfærdelige ting, Doug Karr gjorde i sidste weekend? Godt, fordi jeg lige har fundet på det. At tudse løgne eller ærekrænke karakter online kan have negative følger offline. Ud over at moderere denne kommentar, kan Doug muligvis sende Vinny rundt for at bryde knæskallen eller give mig en retssag.

  Er Dougs forslag frem for alt uhyre dårlige ideer? Jeg tror ikke det, men jeg er heller ikke overbevist om, at de alle er gode forslag. Selvfølgelig kan du sende en e-mail, der udelukkende består af et billede og imponere de fleste af dine kunder. Dette vil også fremmedgøre dem, der er synshandicappede. Af denne grund prøver jeg personligt at følge Veens lov og undgå at sætte et ord i en grafik. (Men selv tror jeg ikke Flickr skal være ulovligt. Det er over toppen.)

  Ligeledes vil Auto-DM'er kun fremmedgøre en lille procentdel af nye følgere, hvis du har allerede 1,000s tilhængere. Jeg vil ikke rådgive det, hvis du er ny på twitter, da jeg forudsiger, at det vil forhindre din vækst.

  Der er ingen regler for sociale medier. Men der er gode ideer, og jeg leder efter nogle. Kender du nogen?

  @robbyslaughter

 3. 3

  Dette er geni og meget sandt. Jeg håber, at folk, der lytter / læser, vil være opmærksomme. Der er ingen regler, når det kommer til sociale medier og sociale netværk. Det, der fungerer inden for mit uddannelsesområde, fungerer muligvis ikke for en anden i teknologiverden. Gode ​​sager.

 4. 4

  Jeg er stort set enig i dit indlæg. Reglerne bliver konstant omskrevet. Der er faktisk ingen regler.

  Der er ikke en eneste måde at markedsføre på Internettet.

  Der er * bedste fremgangsmåder * til at gøre bestemte ting på Internettet. Der er rigtige måder og forkerte måder at distribuere en annoncesupporteret videoserie på (f.eks. Hvis du vil have succes). Der er en rigtig måde at tjene penge på en blog på, hvis den primært er en journalistisk platform (disse dobbeltlinjeannoncer kan skabe uretfærdighed).

  Der er * ekspertise på sociale medier, fordi nogle af os har gjort dette i mere end et årti og har udarbejdet bedste praksis til fælles opgaver og mål.

  På den anden side bruger jeg alt for ofte meget af min tid på at følge op på dårlige råd med gode, fordi en eller anden “ekspert” fastlagde loven efter at have læst tre måneder med Mashable og Techcrunch og besluttede, at de skulle blive professionelle i virksomheden .

  • 5

   Tak Mark! Din kommentar er bestemt den ånd, som jeg skrev dette indlæg i. Jeg vil bare have folk til at vide, at denne teknologi ikke skal være skræmmende, den skal være mulig!

 5. 6

  "Reglenes verden er offline, men der er ingen {advokater}, betjente eller dommere, der patruljerer cyberspace." Der er faktisk advokater, betjente OG dommere (sidstnævnte er mere dømmende end domstolens!), Og injurier og DMCA er blot nogle få (men mest fremtrædende) renter i cyberspace.

  Jeg er uenig i udtrykket "bedste praksis" brugt som en mildere eller på en eller anden måde anden form for udtrykket "regler", da det bare er en fancy ny måde at sige "regler" på. Bedste fremgangsmåder anvendes måske mere til sidekodning, men ikke indhold (bortset fra typografi og grammatik og stavning, og i så fald Best Practices FTW, men stilgrammatik og stavning gør IKKE indhold - de gør bare indholdet indholdsmæssigt og forståeligt, hvilket bør forblive vigtig).

  Som du ser - jeg har sat regler her - men ikke regler for, hvordan man engagerer sig i design eller tilgang til sociale medier, så det gør jeg ikke.

 6. 7

  Godt skrevet, fed, ærlig blogindlæg.

  Hvorvidt folk er enige med postens stemning eller ikke, er op til dem, men ...

