Forudsiger læserskab

Hvis jeg ikke har noget at skrive om på min blog, surfer jeg normalt og finder nogle utrolige links og deler dem i stedet. Hvis du tager dig tid til at vende tilbage til mit websted eller abonnere på mit feed, vil jeg sikre, at jeg ikke spilder din tid ved halvt at give et blogindlæg.

På trods af min indsats er nogle af mine indlæg stinkere, og andre får masser af opmærksomhed. Efter at have blogget i årevis nu er det stadig umuligt for mig at forudsige min læserskare. Jeg formoder, at det er meget som en defensiv løber tilbage, der prøver at forudsige det næste spil. Fodboldhold, der vinder, har normalt større konsistens og færre fumbles. De spiller hver ned som om det er den sidste ned. Fodbold, siger de, er et spil tommer.

At vinde på blogging er det samme. En stor offensiv linje kan stadig blive fyret og miste noget yardage, men samlet set skubber de fremad og får den første ned. Jeg kan ikke forudsige, hvilke af mine indlæg (fodbold = spiller), der får mig til slutzonen. Jeg ved dog, at større konsistens og mindre fumler vil bringe mig derhen.

Som et resultat bekymrer jeg mig ikke, om det eller ej denne indlæg vil være det, jeg ved kun, at hvis jeg fortsætter med at blogge ofte og blogge godt, vil jeg fortsætte med at vinde læsere (fodbold = yardage). Konkurrencen er dog hård.

I øjeblikket er jeg imod alle på ferie, alles bedste indlæg i 2008 og alles forudsigelser for 2009. Den virkelige konkurrence er dog med mig. Konkurrence finder ikke tid til at skrive. Konkurrence undersøger ikke et indlæg godt nok til at efterlade dig den kerne af viden, du kom til.

OT_275038_CASS_bucs_12
Utroligt billede af Brian Cassella, fotojournalist

I 2008 har bloggen omkring en kvart million besøgende med tæt på 2,000 abonnenter (e-mail + RSS). Jeg har ikke fortsat væksten på denne blog, som jeg havde tidligere - stort set på grund af min konkurrence. Ændringer på arbejdspladsen tillod mig ikke at bruge den tid og kræfter på den blog, som jeg skulle have. For nylig har jeg vendt disse statistikker rundt og er tilbage på opsvinget igen.

Jeg ser frem til at få et par i slutzonen i 2009!

En kommentar

  1. 1

    De fleste blogs er ikke-manchet, personlig kommentar bakket op af ti minutter på søgemaskinerne. Hvad der er ironisk er ikke, at nogle er gode, og nogle er dårlige, eller endda at nogle er populære, og andre ikke er. Det er mest nysgerrig, at vi glæder os forbruge og respektere indhold, der kun er marginalt strengere end afslappet samtale.

    Jeg forudsiger, at forudsigelse af læserskare - såvel som igangværende læsere - vil blive vanskeligere, da blogging fortsætter med at vokse i popularitet. Først når dette fænomen sætter sig ned, vil vi være i stand til at håbe at forstå dets virkelige virkning.

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.