OpenID installeret og klar!

openid r logo

Hvis du ikke har hørt om det Åbn ID, det er en interessant ny teknologi på nettet. I betragtning af alle de forskellige websteder og logins / adgangskoder, som man har brug for at huske i disse dage, kan denne teknologi enten være en velsignelse eller en forbandelse.

På den lyse side er det faktum, at du gemmer dit krypterede login og adgangskode på din server, og når som helst du logger ind hvor som helst, godkendes det tilbage til din server. På den negative side er det, der er kendt som et 'enkelt fejlpunkt'. Hvis nogen kan godkende ved hjælp af dit login og din adgangskode, kan de have adgang til ethvert system, som du har adgang til via OpenID.

Her er en kort præsentation om OpenID:

Jo mere jeg lærer om OpenID, jo mere optimistisk er jeg. Først var jeg virkelig mistænksom, men efter at have konfigureret det og se, hvordan man bruger det, synes jeg det er en fantastisk teknologi. AOL, microsoft og SixApart er et par af de nyeste folk til at støtte OpenID, det ser ud til at tage damp.

En af de store ting ved OpenID er, at du kan være vært for det direkte på din egen server. Jeg har konfigureret phpMyID i aften om et par minutter, og det testede og fungerede godt. Jeg valgte den nemmeste mulighed for enkeltbrugerkonfiguration, så jeg måtte kun gøre et par ting:

 1. Opret en ny mappe på min server og installer filerne. Jeg valgte / OpenID /
 2. Jeg tilføjede omdirigeringer til min WordPress-headerfil, der omdirigerer alle OpenID-anmodninger
 3. Jeg var nødt til at konfigurere min adgangskode ved at kryptere mit login, rige (dette er phpMyID) og adgangskode. For at gøre dette poppede jeg en PHP-fil op på serveren med følgende kode:
 4. Jeg kopierede den krypterede streng til konfigurationen af ​​ID-filen, og jeg var i gang!
 5. For at teste måtte jeg bare logge ind ved hjælp af en simpel URL
 6. Jeg loggede derefter af

Det var det! Min OpenID-adresse er nu https://martech.zone, og den vil autentificere det login og den adgangskode, jeg valgte.

En anden god funktion, som folk ikke har talt om, er brugen af ​​standardoplysninger, som godkendte applikationer har adgang til. Du kan gøre dit navn, fødselsdato, tidszone, køn og andre oplysninger tilgængelige til brug. Jeg elsker den idé! Mindre formularer, der skal udfyldes.

Der er ret mange nyheder på blogosfæren om OpenID, jeg vil råde dig til at læse mere, før du træffer din beslutning:

Hvis ikke andet, er OpenID et simpelt godkendelsesskema, der, hvis det vedtages, virkelig skal forenkle godkendelse på de fleste websteder. Jeg håber, at det virkelig eksploderer, selvom jeg ikke får adgang til min bankkonto med det når som helst snart (og heller ikke vil jeg). Hvis du vil klatre på OpenID-vognen, ville jeg gøre det hurtigt, så du kan få noget af det oprindelige tryk, der følger med det.

15 Kommentarer

 1. 1

  Jeg testede i dag med Magnolia. Magnolia arbejdede og flettede endda min konto med min OpenID - meget sejt. Enten omdirigerede de ikke min anmodning pr. Min headerfil, eller omdirigeringen fungerer ikke korrekt. Jeg var nødt til at placere den nøjagtige URL i OpenID-feltet for at få det til at fungere.

 2. 3
 3. 4
 4. 5
  • 6

   Jeg er ikke sikker! Måske kan nogle andre læsere deltage i samtalen. Ingen tvivl om, at begge er i stand ... OpenID er virkelig en ganske simpel teknologi, der let kunne tilpasses til et plugin. Tak for tilføjelsen!

 5. 7
  • 8

   Jeg tror ikke det. Jeg har set, hvor ethvert login på kommentarer ofte resulterer i færre kommentarer. Kommentarer er en vigtig komponent i en blog og fører til øget placering af søgemaskiner, fordi siden ændres og bliver genindekseret. Faktisk, tværtimod, jeg opfordrer flere folk til at kommentere ved at bruge Ingen Nofollow.

   Jeg vil ikke gøre noget for at forhindre nogen i at komme med kommentarer. Hvis OpenID bliver mainstream, og folk bliver vant til at logge ind for kommentarer, kan det skifte mening.

   Hilsen,
   Doug

 6. 9
 7. 10
 8. 12
 9. 13

  Doug

  Jeg kom lige rundt for at gøre en lignende ting. Jeg installerede fint og alt. Jeg satte disse to linjer i min WordPress-overskrift:

  Testet login fungerede fint.

  Forsøgte WikiTravel, indtastede mit konfigurerede OpenID brugernavn (alhome.net), det omdirigerede mig derefter til mit eget sted, som om der ikke skete noget.

  Er jeg mangler noget?

  • 14
   • 15

    Du kan indtaste kode i en kommentar med tags around your code. I'll try out Wikitravel and see! It could be that they are not honoring the redirect. It's good that it came back to your site, but it should redirect to your OpenID page. tags around your code. I'll try out Wikitravel and see! It could be that they are not honoring the redirect. It's good that it came back to your site, but it should redirect to your OpenID page.

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.