  Dette er et vigtigt blogindlæg for det bredere samfund. Sørg for at overholde de vigtige regler:

  Tilbudsværdi
  Tilslut og interagere
  Vær dig selv

  frem for alt: kend din kunde eller dit mål.

  Fantastisk indlæg. Bliv ved.

  DM-debatten er god, og indlægget kunne have brugt mere ræsonnement i dit punkt, fordi du er bang-on, men ppl har brug for, hvorfor DM-nazisterne er nødder

 7. 8

  Doug,

  Nemlig. Nogle mennesker kan lide at positionere sig som ”tankeledere” ved at offentliggøre lister over må og ikke må. Sandheden er, at vi er i det vilde vesten-stadium af sociale medier, og alt går.

 8. 10

  På auto-DM'er:

  Beklager, auto-DM-funktionen er spam, almindelig og enkel. Hvorfor ønsker du i første omgang at automatisere kommunikation? Det viser manglende respekt for folk, der følger dig, imo. Du har ret - der er ingen regler, men jeg troede, at vi som marketingfolk samlet var forbi med at forsøge at spam andre?

  Ved cussing:

  Omhyggelig tilskyndelse til at cuss - husk, ikke alle er i den position, du befinder dig i. Lavere niveau kan miste deres job eller potentielt få deres fremtid forstyrret, når arbejdsgivere ser, at de tidligere har cusset offentligt. Brug af takt går langt der.

  • 11

   Adam,

   RE: Spam - Den eneste måde, du kan få en Auto-DM på, er, hvis du følger nogen ... det er en opt-in. Uanset om du sætter pris på beskeden eller ej, betyder det ikke, at du ikke gav personen tilladelse til at sende dig en besked.

   Jeg sætter pris på Auto DM'er og ser dem ikke som SPAM. Jeg vil gerne vide mere om den person, jeg følger, og det er fantastisk at få et øjeblikkeligt svar. Det er ikke svært at slette dem.

   Re: Cussing - Jeg tilskyndede ikke folk til at cuss. Faktisk vil jeg opfordre folk til ikke at gøre det. Jeg siger kun, at det virker for nogle mennesker og ikke ser ud til at skade deres tilhænger. Det er bare en 'regel', der ikke fungerer for alle (men den fungerer for mig).

   Doug

 9. 12

  Nar mig en gang, skam dig. Nar mig to gange, skam mig. Ikke at deltage i samtalen betyder, at du har forladt samtalen. Hvis jeg kommer over din blog, den, som du ejer / kører / dirigerer / sikkerhedskopierer / og overvåger, så forventer jeg, at vores samtale vil skride frem og da.

  Hvis du sætter dagsordenen og derefter trækker ud, kommer jeg ikke tilbage. Hvad jeg vil gøre, hvis jeg respekterer dit arbejde, er at tage dit indhold andetsteds og diskutere det med andre mennesker, der er involveret i ideen om en hyggelig analyse. Hvad du har givet kan være en frugtbar idé, men hvad du har efterladt os med, hvis du ikke deltager længere nede på linjen, er bare en brakvej.

  • 13

   Hej christopher

   Jeg deltager ALTID i samtalen. Uanset om nogen svarer på Plaxo, LinkedIn eller Facebook - returnerer jeg altid beskeden. Mit punkt er, at jeg ikke får noget for pengene ved at bruge meget tid på disse områder, så jeg bringer beskeden til mine tilhængere der. Hvis de reagerer, svarer jeg. Jeg værdsætter dem bare ikke som mit primære middel til netværk.

   Tak for din tilføjelse til samtalen!

   Med stor respekt.
   Doug

 10. 14

  Sheesh, Doug. Jeg tror, ​​nogen havde dine trusser i tørretumbleren for længe. Seriøst, jeg tror jeg er enig med dig (læs det kun en gang). Pas på alle "eksperter". Find hjælpere.

 11. 15

  Fantastisk indlæg Doug! Folk spørger mig hver dag, 'Hvilke tjenester skal jeg bruge til at udvide min virksomhed? Hvordan skal jeg bruge dem? ' Jeg ved ikke!!! Du skal først se på så mange ting om din virksomhed. Der er absolut INGEN one-stop-løsning til strategi for sociale medier.

