Opmuntrer eller modvirker du dine læsere?

LærerI aften modtog jeg en e-mail fra Borders. Der er en konkurrence på Saml for at skrive om, hvordan en lærer ændrede dit liv.

En nylig blogindlæg fra Brian Clark fra CopyBlogger var min inspiration, 5 grammatiske fejl, der får dig til at se stum ud. Brian skrev indlægget for mere end 2 uger siden, men det har været nagende på mig lige siden. Jeg kæmper konsekvent med grammatik og stavning.

Om konkurrencen: Kender du en lærer, der gjorde en forskel? Borders and Gather vil gerne høre din historie, så vi kan dele den med andre og fejre det vidunderlige arbejde, som lærere udfører hver eneste dag. Borders vælger fire finalister for at modtage et $ 50 Borders Gift Card og en heldig vinder for at modtage et $ 250 Borders Gift Card.

I løbet af dagen reflekterer jeg over, hvad jeg har læst, lært og udrettet. På min kørsel hjem samler jeg normalt disse tanker i mit hoved og organiserer dem til at skrive på min blog. Da jeg faktisk sidder ned for at skrive, er indholdet klar til at eksplodere. Jeg har tendens til at skrive i 'bevidsthedsstrømme'. Jeg kan ikke skrive hurtigt nok ... så mine sætninger og afsnit har tendens til at være uregelmæssige og springe rundt.

Uvægerligt efterlader jeg et par fejl. Jeg gemmer stillingen som et kladde. Jeg læste kladden. Jeg korrekturlæsede kladden. Jeg retter fejl og offentliggør kladden igen og igen. Endelig offentliggør jeg indlægget ... og beviser det igen. Selvom jeg er meget forsigtig, vil jeg stadig efterlade en af ​​de fejl, der 'får mig til at se stum ud'.

Men det forhindrer mig ikke i at skrive. Jeg nægter at lade det være.

Gather-projektet inspirerede mig til at skrive om min 8. klasse engelsklærer, fru Rae-Kelly. Hvis du ikke tager et minut eller to til at læse indlægget, udfylder jeg dig. På det tidspunkt i mit liv var jeg helt usikker på mig selv og havde desperat brug for nogen til at give mig en grund til at få respekt for mig selv .

I stedet for at fokusere på min forfærdelige skrivning, stavemåde og grammatik gennemsøgte fru Rae-Kelly mit arbejde for at finde, hvad der var godt snarere end dårligt. Ved at koncentrere mig om det positive, ønskede jeg at lære og producere godt arbejde for fru Rae-Kelly. Jeg vil gennemgå mit arbejde for de fejl, der er gjort tidligere, og gøre alt for ikke at gøre dem igen.

Fru Rae-Kelly vidste, hvordan hun kunne inspirere og opbygge selvværd hos sine studerende. Det er sjældent for både lærere og ledere i denne dag og alder. Jeg ved, at Brian ikke skrev indlægget for at 'få mig til at se dum ud', men det gik (og gør stadig ikke) mig. Mit håb til jer folk, der overvejer at blogge eller blogge, er, at artikler som denne ikke afskrækker dig.

BEMÆRK: Brian's blog er en af ​​de bedste på nettet. Det er en fantastisk ressource og har hjulpet mig med at forbedre mine færdigheder med at skrive og kopiere enormt. Det er en glad og positiv blog og ville aldrig blive brugt til at afskrække forfattere ... tværtimod er sandt!

Jeg kan ikke tale for alle bloggere, men jeg vil tilgive dig for dine fejl og håber du tilgiver mig for mine. Jeg læser ikke din blog, fordi jeg prøver at finde dine fejl - jeg læser den, fordi jeg lærer af dig eller nyder at skrive. Samtidig håber jeg, at du tager dig tid til at udfylde min kontaktformular, hvis "jeg ser dum ud". Jeg bliver aldrig ked af det ... en af ​​mine læsere måtte forklare mig tre gange i en e-mail, da jeg skrev rådgivning i stedet for rådgivning (argh!).

Jeg tror, ​​at mine grammatik- og stavefærdigheder forbedres. Jeg forstår, at for nogle læsere skader fejl som dem min troværdighed og omdømme, så jeg arbejder hårdt på at forbedre dem. Forhåbentlig skar du mig lidt slap og fokuserer på budskabet og ikke fejlene!

Gode ​​lærere retter deres elever, store elever opmuntrer dem. Du kan erstatte leder, coach, præst, forælder eller blogger i stedet for lærer og det gælder.

