Kraften ved personalisering i e-mailmarkedsføring

Depositphotos53656971 s

Jeg tog for nylig min 9-årige datter til Retfærdighed, en forhandler af børnetøj. Fra starten bombarderede manager mig med 5 minutters intervaller med produktanbefalinger og kampagner. Dette fortsatte i 30 minutter, indtil jeg blev tvunget til at lære hende om kundeindsigt og præferencer.

Et dårligt e-mail-program ligner meget en ineffektiv sælger. I stedet for at skulle læse uinteressens på dine kunders ansigter, skal du føle den negative indvirkning på salget eller i mit tilfælde høre hårdheden i deres ord; e-mail-marketing kan fortælle dig næsten alt hvad du behøver at vide om dine kunder og hjælpe dig med at sælge mere.

Går ud over “Hej FNAME”

Den nødvendige indsigt for at gøre dit e-mail-program mere rentabelt ligger allerede ved dine fingerspidser, og det er billigt. Det kommer til dig i form af data. Jeg mener ikke åbne og klikke data, selvom det vil fortælle dig meget, jeg taler om data, der giver dig mulighed for at personalisere oplevelsen for hver af dine kunder.

Sikker på, at personaliserede hilsener ofte modtages godt, men som jeg nævnte i en nylig chefmarkedsfører artikel, dette års markante Valentinsdagskampagner var dem, der brugte dybere data, såsom købshistorik og kundeprofiler, for at gøre deres tilbud mere personlige og derfor mere relevante. I artiklen talte jeg stort set om detailhandlere, men servicevirksomheder har også en række let tilgængelige data til at spore (eller endda forudsige) deres kunders købsintention samt identificere kryds-salg og op-salg muligheder.

Hvad skal du arbejde med?

Kilderne til handlingsdata er tilsyneladende uendelige, men her er få kategorier og specifikke eksempler:

  • Profil: Forestil dig, at du driver et rejsebureau, og jeg er dit 65-årige udsigter. Tror du, at jeg reagerer bedre på et tilbud, der afspejler de mest populære seniordestinationer? Forestil dig nu, at billederne i tilbuddet var de af den sølvhårede overtalelse. Eller måske er jeg på vestkysttid, og dit webinar er planlagt til 1 øst, ville jeg være mere tilbøjelig til at reservere min plads, hvis e-mailen læste kl. 11 på Stillehavet?
  • Købshistorie: Hvis jeg købte gaver på eller omkring dagens dato to år i træk, vil jeg måske købe en anden igen i år? Hvad hvis de nye gaveanbefalinger var i tråd med mine tidligere køb af andre gavekøbere? Omvendt, hvad hvis jeg allerede har købt dit primære produkt, tror du, at jeg vil høre om, hvor mange penge jeg kunne have sparet, hvis jeg bare havde ventet? I stedet for ville jeg ikke hellere vide om dine sekundære tilbud?
  • Aktivitet: Måske har jeg downloadet tre sekventielle hvidbøger på 30 dage, men jeg har endnu ikke foretaget et køb, ville det være en god ide at invitere mig til en diskussion om mine specifikke behov? Eller måske har jeg ikke reageret på dine tilbud i nogen tid, er jeg perfekt til et reaktiveringstilbud eller tilfredshedsundersøgelse?
  • Præferencer: Forestil dig at du har 10 forskellige produkter, men jeg er en forhandler, der kun er interesseret i produkterne 1-5. Bør jeg ikke placeres i et segment med andre forhandlere? Hvad hvis jeg er en direkte bruger, men jeg kun vil modtage uddannelsesmæssige oplysninger, i modsætning til salgsfremmende, er jeg mere tilbøjelige til at forblive en entusiast og dele dine oplysninger, hvis jeg kun får det, jeg virkelig vil have?

Det er let og billigt at udføre

Jeg er altid overrasket, når SMB-marketingfolk siger, at brug af data på dette niveau kun er for de store drenge. Det kan have været sandt i de forløbne år, men i dag integreres enhver ESP, der er deres salt værd, let med dine CRM- eller e-handelsløsninger og web analytics. Alt hvad du skal gøre er at integrere det og vigtigst af alt teste det.

En kommentar

  1. 1

    Nej, det er ikke let og billigt at vedhæfte forbrugerkøb osv. Med e-mail-marketingprogrammer. Næsten alle de selvbetjenings-ESP'er leverer ikke engang iota af integrationer. Det er altid POS-appens eller din online-apps ansvar at integrere og skubbe relevante "segmenteringsoplysninger" ind i ESP-kontakten.

    SMB'er ønsker noget simpelt og selvbetjening.

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.