Hvordan rækkefølgen af ​​operationer forberedte mig på programmering

matematik

Algebra har altid været et af mine foretrukne emner. Der er ikke meget teori involveret, bare en værktøjskasse med metoder og rækkefølgen af ​​operationer, du skal løse i. Hvis du kommer tilbage til gymnasiet, vil du huske det (citeret fra Math.com):

 1. Foretag først alle operationer, der ligger inden for parenteser.
 2. Dernæst gør noget arbejde med eksponenter eller radikaler.
 3. Arbejd fra venstre mod højre, gør al multiplikation og division.
 4. Til sidst skal du arbejde fra venstre mod højre og foretage al addition og subtraktion.

Her er eksemplet fra Math.com:
Algebraeksempel fra Math.com

Det er ret simpelt at anvende dette på udvikling.

 1. Handlinger inden for parentesen svarer til mit sidelayout i et simpelt HTML-format. Jeg begynder med en tom side og udfylder den konstant, indtil den har alle de elementer, jeg leder efter. For at sikre et fleksibelt design af brugergrænsefladen arbejder jeg altid med XHTML og CSS. Overalt hvor der er udtryk (dvs. database eller programmatiske resultater), kommenterer jeg koden og skriver dummy tekst, billeder eller objekter.
 2. Dernæst arbejder jeg med eventuelle eksponenter eller radikaler. Dette er mine programmatiske eller databasefunktioner, der udtrækker, transformerer og indlæser (ETL) dataene, som jeg ønsker at vise dem på min færdige side. Jeg arbejder faktisk på trinnene i den rækkefølge, medmindre formatering i den aktuelle forespørgsel resulterer i forbedret ydeevne.
 3. Næste er multiplikation eller division. Det er her, jeg forenkler min kode. I stedet for et kæmpe monolitisk skrift, jeg abstrakt så meget af koden jeg kan indeholde filer og klasser. Med webudvikling har jeg selvfølgelig en tendens til at arbejde fra top til bund.
 4. Endelig arbejder du fra venstre mod højre, al addition og subtraktion. Dette trin er den sidste proces, der anvender de sidste godbidder af formvalidering, typekomponenter, fejlhåndtering osv. Igen har jeg en tendens til at arbejde fra top til bund.

God udvikling er ikke mere kompleks end et stort algebra-problem. Du har variabler, ligninger, funktioner ... og en logisk rækkefølge for operationer for at få de bedste resultater. Jeg ser mange hackere, der simpelthen 'får det til at arbejde', men du finder (som jeg har), at hvis du ikke planlægger din metode og tager en logisk tilgang, finder du dig selv at skrive din kode igen og igen og igen når problemer eller ændringer er nødvendige.

Algebra har altid været meget som et puslespil for mig. Det har altid været udfordrende, sjovt, og jeg vidste, at et simpelt svar var muligt. Alle brikkerne er der, du skal bare finde dem og sætte dem sammen korrekt. Skrivning af kode er ikke anderledes, men det er sjovere, fordi dit puslespil output er hvad du vil have det til at være!

Jeg er ikke en formel udvikler, og jeg er ikke engang en stor. Jeg har; modtog dog komplimenter for den kode, jeg har skrevet igennem mange projekter. Jeg tror, ​​at meget af det er fordi jeg laver en masse forudplanlægning, whiteboarding, skemaudtræk osv., Før jeg selv skriver det første script-tag.

2 Kommentarer

 1. 1

  Dette var et ret pænt indlæg. Jeg havde aldrig tænkt på at anvende rækkefølgen af ​​operationer på noget så abstrakt som udvikling, men når du først tænker på det, ser du at de begge er abstrakte på samme måde. Jeg bliver nødt til at bogmærke denne og bruge den som reference. ;]

  • 2

   Tak Stephen! Jeg arbejder på et stort projekt på arbejdspladsen lige nu, der spænder over flere tabeller og mange sider i en meget logisk rækkefølge (alt sammen forbundet med en side ved hjælp af Ajax), og jeg bemærkede, hvor forsigtig jeg var og besluttede at skrive om det.

   Sjove ting!

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.