Javascript-tilintetgørelse og min tip af en softwareleverandør

Jeg skriver en hel del Javascript for nylig til en Ajax-applikation ved hjælp af Google Maps API. Jeg har et par bekymringer, når jeg er færdig ... applikationssikkerheden såvel som blot at beskytte mit hårde arbejde mod nogen, der griber det. Jeg er ikke sikker på, hvor langt jeg skal gå, men jeg læste om Javascript-tilvirkning i en af ​​mine bøger, AJAX HACKS.

Javascript-tilsløring er faktisk ret sejt. Det beskytter ikke nødvendigvis dit script mod tyveri, men det gør det meget vanskeligere ved at omdøbe variablerne og fjerne formatering. Ved at fjerne hvidt mellemrum, formatering og reducere størrelsen på navnene på dine variabler er der en yderligere fordel - at reducere størrelsen på din scriptfil. Dette hjælper med at indlæse dine sider hurtigere. Jeg lavede en test for et 4k-script, og det gemte det ned til ca. 2.5k! Ikke dårligt.

BEMÆRK: Hvis du overvejer at gøre dette, skal du være forsigtig. Google har strenge navngivningsreferencer med deres API, så sørg for ikke at erstatte disse variabler med andre navne! Det fungerer ikke.

Jeg afviklede køb af en dejlig lille app fra Javascript-kilde. Der er et eksempel på resultaterne af at køre scriptet op på deres websted. Her er et screenshot:

Javascript obfuscator

Nu om at få tippet. Hvis du ikke har læst Tippestedet af Malcolm Gladwell, det er en interessant læsning. Jeg ønsker ikke at ødelægge Mr. Gladwells ord, men dybest set taler det om det faktum, at der ofte synes at være et vendepunkt for beslutninger, vi træffer, eller i de faktiske begivenheder, der udfolder sig i vores forretning og vores liv.

Efter at have indsat mine kreditkortoplysninger for at behandle mit køb var der et ekstra afkrydsningsfelt, hvor jeg kunne betale $ 4.99, så virksomheden ville opretholde mine registreringsoplysninger, hvis jeg mistede dem og havde brug for at geninstallere og genregistrere program. Jeg tænkte over det i et par minutter ... og markerede afkrydsningsfeltet. Jeg huskede at skulle sende en e-mail til en anden leverandør, da jeg havde mistet registreringsnøglen til deres ansøgning og havde brug for at genindlæse den.

Jeg bid! Jeg skriver sandsynligvis aldrig og beder dem om nøglen, men jeg betalte $ 4.99 for den varme fuzzy følelse. Jeg er ikke ked af det - det er faktisk en rimelig pris at vedligeholde mine oplysninger. Jeg er overrasket over, at andre leverandører ikke gør det så godt. Dette er den slags scenarie, som Gladwell taler om i sin bog. Jeg blev allerede solgt på softwaren, de bad mig simpelthen om lidt mere, efter at jeg allerede havde forpligtet mig. Pæn!

En kommentar

  1. 1

    Gladwell laver muligvis noget, der bragte dig varme fuzzies, men det er noget, der skal være en del af grundlæggende kundeservice for mig. Den gamle forudsætning om at gøre noget godt, og folk vil returnere værker.

    To gange i mere end 25 år med brug af computere har jeg været nødt til at kontakte en leverandør eller softwareproducent for at få en nøglekode. Af en eller anden mærkelig grund gjorde disse koder det aldrig til min stadigt voksende hvælving med serienumre og registreringsoplysninger, der er gemt i en sikker database i min personlige informationsplanlægger, som jeg har brugt siden 1992, kaldet Time and Chaos (http://www.chaossoftware.com/ hvis du er interesseret).

    Et af de virksomheder, jeg kontaktede, gav mig min kode - uden problemer - fire år efter det oprindelige køb. I løbet af de fire år siden det oprindelige køb havde jeg skiftet e-mail-klienter, opgraderet til et nyt operativsystem og har foretaget andre køb fra dem. En del af denne “kundeoptegnelse” virksomheden skal altid vedligeholde er den liste over koder, hvis du, kunden har brug for dem igen.

    Gebyr for det ligner meget det gebyr, som mange forsikringsselskaber nu prøver at opkræve deres forsikrede for "bekvemmeligheden" ved at modtage papirbaseret or elektroniske regninger (de er ikke valgfri, husk dig) samt gebyret for "bekvemmelighed" ved at betale med check ($ 1.25 gebyr) eller for "bekvemmelighed" ved at betale elektronisk ($ 1.00 gebyr). Gebyrerne er i bedste fald latterlige, men afspejler virksomheder, der overleverer de normale omkostninger ved at drive forretning direkte sammen med en fortjenstmargen.

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.