8 Kommentarer

 1. 1

  Jeg kunne afskrive det som “hård kærlighed” Doug, men i virkeligheden var brugen af ​​“dum” i overskriften kun for at øge trækkraften. Det viser sig, at det var det mest populære indlæg, jeg nogensinde har skrevet, hvilket var et ganske chok.

  Håber der ikke er nogen hårde følelser. 🙂

  • 2

   Hej Brian,

   Jeg kan ikke fortælle dig, hvor mange gange jeg omskrev dette indlæg, så det ikke lyder sådan! Din blog har været en god kilde til information og inspiration. Jeg ved, at du slet ikke mente det sådan - jeg er simpelthen følsom, da jeg er 'grammatisk udfordret'. 🙂

   I stedet for at modløse, har din blog været en stor opmuntring for mig (og jeg er sikker på, at mange andre). Ordet 'dumt' stak bare med mig siden jeg læste det, og jeg ser ikke ud til at lade det gå.

   Jeg har også bemærket mange af kommentarerne (jeg abonnerer), og så mange af kommentatorerne er ligefrem slemme! Dit indlæg hjælper mange mennesker (det hjalp mig). Jeg håber, at kommentatorerne ikke fraråder nogen at skrive. Det kræver øvelse og tålmodighed med sig selv!

   Mange tak for at tjekke indlægget! Tak for al opmuntring.

   Doug

 2. 3

  Jeg synes, det var en god måde at minde folk om deres fejl på. Det lyder bestemt hårdt at sige dumt, men det er nok den måde, folk får opmærksomhed på. Det var bestemt hans måde at undervise på.

  • 4

   Jeg er enig, Howie. Det har hjulpet mig, og det var et fantastisk indlæg. Ironisk nok håber jeg, at det ikke 'afskrækker' folk fra at skrive indlæg sådan. Mit punkt var ikke at tage et skud på Brian (jeg elsker virkelig hans blog). Min pointe var bare at sikre, at vi ser ud til at opmuntre hinanden.

   Jeg vil bestemt ikke have folk til at undgå at blogge, hvis de ikke kan skrive godt. Det vidunderlige ved blogging er, at folk skriver om, hvad de ved. Nogle gange er grammatik og stavning ikke i den kategori ... men ting som udvikling, forældre, tro osv. Er og bør deles!

   Tak for din kommentar!
   Doug

 3. 5

  Du beskriver nøjagtigt, hvad jeg føler, da jeg fik emnet til at tilføje det på min blog, jeg føler mig tabt i tankerne. Og jeg tror, ​​at bloglæseren er ligeglad med grammatik og stavning, det vigtige er indholdet af det.

  Den gode ting ved blogging er, at du øger dine skrivefærdigheder, da du kan få en oplevelse efter post og identificere dine egne fejl, især folk, der kommer fra land, der ikke har engelsk som 1. sprog, fx mig selv

  ????

  • 6

   AskaX,

   Dit eksempel er sandsynligvis det bedste eksempel - jeg havde ikke engang tænkt på folk, der har engelsk som andetsprog! Internettet har ikke sproglige grænser, og vi bør absolut støtte og værdsætte vores bloggere, der overhovedet arbejder på at mestre engelsk.

   Tak for din kommentar! Og godt stykke arbejde på din blog.

   Doug

 4. 7

  Jeg er enig i, at indholdet er vigtigere, men vi kan ikke undgå det faktum, at nogle læsere bare er bekymrede for, hvad forfattere har skrevet. Eller måske tror de, at det at være i stand til at skrive en artikel naturligvis betyder, at du er en god forfatter. Og ved det, korrekt stavning og grammatik.

 5. 8

  Hej Douglas,

  Når det handler om blogindlæg og artikler, grammatisk
  fejl * gør * dig til at se stum ud, fordi din mening
  bliver rodet! (som din rådgivning VS rådgivningssag)

  Men jeg har altid en tendens til at se på indholdet ... hvilket er
  hårdt, fordi jeg tænker på mig selv som korrekturlæser
  selvom jeg ikke er certificeret 🙂

  Det er en anden verden, når det kommer til ting, som mennesker
  betale dog! Hvis det er gratis indhold, meh, grammatik og
  stavefejl er overalt.

  Slå ikke dig selv så dårligt =) Ingen er perfekt (og nej
  en vil være :))

  Til toppen,
  Asher Åh

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.