Værdien af ​​et stik versus influencer

Stik

Vi kæmper fortsat inden for influencerindustrien med forfængelighedsmetrikker og høje tal. Jeg har været kritisk over for branchen siden starten i sociale medier, som de fleste målinger og platforme faktisk ikke måler indflydelse, de måler bare størrelsen på netværket, publikum eller samfund.

Jeg har personligt et meget stort netværk ... så meget, at det ofte er uregerligt, og jeg har svært ved at skabe gode forbindelser med mange mennesker, som jeg respekterer. Over tid har folk og virksomheder tendens til at glide ind og ud af opmærksomheden, når vi vender vores opmærksomhed mod den aktuelle forretning. Nogle gange genopretter vi målrettet, når jeg søger dem som en betroet ressource om et emne, jeg mangler ekspertise om. Andre gange er jeg måske bare på en konference eller begivenhed, og de er tilfældigvis, og vi antænder vores forhold igen.

Inden for mit netværk, jeg nogle gange indflydelse købsbeslutninger for nogle mennesker, der forbinder eller følger mig ... men antallet er faktisk ret lavt. Jeg har en håndfuld klienter, der stoler på mig implicit, og jeg kan endda tage beslutningen for dem. Jeg har andre mennesker i mit netværk, der har nået ud og sagt, at jeg hjalp med at komme videre med en platform og strategi uden at engagere mig personligt. Og så har jeg stadig nogle lurker, som jeg har påvirket, men ikke har delt det offentligt, og jeg er ikke helt klar over indflydelsen. Jeg hører regelmæssigt fra løsninger, jeg har skrevet om, hvem der takkede mig og sagde, at det førte til en vis bevidsthedsopbygning eller endda en god klient. Hvis de ikke fortalte mig, ville jeg ærligt nok ikke vide om det.

Oftere end at påvirke en købsbeslutning, I connect mennesker i mit netværk med folk fra indflydelse. I går mødte jeg for eksempel en platform, som jeg lægger kontakt med en influencer i den sociale medie reklamebranche. Jeg har tillid til både influencer og jeg er sikker på platformen, så det er en god forbindelse at skabe. Jeg er sikker på, at det vil føre til opbygning af opmærksomhed og yderligere indtægter.

Så er jeg en influencer eller et stik? Mens jeg har påvirket nogle købsbeslutninger, jeg tror, ​​jeg er mere af en stik. Jeg kender platformene, jeg kender folkene, jeg forstår processerne ... så jeg er i stand til at forbinde de rigtige kunder med de rigtige mennesker for at hjælpe dem med at træffe deres købsbeslutning.

Problemet med det er naturligvis, at der ikke er nogen konkret tilskrivning til dette i relationsdatabaser eller fra nogen influencerplatform. Jeg ved, at min værdi er betydelig - en forbindelse, jeg oprettede, resulterede i direkte erhvervelse af en virksomhed. Jeg har også været involveret i mere end en milliard dollars investeringer og opkøb i Martech-branchen. Jeg har også hjulpet snesevis af kunder med deres leverandørvalg ... hvilket påvirkede hundreder af millioner af dollars i direkte indtægter.

Jeg siger ikke dette for at prale ... Jeg er ofte en af ​​snesevis af mennesker på disse hold, der hjælper med at få købsbeslutningen. Og jeg har gjort dette i et par årtier, så jeg har været rundt om blokken et par gange og ved, hvad jeg laver. Jeg er et godt stik.

Stik versus påvirkere

Lad mig komme til det punkt. Vi forveksler absolut indflydelse med tilslutningsmuligheder, og det rejser to forskellige udfordringer:

  • Påvirkere er undertiden virkelig stik - der er virksomheder, der opsøger folk som mig med en betydelig efterfølger i en industri eller region. Nogle gange er det indflydelse, andre gange ses det som mikroindflydelse (hvis antallet er mindre, og emnet er niche). Men måske påvirker de ikke købsbeslutningen ... de er bare et utroligt stik. Virksomheder er ofte skuffede over disse investeringer ... da de måske ikke giver de forventede direkte indtægtsresultater.
  • Stik har også utrolig værdi - der er enkeltpersoner med store netværk online, der er fantastiske ressourcer til at hjælpe med at forbinde prikkerne - fra investorer, til platforme, til kunder - men der er kun få midler til at tildele nogen værdi til disse forbindelser. Hvis jeg for eksempel introducerede din virksomhed til en influencer, og du investerede i det forhold ... kunne det føre til vellykket vækst ... og enhver indtægt ville (med rette) tilskrives denne influencer. Uden forbindelsen ville det dog aldrig være sket.

Som en person, der gør min forretning væk fra kendskabet til min branche og har foretaget en betydelig investering i mit netværk, kæmper jeg med fuldt ud at tjene penge på denne styrke, jeg har. Hvordan tjener du penge på at være en stik? Nogle af mine klienter anerkender værdien, efter at vi har haft mangeårige forhold, og de har realiseret downstream-resultaterne.

Mange flere platforme nærmer mig mig på udkig efter øjeblikkelige resultater. Jeg sætter forventningerne så godt jeg kan, at salg af deres produkt eller tjeneste ikke er det mest værdifulde aktiv, som jeg medbringer ... og de dropper ofte ud af at indlede ethvert engagement med mig. At se potentialet er skuffende ... men jeg forstår det pres, de er under, og vanskelighederne med at tildele værdi til forholdet.

Når du ser store tal, kan du blive fristet til at ansætte personen med disse numre som en at påvirke. Bare husk, at værdien disse store tal medbringer muligvis ikke er begrænset til at sælge dine produkter eller tjenester ... det kan være forbindelserne, de bringer dig.

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.