Den sorte svane og jordnøddesmør og gelé -sandwich

For et par uger siden brugte jeg en tjeneste til at foretage en analyse af min blog for at se, hvilket læseniveau det blev skrevet på. Jeg var en smule overrasket over, at siden er på Junior High School-niveau. Som en ivrig læser og blogger skulle jeg klare mig bedre end Junior High School, ikke? Når jeg tænker lidt over det, er jeg ikke så sikker på, at jeg har noget at være flov over.

Hvordan man laver et jordnøddesmør og geléssandwich

Jordnøddesmør og geléssandwichEn af mine foretrukne engelske professorer åbnede vores klasse en gang med en skriveøvelse, Hvordan man laver et jordnøddesmør og gelé sandwich. Vi havde godt 30 minutter på at skrive instruktionerne, og den næste dag overraskede hun os ved at bringe en krukke med jordnøddesmør, gelé, brød og en smørkniv.

Vores fine professor begyndte derefter at følge instruktionerne og lave sandwicherne. Slutproduktet var en katastrofe med de korte anvisninger så meget som med det mest beskrivende. Måske var de sjoveste dem, der aldrig nævnte at bruge en kniv overhovedet. Det var den første engelskundervisning, jeg havde taget, at jeg gik ud med ondt i maven fra at grine så hårdt. Pointen med lektionen blev dog fast ved mig.

Korte sætninger, kortfattede beskrivelser, enkel ordforråd og korte artikler kan føre dig til et læseniveau på Junior High School, men det åbner også din blog (eller bog) for et meget bredere publikum, der vil forstå informationen. Jeg formoder, at hvis jeg havde et mål om at læse niveau på min blog, det sandsynligvis ville være ungdomsskolen! Hvis jeg kan forklare teknologi, jeg arbejder med, til en person, der er 15 år, kan en, der er 40, helt sikkert fordøje det!

The Black Swan af Nassim Nicholas Taleb

Det er med denne holdning, at jeg åbner en bog som The Black Swan og kan ikke komme igennem de første 50 sider i en måned med læsning. Som en Amazon-kritik Læg det:

[Bortset fra kapitel 15 til 17]… Resten af ​​bogen er skuffende. Hundredvis af sider kan sammenfattes med blot at sige, at vi ikke kan forudsige sjældne begivenheder.

Whew! Gudskelov, jeg er ikke den eneste! Denne bog var smertefuld. Ikke underligt, hvorfor folk værdsætter blogs så meget i dag. Jeg prøver ikke at skrive en New York Times-bestseller, og jeg prøver heller ikke at imponere en Ivy-leaguer. Jeg prøver bare at forklare disse ting så simpelt som muligt, så jeg kan dele det, og du kan forstå det.

Ord, jeg muligvis bruger til at beskrive Den sorte svane: bombastisk, chatty, diffus, diskursiv, flatulent, gabby, garrulous, oppustet, langvarig, langvarig, plyndrende, palaverøs, pleonastic, prolix, vandrende, overflødig, retorisk, kedelig, turgid, detaljeret, opløseligt, blæsende. (Tak Thesaurus.com)

Hvis Taleb havde skrevet Hvordan man laver et jordnøddesmør og gelé sandwich, min professor arbejder muligvis stadig på det - og det er tvivlsomt, at det overhovedet vil ligne en sandwich.

Når det er sagt, vil jeg være tilbage og tage kritikerens råd og læse kapitel 15 til 17. Og måske er en god jordnøddesmør og gelé sandwich i orden! Hvad angår læsningsniveauanalysen, skal du ikke være for meget opmærksom ... et afsnit indsat fra en tesaurus kan muligvis bumpe dig et hak. 😉

5 Kommentarer

 1. 1

  Ifølge skriveksperter ville det at gøre "bedre" faktisk skrive på et endnu lavere niveau. Det gennemsnitlige læseniveau i dette land er 6. klasse, og alle aviser er skrevet på dette niveau. Gode ​​marketingkommunikationsforfattere vil også skrive på dette niveau snarere end på et højere niveau. Det gør deres kopi meget lettere at læse og forstå, så det skærer igennem alt rodet i vores liv, og det er derfor mere sandsynligt at overtale. (De siger heller ikke "og dermed.")

  Jeg har også læst Black Swan, og det er PAINFUL. Jeg ville ønske, du havde sendt denne blog for cirka fem kapitler siden og reddet mig fra denne tortur.

 2. 2

  Velsigne dig, Doug, og din kommentator for din tilgang til The Black Swan. Det har den samme effekt på mig som et par Seconals – 10 minutter med bogen, og jeg er væk. I aftes gik jeg i seng 8:45!
  Din dreng Nassim er det, jeg kalder en SAKIA - smart ass know-it-all. Han overholder også min arbejdsdefinition af en highbrow – en, hvis uddannelse overstiger hans intelligens. Nogen har brug for at tæve denne smarmy punk - der efterlader $ 100 tip til kager.
  Som en genoprettende econ-major plejede vi at have et navn på Black Swans. Vi kaldte dem "eksogene begivenheder", og de fik altid undgå alle vores pæne forudsigelige teorier. Økonomiske majors har en mere plebisk forståelse af disse ting - uforudsigelige begivenheder er uforudsigelige.

 3. 3

  Som Derek nævnte om aviser osv., Læste jeg et eller andet sted (berømte las ord rigtigt :) at TID skyder til et læseniveau fra 6. til 7. klasse, når de skriver deres historier for at gøre det lettere for alle mennesker at læse.

  Nogle af de bedste indlæg, jeg læste på forskellige blogs, er et par korte sætninger, der har betydning, jeg tror, ​​Seth Godin er herre over dette.

 4. 4
 5. 5

  Jeg tror The Black Swan kan være passende for marketingfolk på grund af dets forståelse af den sande risiko, vi nu står over for i dagens marked. I denne bog vil du lære mere om magt og kontrol end andre steder. Magt og kontrol får et dårligt slag - når alt kommer til alt overbeviser marketingfolk mennesker hver dag, og dette er to ret overbevisende træk? Jeg tror.

  Ikke let at læse, men vil anbefale dette til beslutningstagere af alle slags.

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.