Forudsiger læserskab

Hvis jeg ikke har noget at skrive om på min blog, foretager jeg normalt lidt browsing og finder nogle utrolige links og deler dem i stedet. Hvis du tager dig tid til at vende tilbage til mit websted eller abonnere på mit feed, vil jeg sikre, at jeg ikke spilder din tid ved halvt at overveje et blogindlæg.

På trods af min indsats er nogle af mine indlæg stinkende, og andre får masser af opmærksomhed. Efter at have blogget i årevis nu er det stadig umuligt for mig at forudsige mit læsertal. Jeg formoder, at det er meget som en defensiv løbende forsøger at forudsige det næste spil. Fodboldhold, der vinder, har normalt større konsistens og færre famlerier. De spiller hver dun, som om det er den sidste dun. Fodbold, siger de, er et spil tommer.

At vinde på blogging er det samme. En stor offensiv linje kan stadig blive fyret og miste en del yardage, men samlet set vil de skubbe videre og få den første ned. Jeg kan ikke forudsige, hvilke af mine indlæg (fodbold = kampe) der får mig ind i slutzonen. Jeg ved dog, at større konsistens og færre fumler får mig derhen.

Som et resultat bekymrer jeg mig ikke om, hvorvidt denne indlæg vil være det, jeg ved kun, at hvis jeg fortsætter med at blogge ofte og blogge godt, vil jeg fortsætte med at vinde læsere (fodbold = yardage). Konkurrencen er dog hård.

I øjeblikket er jeg oppe imod alle på ferie, alles bedste indlæg i 2008 og alles forudsigelser for 2009. Den virkelige konkurrence er dog med mig. Konkurrence finder ikke tid til at skrive. Konkurrence undersøger ikke et indlæg godt nok til at efterlade dig den videnskerne, du kom efter.

OT_275038_CASS_bucs_12
Utroligt billede af Brian Cassella, fotojournalist

I 2008 har bloggen cirka en kvart million besøgende med tæt på 2,000 abonnenter (e -mail + RSS). Jeg har ikke fortsat væksten på denne blog, som jeg havde tidligere - hovedsagelig på grund af min konkurrence. Ændringer på arbejdet tillod mig ikke at bruge den tid og kræfter på bloggen, som jeg skulle have. For nylig har jeg vendt om på denne statistik og er tilbage på opsving igen.

Jeg glæder mig til at få et par stykker i slutzonen i 2009!

En kommentar

  1. 1

    De fleste blogs er ikke-manchet, personlig kommentar bakket op af ti minutter på søgemaskinerne. Hvad der er ironisk er ikke, at nogle er gode, og nogle er dårlige, eller endda at nogle er populære, og andre ikke er. Det er mest nysgerrig, at vi glæder os forbruge og respektere indhold, der kun er marginalt strengere end afslappet samtale.

    Jeg forudsiger, at forudsigelse af læserskare - såvel som igangværende læsere - vil blive vanskeligere, da blogging fortsætter med at vokse i popularitet. Først når dette fænomen sætter sig ned, vil vi være i stand til at håbe at forstå dets virkelige virkning.

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.