  Det bedste, du kan gøre, er at lave en plan ved hjælp af nogle gode gæt baseret på din eksisterende information og erfaring, udføre planen, måle resultaterne og smide det, der ikke fungerer, (mens du øger selvfølgelig det, der fungerer).

 12. 16

  God sorg tak for at skrive dette. Jeg er 100% enig. Hvis du vil undgå eller gøre grin med eller blackball eller hvad som helst, fordi jeg ikke "kommer i kø" - har det. Jeg behøver ikke at følge nogen regler og er helt OK med den forretning, jeg gør det på min måde. Jeg bliver dog irriteret, især på bestemte webklikker / -typer, der (for mig alligevel) opfører sig som lemminger, og hvis enhver bevægelse hænger på, hvad nogle talende hoved siger.

  Bundlinjen, tag veluddannede valg, men ... tænk selv.
  -Jim

 13. 17

  re: twitter auto follow - Jeg bruger det ikke og er omkring 2500 følgere. Efterhånden som tiden går, ser det ud til, at den hastighed, hvormed jeg vinder tilhængere, stiger, og det bliver stadig sværere at adressere hver eneste følge med noget, der ligner en personlig "tak" ... hvor lang tid det er, og tilhængerne bunker op, så Jeg kan se en anvendelse til automatisk følgende. Ikke for at være upersonlig, men det kan være en tidskrævende øvelse. Vi vil efterhånden gå på hinanden på Twitter. Hvis jeg bruger auto follow, ville det sandsynligvis bare være at sige tak og ikke "sælge" noget ... bare en simpel tak. Personligt irriterer de automatiske DM'er "tjek min blog" mig. En simpel tak ville ikke.
  -Jim

 14. 18

  Doug - Shhhh. Du slipper katten ud af posen. Hvis folk finder ud af det, vil de indse, at der ikke er meget behov for en social media-guru med mindre viden om deres ekspertiseområde end en gymnasieelev. De kan også finde ud af, at de fleste af disse eksperter er omtrent lige så nyttige som haberdashers i "Kejserens nye tøj."

  Åh, og til fyren, der siger "reglerne ændres", er dette ikke SEO, hvor der faktisk er nogle dampende regler, der findes. I sociale medier er der ingen regler.

  • 19

   Hej Mike!

   Opbygning af en spilplan og en strategisk tilgang med en 'god' konsulent kan hjælpe en virksomhed med at udnytte hvert medium fuldt ud, nøjagtigt måle resultatet og spare dem meget tid på at gøre det. Jeg går ikke ind for at gøre det alene, jeg er bare imod de eksperter, der sælger en magisk formel ... vi ved alle, at der ikke er en!

   Tak!
   Doug

 15. 20

  Ethvert nyt socialt medie i sin barndom giver en flugt fra de formelle grænser og kontroller. Det kan have bred appel og giver friheder mulighed for at innovere af mange brugere, behov, personligheder.

  Uundgåeligt vil nogle af brugerne forsøge at 'eje' de nye medier, at udtrykke mestring og ekspertise som et middel til selvforøgelse eller fortjeneste. Dette ser ud til at være den naturlige kurs i enhver menneskelig bestræbelse.

  Personligt kan jeg lide den tidlige anarkiske fase, når alt synes muligt: ​​Det er som et tomt lærred. Uundgåeligt, men mennesker vender tilbage til trøst i struktur og kontrol.

 16. 21

  Jeg fandt frihed, da jeg læste, hvad du har skrevet. Jeg var ganske redd i starten for at udforske og prøve nye ting på Twitter. Jeg observerede. lære af andre og bare elske Twitters gave om at kunne dele og lære af andre.
  Så en gang jeg læste, kunne jeg ikke sende noget personligt, der foregik i mit liv. Ærligt talt har jeg fundet tweeting som et af de mest effektive værktøjer, vi sygeplejersker implementerer på vores indgreb, og det er at kunne lufte og udtrykke det, du gennemgår inde i dig. Det hjælper simpelthen med at lindre og lindre livs smerter og pres.
  Det er rart at vide, at jeg kan være, hvad jeg er. Jeg kan udtrykke mine synspunkter og min stil, som den er. Tak for den frihed, elsk den! Ja!

