Sådan køber du et domænenavn

Sådan finder du, vælger og køber et domænenavn

Hvis du prøver at finde et domænenavn til personlig branding, din virksomhed, dine produkter eller dine tjenester, tilbyder Namecheap en god søgning efter at finde et:

Find et domæne, der starter fra $ 0.88

drives af NameCheap


Tips til valg af et domænenavn

Her er mine personlige meninger om valg af domænenavn:

 • Jo kortere jo bedre - jo kortere dit domæne er, jo mere mindeværdigt er det og lettere at skrive, så prøv at gå med et kort domæne. Desværre er de fleste domæner under 6 tegn allerede længe reserveret. Hvis du ikke kan finde et enkelt, kort navn, vil jeg prøve at holde antallet af stavelser og ord på et minimum ... igen for at forsøge at forblive mindeværdig. Som et eksempel, Highbridge blev taget på tværs af hvert topdomæne, men vi var et konsulentfirma, så jeg var i stand til at købe begge dele Highbridgerådgivning og highbridgekonsulenter ... lange domænenavne med mange stavelser, men mindeværdige, fordi der kun er to ord.
 • Forskellige topdomæner accepteres - Adfærd ændres fortsat med hensyn til brugere på Internettet og deres brug af domænenavne. Da jeg valgte et .zone top-level domæne (TLD), rådede nogle mennesker mig til at være forsigtig ... at mange mennesker måske ikke stoler på denne TLD og tror, ​​at jeg var en slags ondsindet side. Jeg valgte det, fordi jeg ville have martech som domæne, men alle de andre topdomæner var allerede taget. I det lange løb synes jeg, det var et godt træk, og min trafik er langt op, så det var risikoen værd. Bare husk, at når nogen skriver et domæne uden en TLD, er der en rækkefølge af forsøg ... hvis jeg skriver martech og trykker på enter, bliver .com det første forsøg.
 • Undgå bindestreger - undgå bindestreger, når du køber et domænenavn ... ikke fordi de er negative, men fordi folk glemmer dem. De skriver konstant dit domæne uden dem og når sandsynligvis de forkerte mennesker.
 • nøgleord - der er forskellige kombinationer, der kan give mening for din virksomhed:
  • Beliggenhed - Hvis din virksomhed altid vil være lokalt ejet og drevet, kan det være en god måde at skelne dit domæne fra dine konkurrenter at bruge navnet på din by i navnet.
  • Mærke - Mærker er altid fordelagtige at bruge, fordi de ofte er stavet entydigt og sandsynligvis ikke allerede er taget.
  • Aktuel - Emner er en anden god måde at differentiere dig selv med et solidt brand. Jeg ejer en hel del aktuelle domænenavne til fremtidige projektideer.
  • Sprog - Hvis der tages et engelsk ord, så prøv at bruge andre sprog. Brug af et fransk eller spansk ord i dit domænenavn kan tilføje noget pizazz til din virksomheds overordnede branding.

Hvad hvis dit domæne tages?

At købe op og sælge domænenavne er en lukrativ forretning, men jeg synes ikke, det er en stor langsigtet investering. Efterhånden som flere og flere TLD'er bliver tilgængelige, bliver muligheden for at købe et kort domæne på en ny TLD bedre og bedre. Helt ærligt værdsætter jeg ikke engang nogle af mine domæner, som jeg engang gjorde, og jeg ville lade dem gå for øre på dollaren i dag.

Men hvis du er en virksomhed, der er fast besluttet på at købe et kort domæne, der allerede er taget, er de fleste klar til at byde og sælge. Mit råd er simpelthen at være tålmodig og ikke blive for vild med dine tilbud. Jeg har forhandlet om køb af flere domæner til store virksomheder, der ikke ønskede at blive identificeret, og fik dem til en brøkdel af de omkostninger, som sælgeren bad om. Jeg tjekker også altid for at se, om de sociale kanaler er tilgængelige for dem også at reservere. Hvis du er i stand til at få dine Twitter, Instagram, Facebook og andre sociale kælenavne til at matche dit domæne, er det en fantastisk måde at holde et ensartet brand på!

Offentliggørelse: Denne widget bruger mit tilknyttede id til NameCheap.