Det nye mediemanifest

aktivere eller dø macleod

Det er interessant, at dem i den sociale mediebranche mener, at alt, hvad der sker med hensyn til sociale medier, er nyt. Når jeg ser tilbage på direkte marketing, database marketing, netværk og reklame - tror jeg slet ikke, at vores mål for virksomheder var forskellige. Der er mange doom og dystre historier om hvordan hver virksomhed skal tilpasse sig, eller de kommer til at mislykkes. Jeg tror ikke, det er sandt.

Selvom jeg er enig i, at medierne er ændret (og forbedret), forsøger virksomheder stadig at opnå det, de altid har. Målene for erhvervslivet har aldrig været anderledes, det er medierne og forbrugernes forventninger, der har ændret sig.

Hvis jeg skulle skrive et manifest til forretning, ville det sandsynligvis have disse ti mål:

 1. Min forretning vil være tilgængelig hvor kundeemner og kunder leder efter os.
 2. Min forretning vil være tilgængelig når kunder og kunder har brug for os.
 3. Min forretning vil svar når kunder og kunder stiller en anmodning.
 4. Min virksomhed vil sætte sig realistiske forventninger for kundeemner og kunder.
 5. Min forretning vil levere hvad forventede kunder.
 6. Min forretning vil lever når vi sagde, at vi ville.
 7. Min forretning vil indrømme da vi lavede en fejl.
 8. Min forretning vil fastsætte vores fejl.
 9. Min forretning vil være ærlige med dig.
 10. Min forretning vil effektivt kommunikere fremskridt undervejs.

Til gengæld for at være åbne, ærlige, ansvarlige og tilgængelige, håber virksomhederne, at kundeemner og kunder vil vende tilbage og kommunikerer, hvor godt de klarede sig. Dette er ikke bare god markedsføring eller ny marketing, det er en god forretning. Det har altid været målene for de virksomheder, jeg har arbejdet med.

Når du gennemgår disse mål, er der intet nævnt om nye medier, oplevelsesmarkedsføring, sociale medier, søgning, søgemaskineoptimering, twitter, Facebook, e -mail eller andet marketingmedium. Disse mediers eksistens gør det meget lettere at nå forretningsmålene - men det kræver ikke, at enhver virksomhed vedtager dem.

Din virksomhed kan opleve, at gode gammeldags kolde kald gør tricket. Husk - det er stadig rigtigt, at størstedelen af ​​erhvervslivet ikke har vedtaget sociale medier, og mange er succesrige, voksende og endda blomstrende virksomheder. Tage æble for eksempel ... Jeg kan ikke se Apple være åben, gennemsigtig eller overvældende engageret i sociale medier - men de klarer sig ganske godt, ikke?

Min pointe er ikke at afskrække virksomheder fra at vedtage og bruge sociale medier. Tværtimod. Hvis din virksomhed ønsker at vedtage målene i ovenstående manifest, er jeg ikke i tvivl om, at sociale medier vil fremskynde din virksomhed givet de rigtige ressourcer og den rigtige strategi. Hvis disse mål ikke er målene for din virksomhed, er sociale medier muligvis ikke passende.

Tænk inden du springer! Vandet er koldt og dybt. 🙂

Billedkredit: (CC) Brian Solis. www.briansolis.com. Tegning er af Hugh MacLeod fra Gapende ugyldig.

3 Kommentarer

 1. 1

  Jeg er helt enig. Jeg hører mange virksomheder spørge sig selv ”Skal vi være på Facebook for at finde nye kunder?”. Svaret for de fleste er nej, fordi det ville mislykkes dit første mål: at være tilgængelig, hvor potentielle kunder leder efter dig. Folk går til Facebook for at oprette forbindelse til venner og familie, dele latter og udtrykke sig. De går ikke for at finde nye virksomheder at gøre forretninger med. Virksomheder kan bruge værktøjerne på sociale medier uden at bruge værktøjer som Facebook, som aldrig var designet til at hjælpe dem med at finde nye udsigter. Ganske vist skal sociale medieværktøjer til erhverv forbedres, men det betyder ikke, at du bruger en bullhorn, når det, du har brug for, er en magnet.

 2. 2

  God læsning, tak for deling!

  Jeg kunne godt lide din liste. Jeg tror, ​​det kan hjælpe andre med at oprette deres forretningsmål og følge dem effektivt. Jeg elsker indlæg, der præsenterer klare eksempler og praktiske råd.

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.