Er du virkelig en social mediekonsulent?

Social mediekonsulent

I går aftes havde jeg den utrolige mulighed for at gå til begge mødes og lytte til tre gange Indianapolis 500 vinder, Helio Castroneves. Jeg var gæst hos co-vært og performance coach David Gorsage, der spurgte, om jeg ville give opdateringer til sociale medier under hele arrangementet. Da jeg organiserede hashtags, fulgte sponsorer og lærte VIP'erne at kende i rummet, bøjede en racerprofessionel sig stille ind og spurgte:

Er du virkelig en social mediekonsulent?

Den måde, hvorpå han bad det, fangede mig off-guard ... som om han spurgte, er det er virkelig en ting? Værre var min reaktion. Jeg blev lidt fornærmet. Ikke at han spekulerede på, om sociale medier var en levedygtig marketingkanal eller ej ... som han troede, jeg var en af dem sociale mediekonsulenter. Jeg lod ham vide, at jeg var marketingkonsulent med baggrund i både traditionelle og digitale medier med en passion for at øge resultaterne for B2B- og SaaS-virksomheder.

Han delte en historie om, hvordan hans firma havde hyret en socialmediekonsulent for et par år siden på grund af al den brummer, der foregik med sociale medier. Han sagde, at personen gjorde et fantastisk stykke arbejde på sociale medier, men det resulterede faktisk aldrig i en berettiget forretningsomkostning. Han sagde, at de til sidst lod personen gå, fordi de ville være ked af kravet om validering af investeringsafkastet med mediet. Han spekulerede på, om det nogensinde gjorde det.

Jeg var nødt til at være virkelig forsigtig med mit svar. Jeg tror på social media marketing, men det er ærligt talt ikke my gå til kanal, når jeg arbejder med en klient om erhvervelsesstrategier - søgning er. Selvom det sandsynligvis skyldes de industrier, jeg arbejder med, er det også et spørgsmål om, hvor min praksis og ekspertise er. Jeg elsker at dele og engagere sig via sociale medier hver dag, men jeg ser ikke ærligt på det som en opkøbskanal - selv ikke i min egen virksomhed.

Når det er sagt, kender jeg mange sociale mediekonsulenter, der udfører målbare kampagner, opbygger bevidsthed og endda gør et godt stykke arbejde med at erhverve kunder online. Jeg gjorde det klart for den herre, jeg talte med - men jeg tror ikke, det er en løsning for enhver virksomhed. Jeg tror, ​​at sociale medier også kan give værdi til en organisation uden for direkte erhvervelse:

  • Overvågning dit brand og dine konkurrenter online for at identificere problemer og muligheder inden for din branche. Der er et væld af informationer, som virksomheder plejede at ansætte undersøgelses- og afstemningsstatistikere for at få adgang til. Nu er den ofte tilgængelig på de fleste sociale platforme. Vi elsker Agorapulse - som jeg er en brandambassadør for.
  • Kundesucces er en anden styrke i sociale medier. Hvis du har et lydhørt, hjælpsomt kundesucceshold, der kan finde løsninger på potentielle og eksisterende kunder, kan sociale medier være en god kanal til at opbygge tillid og fastholde kunder igennem.
  • Bevidsthed er en hård strategi at måle ROI på, men det er en god funktion af en solid social mediestrategi. Det er dog en anden, der kræver talent. At få dit brands stemme hørt og spredt blandt masserne er ikke let, men det kan være omkostningseffektivt. På et eller andet tidspunkt, hvis din konkurrence knuser dig ... skal du være i stand til at måle, om potentielle kunder ved, at din virksomhed er en mulighed.
  • Stol er en anden fordel ved sociale medier, der er vanskelige at måle. Jeg foretager muligvis en søgning online og finder et produkt eller en tjeneste, jeg ønsker at købe ... men så skifter jeg til en LinkedIn-gruppe eller Facebook-gruppe af fagfolk og beder om deres meninger. Hvis jeg ser mange negativer derude, flytter jeg typisk til den næste mulighed. At have begejstrede fans, der deler masser af, hvor stor din virksomhed er online, er måske ikke eneansvarlig for købsbeslutningen, men det kan hjælpe.

Jeg lod ham vide, at selvom jeg ikke var en fuldtids social mediekonsulent, ignorerede jeg aldrig sociale medier med nogen klient. Jeg ville ofte integrere værktøjer til automatisk at offentliggøre og dele kvalitetsoplysninger online med publikum, og jeg ville oprette feedbackmekanismer, som virksomhederne kunne reagere på. Jeg gjorde dette, fordi jeg ikke kunne retfærdiggøre bekostningen af ​​en fuldtids socialmediekonsulent, men mine klienter indså stadig det gode, der kunne komme af sociale medier.

Og jeg rådede ham til, at hans firma måske ikke bare havde fundet den rette konsulent til at hjælpe dem. Jeg tror, ​​at en stor socialmediekonsulent kan retfærdiggøre udgifterne til dette medium ... og hvis de ikke kan, vil de være ærlige om, hvordan det kunne bruges uden bekostning af en målrettet ekspert.

I racing, hvor der er meget lidt adskillelse mellem fans og chauffører, tror jeg markedsføring på sociale medier bør være rentabel med bevis for ROI. Racing fans har en tilknytning til de mærker, der sponsorerer deres chauffører - i modsætning til næsten enhver anden sport. At dele disse mærker via sociale medier, samtidig med at det giver en bagdør til førerens liv, er en utrolig mulighed. Koordiner med dine sponsorer, og mål fansens bevidsthed og købsadfærd! Når jeg talte med ham, lyder det ikke som om det var deres konsulents fokus. Måske en forpasset mulighed.

Jeg tror, ​​jeg skiftede mening om kanalen ... og dermed ændrede jeg min mening om udtrykket socialmediekonsulent også.

 

 

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.