Google Search Console Goofed og sendt falske alarmer på WordPress

oops

Nogle gange ridser jeg i hovedet, hvor præcis Google skal hen med sine søgekonsol. Selvom jeg tror, ​​det er en fantastisk service at opdage malware på websteder og forhindre, at disse websteder bliver opført i søgeresultaterne, er jeg ikke så sikker på, at jeg vil have, at Google rent faktisk scanner websteder, der leder efter problemer.

Case in point var en for tidlig alarm, der gik ud til mig, og jeg gætter på, titusinder af websteder, der sagde, at de kørte en version af WordPress, der ikke var sikker. Problemet? Det var falsk positivt, og langt størstedelen af ​​siderne kørte faktisk den nyeste version af WordPress. Selvom jeg ikke er fortrolig med den metode, som Google brugte til at validere siderne, ser det ud til, at caching muligvis har været et problem. Da cachelagrede sider er almindelige overalt på Internettet og med WordPress-websteder, forårsagede det en del oprør.

Problemet var naturligvis, at mange af modtagerne af disse e-mails var klienter, der betaler for avanceret hosting og sikkerhed og også har et agentur som f.eks. bære, arbejder for at sikre, at vores kunder er sikre. Når de modtager en sådan e-mail, har den tendens til at forårsage en ganske forstyrrelse. Heldigvis svarede Google straks ind deres webmasterfora at de faktisk havde forårsaget problemet.

Hej alle - på vegne af de hold, der driver denne indsats, skal du acceptere vores undskyldninger for den forvirring, vi har skabt. Vi kender sager, hvor vi har sendt beskeder til ejere af WordPress-forekomster, der er blevet opgraderet til en nyere version siden vores sidste gennemgang - vi mistænkte, at der ville være et antal af disse sager, før vi startede meddelelsesindsatsen. Juan Felipe Rincón, Google

mea culpa blev værdsat, men alligevel virker det lidt bizart, at Google bare ville lancere noget som dette alene. Et par tråde senere i samtalen forbandt WordPress-sikkerhedsproduktchefen med Google-teamet og sagde, at de meget gerne ville arbejde sammen om dette. Jeg er ikke sikker på, hvorfor det først ikke skete, men gudskelov, det går i den retning.

Selvom jeg ikke er i tvivl om, at Google har ressourcerne til at udføre et sådant arbejde, er jeg virkelig ikke sikker på, at jeg sætter pris på, hvor virksomheden fortsætter med at træde. Jeg elsker det faktum, at Google leverer værktøjer som Search Console, Analytics, Tag Manager og andre, der hjælper os med at forbedre, hvordan brugerne interagerer med vores websteder. Men når de rent faktisk træder over linjen - som i dette tilfælde og med AMP, SSL, Mobile og andre initiativer, ser det ud til at de træder mere og mere på vores tæer.

Jeg vil gerne have, at Google gør, hvad de gør bedst ... giver meget relevante organiske og betalte søgeresultater. Men jeg ville ønske, at de ville overlade det til virksomhederne at levere den brugeroplevelse, de ønsker for deres kunder. Hvilket indholdsstyringssystem de bruger, hvilken formatering af websteder, om Javascript kører eller ej, eller om dets knapper giver tilstrækkelig polstring på en mobilenhed, virker lidt uden for deres bailiwick.

At komme med anbefalinger er fint, og det er endnu bedre at levere værktøjerne til at give disse anbefalinger. Men når Google begynder at advare eller endda straffe websteder, der ikke opfører sig som Google ønsker dem, virker det lidt overreagende for mig.

3 Kommentarer

  1. 1

    Google er som Department of Education. Hvis skoler ønsker føderale dollars, skal de følge specifikke standarder, der måske eller måske ikke passer til deres samfunds bedste interesser. Hvis du vil have fordelen ved at dukke op i søgeresultaterne, skal du overholde Googles regler, selvom det ikke passer til dine bedste interesser. Jeg synes, at diversificering af søgemaskiner er et must, så vi ikke har et mammutfirma, der mobber folk til at underkaste sig. Google gør en masse gode ting, der er til gavn for teknologisamfundet, men de handler også i deres egen bedste interesse til enhver tid.

  2. 2

    Jeg ved ikke ... Jeg modtog meddelelsen, ligesom nogle af mine klienter gjorde. Jeg synes ikke, det er et problem. Hvis det skete igen og igen og igen, ville jeg være lidt mere bekymret. Jeg giver dem en aflevering af denne.

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.