Outliers: Historien om succes

Outliers af Malcolm GladwellDa jeg ventede på min fly i går, Huskede jeg de to ting, jeg glemte - min sportsjakke og en af ​​bøgerne i min at blive læst bunke.

Heldigvis havde butikken ved min gate et rimeligt bogvalg og Outliers: Historien til succesved Malcolm Gladwell, var der. Jeg har været en stor fan af Malcolm Gladwell - både i hans New Yorker-artikler og hans bøger. På Gladwell, Fast Company skriver:

Ingen i nyere hukommelse er gledet ind i rollen som virksomhedstankeleder lige så yndefuldt eller indflydelsesrigt som Gladwell. Kort efter at hans første bog, The Tipping Point: How Little Things Can Make a Big Difference (Little, Brown, 2000), faldt i Amerikas håndflader, tog Gladwell springet fra generalistens forfatter i The New Yorker til marketingguden.

Outliers handler dog ikke om marketing. Det handler om succes. Malcolm Gladwell er en fantastisk historieforfatter - og han deler nogle utrolige, unikke historier om nogle abnormiteter i historierne om dem, der lykkes. Bogen peger på situationer, hvor forholdene simpelthen er perfekt opstillet til succes, sætter spørgsmålstegn ved det involverede held og understøtter hårdt arbejde - specifikt - mange (10,000) timer kan føre de fleste til ekspertise.

Nogle af de unikke historier ... hvorfor er professionelle hockeyspillere overvældende født i årets første måneder? Hvorfor er asiater gode til matematik? Hvordan forholder IQ sig til succes? Hvorfor er sydboerne hurtige til at kæmpe? Hvordan spillede etnicitet en så stor rolle i det store antal koreanske flyselskabers styrt for mange år siden? Hvordan ændrer moderne skolemetoder vores børns chancer for succes?

Bogens moral er stor. Vi kan påvirke folks succes ved at ændre miljøet, hvor de bor, arbejder og leger. Gladwell giver sin egen familie som et godt eksempel ... taler til de ofre, som enkeltpersoner i hans families liv hjalp og for altid ændrede fremtiden og succesen for Gladwell selv.

Jeg elsker bøger, der udfordrer logik og status quo. Dette er bestemt mit yndlings Gladwell-stykke. Jeg ødelagde denne bog, og nu skal jeg finde noget at læse på vej hjem!

7 Kommentarer

 1. 1

  Det ser ud til, at han har lært hemmeligheden bag at holde din interesse - fortæl en god historie. Tak for anmeldelsen.

 2. 2
 3. 3

  Jeg nød også meget af Outliers. Pointen med bogen var, at det ikke kun er en indsats, der gør en utrolig succesrig, men mange gange er det også en sammenløbning af det rigtige sæt af omstændigheder og timing, der også skal være en del af ligningen. Imidlertid fandt jeg mig selv i at tænke, at en del af det, Gladwell gjorde, var at dokumentere eksempler på Guds suverænitet, og hvordan hans usynlige hånd virker i begivenhederne i denne verden. Skriften taler om, hvordan han [Gud] både rejser op og nedbryder konger og kongeriger, og vi genkender ikke nødvendigvis begivenhedskæden til det punkt.

  På en mere praktisk note får det mig til at tænke på, hvornår min yngste skal begynde i skole. 😉

  • 4

   Wow - Curt! Ja, det er let at glemme, at 'vi har ikke ansvaret'. Men med fri vilje tror jeg, at Gud giver os muligheder hver dag til at hjælpe dem omkring os. Vi bliver en af ​​de omstændigheder, der kan føre andre til succes. Spørgsmålet er, om vi åbner os for virkelig at hjælpe hinanden med at få succes.

   • 5

    Doug,

    Du har ret i min ven. Når alt kommer til alt er vi frelst ikke kun fordi Gud elsker os, men for at gøre gode gerninger til ære og taknemmelighed over for ham.

    Den anden ting, der kommer til at tænke på, er, at det vellykkede liv, som verden måler det, måske ikke virkelig lykkes. Når alt kommer til alt er der ikke nogen likeserier med bagagebærer. 🙂

    Pas på dig selv, min ven.

 4. 6

  Jeg elskede også denne bog. Især da min ældre søn spiller fodbold og sidder kun 15 dage efter cutoff-datoen, hvilket gør ham til en af ​​de ældste spillere på hvert hold, han spiller på.

 5. 7

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.