True Story: Drop Database? Klik på ... Doh!

At bede

Det følgende er en sand historie, dateret i dag kl. 11, mens jeg er på vej ud til frokost. Dette er IKKE et betalt indlæg, men jeg har tilføjet et KÆMPE link til virksomheden i påskønnelse af at de reddede min røv!

Udvikling 101 siger, at når du rod med din kode eller dine data, skal du altid først tage en sikkerhedskopi. Ingen undtagelser. De 15 minutter, det kan tage at tage denne sikkerhedskopi, kan spare dig måneder eller års arbejde.

I dag brød jeg udviklingen 101.

Mens jeg slettede et plugin, bemærkede jeg, at der var nogle ledsagende tabeller forbundet med pluginet. Jeg valgte hurtigt tabellerne og klikkede DROP.

Selvfølgelig opstod den obligatoriske advarsel fra min browser, men jeg, den smarte, havde allerede tommelfingeren over Enter-knappen og skælvede med forventning. Det næste øjeblik skete i slowmotion ... da min tommelfinger startede turen nedad, mod knappen, begyndte jeg at gennemse advarslen gennem min browser.

"Er du sikker på, at du ønsker at droppe Database mydatabasename?" Klik på.

Jeg er ikke helt sikker på, hvorfor min læsning og kognitive evner blev overgået ved, at min tommelfinger mosede enter-tasten, men det ubestridelige skete. Jeg har lige slettet min WordPress-database.

Jeg følte mig straks kvalm, og en kold sved brød på panden. Jeg åbnede hurtigt min FTP-applikation og gennemsøgte serveren efter eventuelle rester af en database, der muligvis er blevet slettet. Desværre har webservere ikke papirkurven. De er kloge nok til at dobbelttjekke med dig, før du gør noget dumt.

Jeg er dum.

Som en sidste udvej loggede jeg på mit hostingkontrolpanel, åbnede en supportbillet og skrev følgende:

Jeg har lige slettet min database på min server. Fortæl mig venligst, at du har en slags sikkerhedskopieringsproces til at gendanne fra. Dette er mit livs arbejde. Sob. Hitch. Jamre.

Ok, jeg skrev faktisk ikke hulke, hitch og stønn - men du vedder på, at det er det, jeg lavede, da jeg skrev billetten. Inden for 2 minutter havde jeg et svar via e-mail:

Kære kunde,

Du kan logge ind på din forhandlerkonto og anmode om en gendannelse fra produktindstillingerne. Prisen for en gendannelse er $ 50.

Tak!

Sikker nok ... Jeg går til produktsiden, og der er i al sin pragt ikonet for at anmode om en gendannelse fra sikkerhedskopien. Den enkle formular beder om, hvilken dato du ønsker at bruge, og om også at indtaste relevante oplysninger. Jeg skriver blot databasenavnet og beder dem om at gendanne det fra den seneste sikkerhedskopi, de har.

anmodning om gendannelse

Inden for 20 minutter blev mit websted sikkerhedskopieret minus mine 2 seneste indlæg. Jeg samlet hurtigt disse indlæg fra e-mail (hvor jeg abonnerer på mit eget feed), og mit websted er sikkerhedskopieret 100%. Jeg savnede også 1 kommentar (undskyld Jason!).

Jeg havde været hos denne vært i lang tid nu. Nu er jeg med Svinghjul og automatiserede natlige sikkerhedskopier er en del af deres tilbud.

Hvis jeg havde en klage, er det, at når billetten er lukket, har du ingen midler til at kommunikere med dem om det. Jeg ville ønske, du kunne tilføje en kommentar til en lukket supportbillet.

I dag ville det have sagt, "Tak!".

4 Kommentarer

 1. 1

  Jeg har ved et uheld droppet DB'er, som jeg ikke også mente 🙂

  Heldigvis holder min webhost også sikkerhedskopier 🙂

  Dreamhost tilføjede faktisk lige sidste måned, jeg tror muligheden for at gendanne dine sikkerhedskopier helt gratis, hvilket er ret sødt, og det dækker endda dine filer, hvis du vil.

  Efter at jeg ved et uheld droppede min første DB begyndte jeg at gøre, hvad jeg vidste, at jeg skulle gøre i første omgang og eksportere DB til en lokal kopi. Utroligt har jeg faktisk brugt dem efter at have lavet dumme ting også 🙂

 2. 2

  Vi bliver så gode til, at vi gør, at vi nogle gange gør de dummeste ting. Jeg har været der og gjort det, og som Alex siger, har jeg stadig lejlighedsvis været nødt til at bruge sikkerhedskopien.

  Glad for, at du var i stand til at gendanne det.

 3. 3

  Glad for, at du fik dig ud af det rod! Tal om blogocide, når du ændrede din url, det ville virkelig have dræbt det!

  Jeg tager ingen chancer med denne slags ting og sikkerhedskopieres regelmæssigt, ikke kun når jeg skal lave en ændring. Jeg bruger wp-db-backup plugin der mailer mig en fuld sikkerhedskopi af min database hver mandag, selvom du kan vælge, hvor ofte du vil have den. Jeg vil meget anbefale dette til alle på grund af nøjagtigt det problem, du beskriver ovenfor, men også i tilfælde af hacking eller andre problemer, der kan gøre din database ubrugelig. Det er rart at være i stand til at betale for en gendannelse med tilladelse fra din vært, men meget lettere og billigere at altid have dine sikkerhedskopier til rådighed.

  Gør det ikke igen Doug 😉

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.