Gore kommenterer det skiftende medielandskab

Ruth Holladays blog i dag påpeger en artikel på et interview med Al Gore og spørger hans meninger om medierne. Specifikt sætter intervieweren spørgsmålstegn ved Gore om centralisering af medierne, enten af ​​virksomheder eller af regeringer (internationalt). Gore siger:

Demokrati er en samtale, og mediernes vigtigste rolle er at lette den samtale om demokrati. Nu er samtalen mere kontrolleret, den er mere centraliseret. - Al Gore

Al GoreWow. Da jeg ikke er fan af Gore, er jeg virkelig overrasket og ærligt glad for hans budskab her. Jeg er faktisk en af ​​de fyre, der virkelig tror på, at medierne gør prøv at påvirke vores politiske landskab.

Misforstå mig ikke ... Jeg tror ikke, at medierne er en flok venstreorienterede nødder i hemmelige telefonopkald, der forsøger at afvise republikanere, jeg tror simpelthen, at mange mennesker i medie- og underholdningslandskabet har et liv, der er meget forskellige end os andre. Som et resultat har deres syn på verden en tendens til at være anderledes. Derudover har det faktum, at de er veluddannede og i en position af åbenhjertig autoritet, en mobbe-prædikestol til at svinge folks meninger.

Blogging og Internettet ændrer dette landskab. Efter at have tilmeldt mig 2 aviser i godt et årti, tager jeg det ærligt talt ikke længere. Jeg læste alle mine nyheder online og læste blogosfærens reaktion på nyhederne. Oftere end ikke begynder jeg at se flere nyheder hentet af bloggere end aviserne. Jeg tror, ​​at en af ​​grundene er, at blogging eliminerer 'filtrering' af beskeden.

Ruths blog er et fantastisk eksempel på dette. Ruth er blevet løsladt fra en redaktørs obligationer, og hendes blog smadrer sin vej til spidsen for Indiana blogging -landskabet. Jeg elsker det. Efter at have læst Ruths artikler i årevis, kunne jeg ikke se lidenskaben og flammerne i hendes besked, før hun gik på pension og begyndte at blogge. Ruth er som tyren, der undslap porcelænsbutikken! Nogle gange er jeg måske uenig i hendes besked, men jeg kan ikke vente med at læse hendes næste indlæg.

Mit håb er, at Internettet fortsat vil være en ny vej til "at lette den samtale om demokrati". Jeg håber, det giver en megafon til stemmeløse i vores verden og lige her i vores eget samfund. Ord på en side er virkelig magtfulde ... især når de ikke kontrolleres.

Længe leve ytringsfriheden!

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.