At skjule din afmelding er ikke en fastholdelsesstrategi

annulleringsknap

Vi vurderer en masse tjenester, så vi kan skrive om dem på bloggen eller bruge dem til vores kunder. En teknik, vi begynder at se mere og mere, er tjenester, der giver dig mulighed for nemt at starte en konto, men de mangler nogen midler til at annullere den. Jeg tror ikke, dette er et tilsyn ... og det vender mig straks til virksomheden.

annulleringsknapJeg brugte cirka 15 minutter i morges på at gøre netop det. En overvågningstjeneste på sociale medier tilbød en gratis prøveversion så jeg tilmeldte mig. Efter cirka 2 uger begyndte jeg at modtage e-mails, der advarede mig om, at min prøve næsten var slut. Efter 30 dage begyndte jeg at modtage daglige e-mails, der fortalte mig, at min periode var udløbet og havde et link, hvor jeg kunne opgradere til en betalt konto.

E-mailen afmeld link bragte mig til en konto-login-side. Grrr ... at skulle logge ind for at afmelde mig er en anden af ​​mine kæledyr. Da jeg alligevel loggede ind, regnede jeg med at jeg ville annullere kontoen. Jeg gik til siden med kontoindstillinger, og de eneste muligheder var forskellige opgraderingsmuligheder - ingen annulleringsmulighed. Selv med det med småt.

Selvfølgelig var der heller ingen midler til at anmode om støtte. Bare en FAQ. En hurtig gennemgang af ofte stillede spørgsmål og ingen oplysninger om annullering af kontoen. Heldigvis tilbød en intern søgning i ofte stillede spørgsmål løsningen. Et annulleringslink begravet i en uklar fane i brugerprofilen.

Dette minder mig om avisbranchen ... hvor du ofte kan tilmelde dig online, men du skal ringe og vente på vent for at tale med en kundeservicemedarbejder for at opsige dit abonnement. Og ... i stedet for at annullere det, prøver de at tilbyde dig andre abonnementsmuligheder og gaver. Jeg har været i telefon med disse mennesker, hvor jeg har været så ked af det, at jeg gentagne gange ”annullerer min konto” igen og igen, indtil de overholdt.

Folk, hvis dette er din fastholdelsesstrategi, du har noget arbejde at gøre. Og du maskerer problemer med dit produkt eller din tjeneste ved at skjule din ægte kundelagring. Stop det! Annullering af et produkt eller en tjeneste skal være lige så simpelt som at tilmelde sig en.

En kommentar

  1. 1

    Det bugter mig så meget, når jeg ser det. Når jeg først får en e-mail med et dårligt afmeldingslink, markerer jeg det som spam, og hvis det ikke hjælper, skal du oprette en regel for bare at slette dem på stedet.

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.