Brug af sociale medier er ikke en ekspert

geek-and-poke.pngEndnu en gang i dag blev jeg inviteret til en håndfuld begivenheder - personligt og via webinar - for at få eksponering for en ekspert på sociale medier og deres tilgang til marketing på sociale medier. Når jeg gennemgår deres profiler, deres LinkedIn-info, deres sider og deres blogs, finder jeg ingen væsentlig information, der understøtter forudsætningen om, at de er eksperter på sociale medier.

sociale medier ekspert? Virkelig? Måske har de titusinder af Twitter-tilhængere, hundreder af kommentarer til deres Facebook væg og medlemskab i et dusin netværk. Måske fordi de er en charlatan, en haj eller en nørd.

Hvad ville jeg klassificere som et socialt medie ekspert? Jeg elsker Peter Shankmans liste over kvalifikationer og diskvalifikationer for eksperter på sociale medier. Jeg vil tilføje - at hvis det vedrører erhvervslivet - vil jeg gerne se en lang liste over målbare resultater og referencer på tværs af en række virksomheder og strategier.

Klassificerer jeg mig selv som en ekspert? Det gør jeg - men ikke fordi jeg hævder at forstå det hele. Dette er et ungt medie og ændrer sig dagligt. Det ændrer forretningsadfærd. Det ændrer forbrugeradfærd. Mit tiår med erfaring med at udvikle mig fra direkte marketing og database marketing, e -mail marketing osv. Gjorde det muligt for mig naturligt at udvikle mig til min nuværende status.

Jeg hævder ikke mig selv som en ekspert på grund af min viden om sociale medier ... Jeg hævder mig selv som en ekspert på grund af det arbejde, jeg har udført for store og små virksomheder for at udvide deres forretning, fastholde og forhandle kunder og reducere opkald til kundeservice med effektivt udnytter sociale medier.

Kræver jeg mig selv en ekspert på grund af det arbejde, jeg i øjeblikket udfører?

 • Mens VP for en bloggingplatform, vi hjalp snesevis af virksomheder med at udvikle deres sociale medier og søgestrategier for at drive indgående marketingindsats.
 • Jeg ejer en succesrig Nyt mediebureau med en solid historie med at hjælpe virksomheder med at udvikle og udføre deres sociale strategier.
 • De integrations- og automatiseringsværktøjer, jeg har udviklet i Blogging, e-mail, video og mobilrum har nået titusinder af virksomheder.
 • Den 2 social net Jeg hjalp med at starte og fortsætte med at hjælpe med at løbe.
 • Min egen blog, der spænder over 5 år (plus et par mere på andre platforme), der taler til sociale medier og marketingteknologi.

INGEN! Intet af dette kvalificerer mig som en ekspert.

Jeg kalder mig ekspert af tre grunde:

 1. Virksomheder søger eksperter, ikke guruer og nørder.
 2. At kalde mig selv en ekspert holder mig til en højere standard og forventning til et firma, som jeg skal opfylde.
 3. Jeg passer til definitionen:

En ekspert er en person, der er bredt anerkendt som en pålidelig kilde til teknik eller dygtighed, hvis evne til at bedømme eller beslutte med rette, retfærdigt eller klogt tildeles autoritet og status af deres jævnaldrende eller offentligheden i et specifikt velkendt domæne. En ekspert er mere generelt en person med omfattende viden eller evner inden for et bestemt studieområde.

Er jeg klogere end resten af ​​folk derude? Nix.
Ved jeg alt om sociale medier? Selvfølgelig ikke.
Er andre eksperter altid enige med mig? Ikke en chance!
Har alt mit arbejde været vellykket? Nej - men meget af det har det.

Jeg tror på, at jeg har haft en fremragende evne til at analysere forretningsprocesser, marketingmedier og bestemme, hvordan teknologi kan bygge bro over kløften. Det gør jeg ikke lyve for klienter og fortæl dem, at de skal være en del af sociale medier, hvis de ønsker at overleve. Jeg deler dog mange af succeserne med dem! Det er et medium, jeg personligt tror på og håber at se masseadoption af - ikke fordi det kan manipuleres af dårlige virksomheder - men fordi det kan udnyttes af store virksomheder.

Jeg tror, ​​at sociale medier forbinder virksomheder med potentielle kunder, bygger forbedrede relationer mellem kunder og virksomheder, skubber virksomheder til at forbedre kundeservice, opbygger gennemsigtighed og tilskynder til tankeledelse, iværksættertalent og udvikling ... alt sammen godt for erhvervslivet.

Og det, mine venner, er min ekspert mening.

PS: Jeg er sikker på, at hvis du går langt nok tilbage i min blog eller kommentarer på andre blogs, som jeg har revet ind i et par mennesker, der selv erklærede deres ekspertise. Nu er det din tur. 🙂

10 Kommentarer

 1. 1

  Jeg finder det interessant, at jeg i to forskellige blogs læser værdien af ​​'ekspert' kan diskuteres. I to indlæg, jeg læste tidligere, blev det underforstået at ignorere (og efterfølgende ikke ansætte) nogen, der bruger udtrykket 'ekspert' som en del af deres kvalifikationer, men alligevel vender du dig om og citerer en af ​​de samme blogartikler som en grund til at kalde dig ekspert , og efter at have citeret artiklen antyde, at du er ekspert. Så hvad er det? Stoler jeg på dig, fordi du betragter dig selv som en ekspert og citerer Shankman, eller ignorerer jeg alt, hvad du siger herfra, fordi du betragter dig selv som en ekspert og citerer Shankman? Misforstå mig ikke, jeg sætter pris på alt, hvad du har opnået, og jeg følger din blog, så jeg finder tydeligt værdi i det, du siger ... men modsigelse som dette er grunden til, at mine klienter er så forvirrede.

