De vigtigste færdigheder Sælgere har brug for at lære

lytte

Min kone fik endelig en chance for at udskifte sin 8-årige bærbare computer, som begyndte at fungere mere som en Brother tekstbehandler fra slutningen af ​​80'erne, kun ikke så hurtigt. Det var en Dell med 512 MB RAM og en 80 MB RAM-harddisk. Det var langsomt, ustabilt, og krumtaphåndtaget var slået af fronten. Hun endte med at købe en Samsung Netbook fra Best Buy.

Okay, det er ikke særlig blogværdigt, men der er faktisk en lektion i det.

Fordi vi ikke startede med at se på Best Buy i første omgang.

Som et entusiastisk gearhoved elsker jeg Fry's. De har ikke det film- og musikvalg, som Best Buy har, men de har mere elektronik, end du engang vidste forestillet dig. Selv Amish vil altid købe noget. Vidste de ikke, at de lavede USB-drevne tastaturopvarmere? Det gjorde jeg heller ikke, men hvis de har det, køber jeg det. Og de har sandsynligvis fået det.

Så jeg tog min kone til den bærbare sektion hos Fry, efter at hun havde undersøgt det Patric Welchs hjemmesideog viste hende, hvad netbooks kunne gøre for hende. Da de fleste af hendes ting var online, og fordi hun er ret mobil, var netbook hendes bedste valg.Laptop

Da vi kiggede rundt på de mere end 12 valg, blev hun lidt frustreret, fordi der ikke syntes at være nogen forskel mellem dem bortset fra pris.

Vi markerede en af ​​de unge sælgere i området, og Toni fortalte ham, hvad hun ville have. "Jeg kan bare ikke finde ud af den store forskel mellem noget af det?"

”Du vil ikke have en netbook,” afbrød salgskongen. "Du vil have en bærbar computer."

"Hvorfor?"

"Fordi en bærbar computer er større, har flere ting og lader dig gemme musik og fotos." (Det er rigtigt, en kvinde, der ønsker en computer, behøver kun at gemme fotos af børnene og hendes Josh Grobin Pilates træningsplaylister.)

Budgettet var begrænset, så vi ledte efter noget omkring $ 300. Laptops var $ 500 og højere.

Vi sagde, at vi ville tænke over det, og gik rundt i butikken, mens min kone ventede på, hvordan fyren ikke engang havde gidet at lytte til, hvad hun ønskede. Jeg talte hende til at gå tilbage og prøve endnu en gang. Vi markerede en ældre fyr, som i det mindste lod hende afslutte sit originale spørgsmål.

”Jeg forstår, at en netbook er tiltalende, men du skal virkelig tænke på en bærbar computer,” sagde han til sidst.

”Se,” sagde jeg til fyren, “jeg tilbringer hele dagen, hver dag online, og jeg bruger en bærbar computer. Jeg ved, hvad hendes computervaner er, og jeg ved, at hun virkelig kun har brug for en netbook. ”

Men fyren fortsatte. Han forsøgte at styre os mod en $ 600 bærbar computer. ”Blah bla bla musik, bla bla bla fotos,” sagde han. Vi takkede ham for hans tid og gik.

Modløs og efter en god sund rant, der minder om Chevy Chase i "Christmas Vacation", besluttede min kone at prøve Best Buy. Vi havde lige hørt fra en anden Frys kunde, at Best Buy havde de samme netbooks til salg til meget mindre end Frys? mindst 25% i et par tilfælde.

Jeg gik hjem og så Colts-spillet, og en time senere kom Toni hjem med sin helt nye Samsung netbook, der kom godt under hendes oprindelige budget. Denne var $ 50 mindre end den samme model, som de havde hos Fry, og det fulgte med et par ekstra.

”Jeg gik ind, fortalte fyren, hvad jeg ønskede, og spurgte ham, hvilken model han skulle vælge fra. Han anbefalede denne, forklarede, hvorfor det var et bedre valg, og jeg købte det. ”

Enkel, smertefri og hurtig.

Jeg var meget skuffet over Frys salg fyre. De kunne have solgt en netbook med en minimal indsats. I stedet lyttede de ikke til deres kunde, de skubbede deres egne præferencer? to gange! ? og mistede salget.

Best Buy-fyren lyttede imidlertid bare til, besvarede spørgsmålene og solgte en computer. Ikke en big deal, indrømmer jeg, men han foretog et salg på $ 250 på mindre end 10 minutter. Det er en ROI på $ 1,500 pr. Time.

Det er en grundlæggende lektion, at enhver, der sælger produkter eller tjenester til andre mennesker: lyt til dine friggin-kunder. Antag ikke bare, at det, de ønsker, er forkert, og at du ved bedre. Tag i det mindste tid til at lytte til deres grunde og se om det virkelig er, hvad de vil have. Spørg dem, om de har betragtet din mulighed som et alternativ, og hvis de ikke vil have det, skal du ikke tvinge dem til at købe det, du foretrækker.

Hvis Frys salgsgutter havde gjort dette, ville de have set, at alt, hvad min kone virkelig ønskede eller havde brug for, var en netbook, og de kunne have tjent hendes loyalitet bare ved at lytte. Og hvis hun nogensinde beslutter, at hun har brug for en bærbar computer, køber hun den fra de mennesker, der gjorde det rigtige af hende første gang.

Kommer vi tilbage hos Fry? Sandsynligvis. De har seje ting. Vil vi tage derhen, når vi skal foretage et større køb? Måske, måske ikke. Men vi går derhen bevæbnet med forskning, allerede truffet beslutning, og vi får den vare, vi ønsker, snarere end at stille sælgere spørgsmål.

Eller vi går bare til Best Buy. De lytter i det mindste.

2 Kommentarer

  1. 1

    Jeg er enig. Jeg husker en lignende oplevelse fra 9 år siden, da min fremtidige mand tog mig til at købe en forlovelsesring. Jeg havde besluttet, at jeg ville have stil med et jubilæumsbånd i stedet for den traditionelle diamantkabal. Vi gik til en juveler og blev øjeblikkeligt hjørnet af en sælger. Vi fortalte hende, at vi handlede med forlovelsesring og den stil, jeg ledte efter. Hun brugte hele tiden, vi var der, på at overbevise mig om, at jeg ville have en kabal. Jeg kan kun forestille mig, hvad jeg ville have endt med, hvis min mand var gået derinde alene, sandsynligvis noget overpris, der ikke var min stil. Selvfølgelig gik vi ikke tilbage i den butik for fremtidige smykkekøb.

  2. 2

    Fantastisk indlæg! Salgsmænd har brug for at overholde denne lektion. Hvis nogen sender “købssignaler”, skal du ikke styre dem væk fra salget - lav salget! 😀

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.