Min Freakonomics - Gem dit budget med bedre lønninger

Freakonomics

Jeg har lige afsluttet læsningen Freakonomics. Det er et stykke tid siden jeg ikke kunne lægge en forretningsbog ned. Jeg købte denne bog lørdag aften og begyndte at læse den søndag. Jeg sluttede det for et par minutter siden. Jeg indrømmer, at det endda tog nogle af mine morgener, hvilket gjorde mig for sent til arbejde. Kernen i denne bog er det unikke perspektiv, som Steven D. Levitt tager, når han analyserer situationer.

Hvad jeg mangler i intelligens, stavning og grammatik - Jeg er utrolig sej på at forsøge at se på et problem fra ethvert perspektiv, før jeg anbefaler en løsning. Flere gange end ikke låser en anden faktisk den rigtige løsning op, da jeg beder om mere og mere information. Fra en ung alder lærte min far mig, at det er sjovt at se på alt som et puslespil i stedet for arbejde. Til en fejl er det nogle gange, hvordan jeg nærmer mig mit arbejde som Software Product Manager. 'Konventionel visdom' synes at være vores virksomheds interne visdom. For det meste 'tænker' folk, at de ved, hvad kunderne ønsker, og prøver at udvikle den rigtige løsning. Det team, vi har sat på plads, stiller spørgsmålstegn ved denne tilgang og angriber virkelig problemerne ved at tale med alle interessenter, fra salg til support, fra kunder til vores bestyrelseslokale. Denne tilgang fører os til løsninger, der er en konkurrencemæssig fordel og møde vores kunders sult efter funktioner. Hver dag er et problem, og arbejd mod en løsning. Det er et godt stykke arbejde!

Min største personlige 'Freakonomics' opstod, da jeg arbejdede for en avis tilbage øst. Jeg er alligevel ikke på niveau med en så strålende som Mr. Levitt; men vi lavede en lignende analyse og kom frem til en løsning, der afskrækkede virksomhedens traditionelle visdom. På det tidspunkt havde vi over 300 deltidsfolk uden ydelser og de fleste med minimumsløn eller lige over. Vores omsætning var forfærdelig. Hver medarbejder skulle trænes af en anden medarbejder, og det tog et par uger at komme til et produktivt niveau. Vi gennemsøgte data og identificerede det (ingen overraskelse), at der var en sammenhæng mellem lang levetid at betale. Udfordringen var at finde det 'søde sted' ... at betale folk en rimelig løn, hvor de følte sig respekteret, samtidig med at man sikrede, at budgetter ikke blev sprængt.

Gennem meget analyse identificerede vi, at hvis vi brugte $ 100, kunne vi få 200 $ ekstra i ekstra lønomkostninger til overarbejde, omsætning, træning osv. Så ... kunne vi bruge $ 100 og spare yderligere $ 100 ... og lave en hel flok folk glade! Vi designede et differentieret system med lønstigninger, der både løftede vores startløn såvel som kompenserede alle arbejdere i afdelingen. Der var en håndfuld medarbejdere, der havde maksimeret deres rækkevidde og ikke modtog mere - men vi følte, at de blev betalt retfærdigt.

Resultaterne var meget mere, end vi havde forudsagt. Vi afviklede ved at spare omkring $ 250 ved årets udgang. Faktum var, at investering i lønninger havde en dominoeffekt, som vi ikke havde forudsagt. Overtid gik ned på grund af øget produktivitet, vi sparede masser af administrative omkostninger og tid, fordi ledere brugte mindre tid på at ansætte og træne og mere tid på at styre, og arbejdsstyrkens samlede moral steg betydeligt. Produktionen fortsatte med at stige, mens vores menneskelige omkostninger blev reduceret. Uden for vores team skrabede alle hovedet.

Det var en af ​​mine stolteste bedrifter, fordi jeg var i stand til at hjælpe både virksomheden og medarbejderne. Nogle af medarbejderne jublede faktisk ledelsesteamet, efter at ændringerne trådte i kraft. I en kort periode var jeg Rock Star of Analysts! Jeg har haft et par andre store sejre i min karriere, men ingen bragte den lykke, som denne gjorde.

Åh ... og taler om løn, har I tjekket ud på mit websted, Lønoptællingsberegner? Dette var faktisk min første javascript-sjov ... for mange måner siden.

3 Kommentarer

 1. 1
 2. 2

  Det er forbløffende, hvordan man kan tage en mest brugbar og indsigtsfuld bog og alligevel anvende den i deres eget liv på en vandrende måde
  minder mig om et intro økonomikursus, som jeg tog en sommer
  Der var en middelaldrende kvinde, der tog kurset for at imponere sig med egen påstået intelligens
  Uanset hvad emnet var, måtte hun alle forholde emnet til sit liv, og hvor godt hun og hendes familie klarede sig i deres økonomiske og materielle liv

  • 3

   Hej Bill,

   Interessant perspektiv. Jeg forsøgte ikke at forstærke min 'intelligens' med en bog. Enhver, der kender mig, ved, at jeg er en almindelig fyr. Jeg håber, du holder fast og læser et par flere indlæg, før du afgiver en sådan kortsigtig erklæring.

   Bogens mission er at få folk til at tænke uden for konventionel logik. Mit eksempel ovenfor var simpelthen et eksempel for at styrke ukonventionel tænkning. De fleste virksomheder tror ikke på, at du kan spare penge ved at betale folk mere - det er ret ballsy, og mit job var på banen for det.

   Jeg er stolt af, hvad mit team opnåede, da vi gjorde dette, og jeg ville dele det med mine læsere.

   Og - ja - jeg indrømmer, at jeg vandrede.
   Doug

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.