Gore kommenterer det skiftende medielandskab

Ruth Holladays blog i dag påpeger en artiklen på et interview med Al Gore og spørger hans meninger om medierne. Specifikt sætter intervieweren spørgsmålstegn ved Gore om centralisering af medierne, enten af ​​virksomheder eller af regeringer (internationalt). Gore siger:

Demokrati er en samtale, og mediernes vigtigste rolle er at lette den samtale om demokrati. Nu er samtalen mere kontrolleret, den er mere centraliseret. - Al Gore

Al GoreWow. Ikke at være fan af Gore, jeg er virkelig overrasket og ærligt glad for hans budskab her. Jeg er faktisk en af ​​de fyre, der virkelig tror, ​​at medierne gør prøv at påvirke vores politiske landskab.

Gør mig ikke forkert ... Jeg tror ikke, at medierne er en flok venstreorienterede nødder i hemmelige telefonopkald, der forsøger at fjerne republikanerne, jeg tror simpelthen, at mange mennesker i medie- og underholdningslandskabet har liv, der er meget forskellige end resten af ​​os. Som et resultat har deres syn på verden en tendens til at være anderledes. Derudover har de det faktum, at de er veluddannede og i en position af åbenlyst autoritet, en bøllepulpestol til at svinge folks meninger.

Blogging og Internettet ændrer dette landskab. Efter at have abonneret på 2 aviser i godt over et årti, henter jeg det ærligt ikke længere. Jeg læste alle mine nyheder online og læste blogsfærens reaktion på nyhederne. Oftere end ikke begynder jeg at se flere nyheder hentet af bloggere end afiserne. Jeg tror, ​​at en af ​​grundene er, at blogging eliminerer 'filtrering' af meddelelsen.

Ruth's blog er et fantastisk eksempel på dette. Ruth er blevet løsladt fra en redaktørs obligationer, og hendes blog smadrer sig vej til forkant af Indiana-blogginglandskabet. Jeg elsker det. Efter at have læst Ruths artikler i årevis fik jeg ikke set lidenskaben og flammerne i hendes meddelelse, før hun gik på pension og begyndte at blogge. Ruth er som tyren, der slap væk fra porcelænsbutikken! Jeg kan være uenig med hendes meddelelse nogle gange, men jeg kan ikke vente med at læse hendes næste indlæg.

Mit håb er, at Internettet fortsat vil være en ny vej til "at lette den samtale om demokrati". Jeg håber, det giver en megafon til stemmeløse i vores verden og lige her i vores eget samfund. Ord på en side er virkelig magtfulde ... især når de ikke kontrolleres.

Længe leve ytringsfriheden!

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.