Er det virkelig ”Visdom af menneskemængder”?

folkemasserne"Visdom af menneskemængder" synes at være dette magiske udtryk for Web 2.0 og Open Source. Hvis du googler udtrykket, er der omkring 1.2 millioner resultater inklusive Wikipedia, Blink, Mavericks på arbejde, Søstjerne og edderkoppen, WikinomicsOsv

Er det virkelig menneskemængdenes visdom?

IMHO, Det tror jeg ikke. Jeg tror, ​​det er mere et spil med statistik og sandsynlighed. Internettet har tilbudt os et middel til effektivt at kommunikere med hinanden via e-mail, søgemaskiner, blogs, wikier og open source-projekter. Ved at få ordet ud til millioner, er du ikke rigtig tiltrækkende visdom for millioner. Du bringer simpelthen oplysningerne til nogle smarte folk i den million.

Hvis mine chancer for at vinde et lotteri på 1 million dollars var 1 ud af 6.5 millioner, kunne jeg købe hver af de 6.5 millioner billetter og vinde. Jeg vandt dog kun rigtig med 1 billet! Det var ikke klogt at købe de 6.5 millioner billetter ... det var lidt dumt, da jeg mistede $ 5.5 millioner på aftalen, ikke? At lægge oplysningerne ud på nettet koster dog ikke millioner - det er undertiden gratis eller højst et par cent.

Jeg finder kommentarerne på min blog ens ... de tilføjer fantastiske punkter til indlægget. Jeg elsker virkelig kommentarer - de får diskussionen i bevægelse og giver enten støtte eller modstand mod det punkt, jeg prøver at komme med. Men for hver 100 personer, der læser min blog, skriver kun 1 eller 2 faktisk en kommentar. Det betyder ikke, at de andre læsere ikke er strålende (når alt kommer til alt, de læser min blog, ikke sandt?;)). Det betyder bare, at Visdom af menneskemængder med hensyn til mit indhold skyldes kun nogle få læsere.

Eller er det visdom at nå ud til folkemængder?

Ved at nå langt mere er jeg dog i stand til at fange de få læsere. Måske er det ikke det Visdom af menneskemængder, det er virkelig det Visdom om at nå folkemængder.

4 Kommentarer

 1. 1

  Måske er det som en auktion, hvor den endelige pris drives op af successive bud. I dette tilfælde styres intelligenskvotienten af ​​efterfølgende tænkere - "Som jern skærper jern, så skærper den ene den anden." (Ordsp. 27:17)

 2. 3

  "Du bringer simpelthen informationen til nogle smarte folk i den million"

  Omvendt ligger resten af ​​de halve sandheder og nede til højre og giver igen informationen til andre. Vi kan takke blogs og fora for dette 😉

 3. 4

  På den anden side besøgte jeg efter at have forladt dit websted en meningsside-blog fra den lokale avis og en anden blog. Jeg er ikke særlig imponeret over nogle af disse diskussioner om politisk korrekte spørgsmål. Jeg vil sige, at de ofte går den anden vej.

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.