  • 2

   Hej Robert! Jeg indrømmer helt modsigelsen - endog hykleri - fra min side i dette indlæg. Jeg henviser til de andre indlæg, fordi jeg gerne vil have, at samtalen fortsætter med forskellige perspektiver. Tidligere undgik jeg ordet 'ekspert'. Efterhånden som jeg fortsætter med at udføre mere arbejde i marken, ser jeg flere og flere mennesker bruge titlen 'ekspert på sociale medier'.

   Jeg befinder mig på et tidspunkt i min karriere, hvor jeg er bekymret for, at virksomheder bliver narret af selvudråbte 'eksperter', men virksomheder fortsætter med at søge dem. Fortsætter jeg med at se forretning gå til folk uden erfaring eller 'ekspertise'? Eller - udråber jeg mig selv en ekspert, beviser min værdi og får den forretning?

   Jeg vil kalde mig selv en ekspert herfra på grund af de forretningsmæssige fordele. Så godt - jeg sætter pris på at du og mine andre læsere holder mig til en højere standard!

   Tak - jeg sætter virkelig pris på kommentaren!
   Doug

 2. 3

  Jeg er enig med dig Douglas. Det tager mange års erfaring med gunstig produktion (inklusive ens fiaskoer, vi tæller kun, hvordan man er steget efter en sådan fiasko, det er derfor, det stadig er gunstigt) at blive kaldt en ekspert. At have tusindvis af tilhængere på Twitter skaber ikke en.

 3. 4

  Hej Doug,

  I ingen anden disciplin har jeg set denne meget debat om, hvem der er ekspert, hvem der ikke er, og hvad der udgør kriterierne for at opnå ekspertstatus. Jeg forstår bekymringen, da jeg også har set mange mennesker kalde sig eksperter på sociale medier, men har ikke marketingekspertisen til at gå sammen med det. De kender værktøjerne, men det gør dem ikke til en ekspert i markedsføring ved hjælp af sociale medier som kanal.

  Jeg har været marketingmedarbejder i flere år, end jeg har lyst til at indrømme, og har lært marketingdisciplin på tværs af alle kanaler ved hjælp af alle slags taktikker, fra strategi til udførelse. Tilføjelse af sociale medier som en anden kanal til markedsføring er en naturlig fremgang og er en, desværre har mange marketingfolk ignoreret indtil for nylig, da de indså, at de bedre finder ud af disse ting.

  Men de eneste mennesker, der kan udnævne dig til ekspert, er dine kunder og kunder. De er beviset, der validerer udtrykket.

 4. 5

  Hej Doug,

  Jeg er enig med dine kommentarer helhjertet. Udtrykket "ekspert" anvendes let. Jeg er opmærksom på et antal mennesker, der markedsfører sig som eksperter på sociale medier og alligevel stjæler andre forfatteres ideer og strategier og kalder dem deres egne. Jeg er i færd med at oprette og opbygge en social strategi for en af ​​landets største ejendomskoncerner, og det har været en reel øjenåbner for mig. Jeg er enig med Deborah i hendes kommentarer, at kun kunder og kunder kan krone dig med ekspertmærket. Jeg lærer stadig helvede, og jeg er på ingen måde ekspert, men jeg arbejder på det. Fantastisk artikel

 5. 6

  Grrrrrrrrrrrrrrr .. Hvorfor skal vi endda erklære eksperter - jeg får ikke hele debatten. Bantering og diskussion af det tager væk fra energien i livet. Er det virkelig en værdifuld brug af energi?

  • 7

   Patrick,

   Jeg er tilbøjelig til at være enig med dig. Jeg føler mig altid mærkelig selvfremmende med en titel som 'ekspert'. Faktum er imidlertid, at virksomheder er på udkig efter 'eksperter', og det er kun dem, der bruger titlen, der findes.

   Cheers!
   Doug

 6. 8

  Når jeg kender dig og arbejder sammen med dig på en række forskellige projekter, kan jeg sige, at jeg helhjertet støtter din henvisning til dig selv som ekspert. Som du sagde, kommer titlen fra dine succeser såvel som dine fiaskoer, som det blev anført af David i den første kommentar. Det bliver sandsynligvis gammelt hos dig, men jeg ved, at når jeg har et spørgsmål om noget relateret til teknologi og sociale medier, får jeg et svar baseret på erfaring, viden og tillid. Det er det, jeg vil se efter hos en ekspert inden for ethvert emne eller branche.

 7. 9

  Doug, dette er et fantastisk indlæg af en række grunde.

  1. Det er direkte og til det punkt: Nej BS Jeg kan godt lide at springe over forretterne og komme til hovedretten.
  2. Det er præcist: Enhver nørd kan finde ud af, hvordan man tilpasser sociale medier, men eksperter skaber forretning (også kaldet "bundlinjen").
  3. Det er ærligt: ​​Vi udforsker nye grænser her, der er i bevægelse og ændrer sig hurtigt. De rigtige eksperter er dem, der er trygge, men alligevel ydmyge nok til at være ærlige og sige, "Jeg ved det ikke" og derefter finde svaret i stedet for at foregive at vide det hele.

  Pæn! Delt!

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.