21 markedsføringsbetingelser for at imponere / irritere dine kolleger

snob

snobJeg sad derhjemme og indhentede læsning i aften. Jeg er en ret simpel fyr, så når jeg rammer en ny terminologi, klikker jeg ofte over til Wikipedia for at finde ud af, hvad i helvede jeg læser. Jeg kommer også op om år ... så efter at jeg har læst hvad det er, ruller jeg øjnene og går tilbage til læsning.

Grunden til at jeg kaster øjnene er, at forfattere (især marketingforfattere) altid føler sig tvungne til at skulle opfinde nye ord for os at lære og erstatte de gamle, kedelige ord. Jeg formoder, at det får dem til at føle sig klogere, mens vi trækker os tilbage til utilstrækkelighed.

Her er nogle af disse udtryk:

 1. Betalt medie - Vi plejede at kalde det reklame.
 2. Optjent medie - Vi plejede at kalde det mund-til-mund.
 3. Ejet medie - Vi plejede at kalde det public relations.
 4. Trafik - Vi plejede at kalde det omløb or seertallet.
 5. gamification - Vi plejede at kalde det belønne, loyalitet, badge or punktsystemer. Boy spejder badges er omkring 1930, dette er ikke nye folk.
 6. Engagement - Vi plejede at kalde det læsning, lytte eller visning (og senere… kommentering)
 7. Content Marketing - Vi plejede at kalde det skrivning.
 8. Opfordring til handling - vi plejede at kalde dette en bannerannonce. Bare fordi det var på vores eget sted, betød det ikke, at vi havde brug for et nyt navn.
 9. Acceleration - vi plejede at kalde det forfremmelse.
 10. Graf - (f.eks. Social graf) plejede vi bare at forklare dette som relationer.
 11. Myndighed - vi plejede at kalde det popularitet.
 12. Optimer - vi plejede at kalde det forbedring.
 13. Curation - vi plejede at kalde det organisering.
 14. Målkort - vi plejede at kalde disse dashboards.
 15. Analyse - vi plejede at kalde disse rapporter.
 16. Opdateret: Personas - vi plejede at kalde disse segmenter baseret på adfærdsmæssige eller demografiske profiler, som dataudbydere har udviklet.
 17. infografik - vi plejede at kalde disse piktogrammer, Sommetider data illustrationer eller plakater. Vi hænger de kølige i vores kabiner (er .. arbejdsstationer).
 18. Ordsprog - vi plejede at kalde dem ord.
 19. whitepaper - vi ringede lige til dem papirer. De kom kun i hvidt.
 20. humanisering - vi plejede ikke at kalde det noget .. vi var nødt til at besvare telefonen eller døren personligt.
 21. tilføjede: Kontekstmarkedsføring - Vi plejede at kalde dette dynamiske eller målrettede indhold.

Der er også nogle andre gode ord ... hybrid, fusion, hastighed, demokratisering, tværkanal, templatisering, aggregering, syndikering, acceleration ...

Disse fyre er nødt til at bakke op fra Google+, sove lidt og dumme det ned til det 8. klasses ordforråd, vi faktisk husker. Hvorfor er der et behov for mennesker for altid at ændre sig? Måske kalder det noget nyt betyder, at vi på en eller anden måde har udviklet os? (Jeg køber det ikke, gør du?).

Jeg tror, ​​at de fleste virksomheder stadig kæmper med simpel branding eller færdiguddannelse fra et skørt websted, ligesom en hybrid accelereret optjent mediekampagne, hvis hastighed forstærkes af humaniseret engagement.

Helt ærligt antager jeg, at jeg også er skyldig. jeg har en nyt mediebureau, ikke et marketingfirma. Det er virkelig mere en indgående marketingbureau... men jeg spillede, at der altid vil være nye medier, men indgående kan blive erstattet af et dumt nyt udtryk som spids.

Du ved, i modsætning til stump.

15 Kommentarer

 1. 1

  Bortset fra at jeg troede, at "indholdsmarkedsføring" var "salg af skrivning." Eller mere specifikt "at sælge ting, der allerede var skrevet."

  Jeg hader at indrømme det, men jeg har brugt mindst 7 af disse 1) uden at tænke over det eller 2) med et helt lige ansigt.

 2. 3

  Denne artikel fik mig til at smile, brugte nogle af disse udtryk i årevis og andre slet ikke ... endnu! Segmentering og markedssegmenter har helt sikkert altid været et markedsføringsudtryk ... bestemt en, som jeg alligevel har brugt i de sidste 20 år!

  • 4

   Hej Paula!

   Jeg husker, da adfærdstyper blev opfundet, og vi simpelthen "forespørgsler" og tilpassede kampagnerne til disse 'typer'. Jeg kan ikke huske at kalde det segmentering dengang - selvom det måske har eksisteret! Så senere kaldte vi dem "personas" ... måske ville det have været bedre at nævne!

   Tak!

  • 5
   • 6

    Tak Douglas, min favorit på den nye liste skal være autoritet, der erstatter popularitet, giver bare en helt ny betydning af dybde af viden, hvilket naturligvis måske ikke er tilfældet, men lyder godt! 🙂

 3. 7

  Jobjagt betragtes som en marketingkampagne, der ikke ansøger om et job. Jeg så ikke ”personlig branding”, der plejede at blive kaldt “kvalifikationer”, når jeg henviste til en potentiel jobkandidat. Alle i dag har et "brand", der plejede at være deres "identitet" eller "nøglefærdigheder" eller "topstyrker." Åh, en anden er "marketingdokumenter", der tidligere blev kaldt et CV eller en biografi, der nu også kaldes en "[online] profil." Et "job" er en "mulighed" og et "problem" er en "udfordring." "Personale" blev til "menneskelige ressourcer", der blev forvandlet til "talentoptagelse." Og så går det ...

 4. 8
 5. 10

  Det er sjovt og meget sandt i de fleste tilfælde! Men jeg tror, ​​at marketingfolk prøver at tale på et sprog, der er forståeligt for deres kunder og "almindelig markedsføring". Det er som et moderne sygnalsystem.

 6. 12

  Jeg mødtes med en agent i går, der har interesse i blogging og online markedsføring. Hun fortalte mig, at jeg taler ligesom de mennesker, der oprettede hendes blog-side. Gå mig til at tænke over, hvor min ægte lidenskab er …… marketing. Jeg gætter efter at have læst så meget info om marketingrelaterede emner, at du bare henter ordforrådet uden at lægge mærke til det.

 7. 13
 8. 14

  Fantastisk artikel og så sandt om folk der tænker ting 'har brug for at udvikle sig. Det ser ud til, at det ligger i folks natur at relatere innovation med alt, hvad der er nyt og forbedret - tilsyneladende inkluderer dette ordforråd. En anden god opført af en artikel fra socialmediatoday var "synergi", der nu erstattede "teamwork." (http://socialmediatoday.com/node/397449&utm_source=feedburner_twitter&utm_medium=twitter&utm_campaign=autotweets

 9. 15

  Hej Doug,
  En blowhard-konsulent, jeg krydser stier med, bruger gerne ordet 'bifurkation' i hver tredje sætning. Kan ikke bare sige 'så opdeler vi dem i to grupper.' Jeg antager, at du kan opkræve mere, når folk ikke forstår dig.
  Jeg ville tage problemet med 'opfordring til handling'. Jeg har tekstforfatterbøger fra 1920'erne, der har kapitler dedikeret til at skabe overbevisende opfordringer til handling. Enhver, der bruger det som synonymt med 'bannerannonce', mangler en seriøs markedsføringsbaggrund.
  Jim

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.