Design af den optimale markedsføringsorganisation.

marketingorganisation

I en samtale med min ven og kollega Joe Chernov, VP Marketing hos Kinvey, vi udvekslede nogle af de mest stillede spørgsmål, vi begge modtog i vores teams og fra jævnaldrende i branchen. Med Joe som årets indholds marketingmedarbejder du ville ikke blive overrasket over at vide, at et af hans mest stillede spørgsmål er:

Hvordan starter jeg et vellykket indholdsmarkedsføringsprogram?

Det andet spørgsmål, han ofte stillede, er:

Hvordan strukturerer du dit marketingteam?

Chokerende? Måske ikke.

Da jeg spurgte til mine kolleger, blev det klart, at Joes oplevelse ikke er en anomali. Faktisk ligner mine personlige oplevelser hans, og da jeg begyndte at undersøge mere, er det klart optimal organisationsstruktur for dit marketingteam er et varmt emne. Startups ønsker at opbygge et succesfuldt team, og store organisationer vil optimere deres. Hvad der var chokerende er, at der ikke er en stor mængde praktisk indhold, der understøtter dette emne.

I løbet af de sidste mange år har jeg været heldig at lede marketingorganisationer for virksomheder og mellemstore virksomheder. Jeg har været en del af at opbygge hold fra bunden ved opstart som Involver (nu en del af Oracle) og optimering med teams på Webtrends og nu Mindjet. I løbet af denne tid har jeg udviklet en organisatorisk legebog, der kan skaleres til stort set enhver forretningsstørrelse, som er meget tilpasningsdygtig og har en dokumenteret track record for succes. Nedenfor er min playbook, og jeg håber, at den starter en samtale eller gnister en idé til dit eget hold.

 

En ting er sikkert. Forstyrrelseshastigheden og forandringen vil stige i markedsføringen. Jeg synes, at din marketingorganisation skal understøtte evnen til at tilpasse sig disse ændringer og få succes. Jeg ville elske din feedback om, hvordan vi kan forbedre denne playbook.

 

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.