  Taknemmelig,
  LADYwSENSE

 17. 22

  Forfriskende at læse information fra en person, der udfører arbejdet. Hvordan ved jeg? Fordi jeg har erfaring fra at gøre det og ved, at han har ret.

  Nøglepunkt: Brug sociale medier, som du vil. Hvis du vil opbygge en virksomhed ved hjælp af ressourcerne på sociale medier. Gå efter det, og brug det, der fungerer. For eksempel har Facebook arbejdet for mig. Jeg fortsætter med at bruge det, og det er en del af vores marketingstrategi for sociale medier, som vi implementerer for kunder.

  Tak for denne velformulerede position.

 18. 23

  Selvfølgelig er faren i denne rant Doug, at du klæder farligt tæt på at give dos og ikke s dig selv, bare forskellige doser og ikke er, at de andre fyre.

  Jeg tror, ​​at den virkelige besked, og efter min mening gør du dette, at uanset hvad værktøjet er, skal brugen altid være dikteret af dit marked og dine mål. Der er ingen tvivl om, at hvordan nogle mennesker fortæller dig, at du skal bruge sociale medier, er spot on fra et effektivitetssynspunkt for nogle. . . og de måder, du foreslår, er åbenlyst for dig og for andre også, men bestemt ikke for alle.

  Den virkelige fare er, når folk begynder at påstå rigtige og forkerte måder at gøre noget på - den eneste rigtige måde, som du påpeger, er den, der fungerer for din unikke situation.

  sociale medier er et redskab, det er ikke en religion!

  • 24

   Hej john

   Du gør et godt punkt - og jeg tror, ​​du afklarer mit yderligere. Jeg ønsker ikke at skræmme, jeg vil styrke. At styrke mennesker kræver, at socialmediekonsulenten er noget upartisk, men kyndig.

   For eksempel er jeg en stor fan af StumbleUpon, men jeg erkender, at det er mere i overensstemmelse med mine browservaner og personlighed, end det gør Digg. Det betyder ikke, at mine klienter skal opgive at bruge Digg og hoppe på StumbleUpon, tho!

   I stedet forklarer jeg, hvordan hver enkelt kan bruges, de unikke funktioner, hvordan de har udført tidligere og tilskynder personen til at teste hver. Vi kan derefter måle virkningen af ​​deres indsats og se, hvilken der gavner dem (eller endda om begge måske!).

   Doug

 19. 25

  Jeg er enig i alt, hvad du har skrevet Doug, jeg har set den samme situation her i Australien.

  Jeg tror, ​​at de regler, der gælder, er reglerne for almindelig høflighed og grundlæggende manerer. Det kan være på nettet, men det betyder ikke, at det ikke skal være høfligt og respektfuldt

  Mærke

 20. 26
 21. 27

  Der er virkelig ingen regler til nogen; kanal, social, direkte / katalog, e-mail, web ... du hedder det. bortset fra alle regler, som FTC har håndhævet. Resultaterne varierer meget afhængigt af dit publikum, så du finder ud af, hvilke regler du skal følge for din virksomhed.

 22. 28

  Der er virkelig ingen regler til nogen; kanal, social, direkte / katalog, e-mail, web ... du hedder det. bortset fra alle regler, som FTC har håndhævet. Resultaterne varierer meget afhængigt af dit publikum, så du finder ud af, hvilke regler du skal følge for din virksomhed.

 23. 29

  Der er virkelig ingen regler til nogen; kanal, social, direkte / katalog, e-mail, web ... du hedder det. bortset fra alle regler, som FTC har håndhævet. Resultaterne varierer meget afhængigt af dit publikum, så du finder ud af, hvilke regler du skal følge for din virksomhed.

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.