Jeg tror ikke, at marketing handler om at tjene penge

Making Money

Hvis der er to ord, jeg ser i denne branche, der får mig til at stønne og gå væk, er det sætningen at tjene penge. Jeg ønsker ikke at gå ind i den seneste tids politik, men et firma tog en beslutning om at starte en kontroversiel marketingkampagne. En af mine kolleger sagde, at det var strålende markedsføring, fordi det ville give dem masser af penge.

UH.

Se, de er et selskab og kan gøre hvad de vil med deres markedsføring. Og at springe ind i en populær kontrovers kan være godt for øjenkugler og endda dollartegn. Men jeg tror ikke, at målet med markedsføring er at tjene penge. Jeg har arbejdet for mange virksomheder, der alle handlede om at tjene penge, og de er enten lidende eller døde - fordi det at tjene penge var den vigtigste værdi.

  • Aviser - Jeg arbejdede for aviser, der havde monopol på reklame og fortsatte med at skrue op for deres priser. Nyheden blev "fyldstof mellem annoncerne". Da konkurrencen kom online, kunne forbrugere og annoncører ikke vente med at springe skibet.
  • SaaS - Jeg arbejdede for nogle af de største softwareudbydere i branchen. I deres iver for at slå målene hvert kvartal, så jeg dem shmooze klienter og derefter køre dem over for den næste mere betydningsfulde klient. Da grundlæggerne lancerede deres fremtidige opstart, svarede de gamle klienter ikke på telefonen. Og da nye løsninger blev opdaget, migrerede glemte kunder.

At tjene penge er et kortsigtet mål, der tager fokus på alt, hvad der er nødvendigt for at opbygge en blomstrende forretning. Penge er det, der udveksles mellem en virksomhed og dens kunder for den værdi, de bringer. Penge er kritiske - opkræv for meget, og din kunde kan føle sig flået af og gå. Hvis du ikke opkræver nok, har du muligvis ikke råd til at betjene kunden korrekt. Penge er variabel ... men det er kritisk at opbygge et solidt forhold.

Marketing spiller en rolle ved at forsøge at finde, identificere og målrette mod de potentielle kunder, der har brug for dit produkt eller din tjeneste, og som ligner dine bedste kunder. Hver uge går jeg væk fra tilbud, hvor jeg ikke tror, ​​jeg er egnet til at arbejde med virksomheden. Nogle virksomheder bliver endda ked af, at jeg ikke hjælper dem - men jeg ved, at det kortsigtede mål for at tjene penge næsten ødelagde min virksomhed tidligere. Da jeg fandt den rigtige kunde, ventede tålmodigt på at arbejde med dem, stillede passende forventninger og blev forsikret om, at de havde brug for og ville have mine produkter og tjenester ... det var da vi byggede et forhold.

Lad mig sætte et par eksempler derude:

  • Jeg hjælper en indsamlingsselskab der fungerer med skoler lige nu. De har haft en utrolig vækst i de sidste par år, som jeg har hjulpet dem - men det er fordi de er meget fokuserede på, hvem de rigtige skoler er at arbejde med. De undgår at arbejde i skoler, hvor deres produkt kan forårsage konflikt mellem studerende ... og i stedet støtter de disse skoler gennem deres filantropi. Kunne de tjene penge ved at sælge til dem? Selvfølgelig ... men de ved, at det ikke er i skolens interesse.
  • Jeg hjælper en datacenterfirma der er innovativ og uafhængig. De kunne tjene penge ved at sælge små engagementer hele året… de er meget mere rentable på kort sigt. De ved dog, at store forretningskunder med overholdelsesudfordringer er, hvor de skinner. Så de markedsfører til store virksomheder og undgår markedsføring til de små virksomheder.
  • Jeg hjælper en hjemmetjenester forretning, der udfører tagdækning, sidespor og andre ydre ydelser. De er en familievirksomhed, der har eksisteret i næsten 50 år i samfundet. Deres konkurrence giver løfter og efterlader et spor af forfærdelige engagementer ved at bruge tunghændet salg og skubbe enhver kunde til en afslutning eller en upsell. Min klient vælger at gå væk fra disse engagementer og i stedet markedsføre til deres klienters venner, familie og naboer.
  • Jeg hjælper en vandtest virksomhed, hvis første mål var at hjælpe forbrugerne med at teste deres vandkvalitet med hjemmekit. Imidlertid identificerede de et meget større problem, hvor kommuner ikke havde sporingssoftware til fuldt ud at overholde lokale, statlige og føderale regler. De vidste, at de kunne få meget større indflydelse med deres mål om at hjælpe med at ændre vandkvaliteten i landet, hvis de drejede og fokuserede langsigtet på offentlige kontrakter.

I alle disse tilfælde ser vi ikke efter tjene penge. Vores marketingindsats er at optimere og matche de produkter og tjenester fra de virksomheder, som vi hjælper med de potentielle kunder, som de kan betjene. Alle disse virksomheder har stor vækst, men det er fordi de ved, hvornår de skal vende tilbage fra at tjene penge ... ikke gå efter det.

Enhver marketingmedarbejder kan hjælpe et firma tjene penge. Færre marketingfolk hjælper virksomheder med at trives og vokse med kunder, der sætter pris på deres produkter og tjenester. I løbet af det sidste årti med min egen virksomhed har jeg fundet ud af, at penge faktisk kommer som et resultat af at finde og arbejde med de rigtige kunder. Min markedsføring er at finde disse virksomheder, ikke at lede efter og tjene penge. Jeg håber, det er også dit fokus.

 

 

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.