Firefox vinder browserkrigen

firefox

Et kig på de seneste markedsandele for browsere giver et indblik i, hvem der vinder og taber krigene. Firefox fortsætter med at opbygge momentum, Safari kryber opad, og Internet Explorer taber terræn. Jeg vil gerne kommentere de tre med mine 'teorier' om, hvad der sker.

Internet Explorer

 • Efter at have ødelagt Netscape Navigator blev IE virkelig nettets guldstandard. Browseren var enkel, funktionel og forudindlæst med alle Microsoft-produkter. Derudover havde ActiveX en kort spotlight, der krævede, at de fleste brugte IE. Hvorfor bruge flere browsere, når en af ​​dem understøtter alle de forskellige standarder på internettet? Jeg var selv en IE-bruger gennem version 6.
 • Med Internet Explorer 7 holdt webdesignverdenen virkelig vejret for en browser, som de kunne designe til, som ville reagere i overensstemmelse med de nyeste teknologier i Cascading Style Sheets. Desværre skuffede IE 7. Ved gennemgangen af ​​IE -bloggen var det virkelig ikke engang på radaren, før browseren var beta og skrigene af kval kom fra webdesignindustrien. Nogle udviklinger i sidste øjeblik korrigerede nogle af problemerne ... men ikke nok til at gøre designverdenen glad. Husk - mange i designverdenen opererer på Mac'er ... mangler Internet Explorer. Men desværre for dem bruger deres klienter Internet Explorer.
 • Men desværre ændrede Microsoft med Internet Explorer 7 radikalt interaktionen mellem brugeren og klienten. For technophile som mig selv var nogle af ændringerne lidt seje. Men for den atypiske bruger ... at ikke være i stand til blot at navigere over toppen af ​​skærmen var både forvirrende og forvirrende. De begyndte at se på, hvad der ellers var derude. Firefox.

Browsermarkedsandel
Skærmbillede fra http://marketshare.hitslink.com/

Firefox

 • Efterligner generel browserfunktionalitet, der går tilbage til Navigator, blev Firefox en let alternativ løsning til Internet Explorer. For de oprørske Microsoft-anarkister blev Firefox en passion og begyndte at låne markedet.
 • Yderligere funktionalitet som fremragende plugins til integration med andre teknologier har været en fantastisk velsignelse for Firefox. De tiltrækker fortsat både udviklere og webdesignere ... da Firefox har robust fejlretning, Cascading Style Sheet og tredjeparts plug-ins, der gør udvikling og integration meget lettere.
 • Markedet ændrer sig også. ActiveX er næsten død, og Ajax er stigende og låner sig selv til browsere som Firefox. Der er teknisk set ingen grund til at bruge Internet Explorer overhovedet i disse dage. Hvis IE kan gøre det, kan Firefox gøre det bedre. Windows -opdateringer plejede at kræve browseren, men nu kan de indlæses og installeres uden det.
 • Firefox har ikke opgivet sin brugervenlighed og layout som Microsoft gjorde med IE 7, hvilket gør det lettere for brugerne at overføre til Firefox fra IE 6 enkelt og nemt. Det er elegant, hurtigt og problemfrit.

Safari

 • Med Macs seneste skub ind på hjemmepc -markedet ... er det ikke længere pc'en til universiteter, kvinder og børn. Min nye Mac kører OSX, Windows XP (med paralleller), og jeg kan køre alle browsere på planeten til at designe og udvikle til. Med Safari forudindlæst vinder det uden tvivl andel, da Mac'er vinder andel. Min forudsigelse er dog, at Safari vil tabe Firefox.

operere

 • Den lille fyr på markedet, Opera lukker ind på mobilmarkedet. Deres mobilbrowser understøtter JavaScript (husk at Ajax og Rich Internet Applications bevæger sig ind i billedet), hvilket gør den til den perfekte browser til den mobile teknofil. Jeg tror, ​​at dette også bygger en adfærd hos folk, at det nu er i orden at flytte væk fra Microsoft. Der er mindre frygt for at forlade nu.

Microsoft må føle sig ganske truet - men det er virkelig deres egen skyld. De har elimineret ethvert behov for deres egen browser, fremmedgjorte brugere, fremmedgjorte designere, fremmedgjorte udviklere, OG de tillader nu andre at tage dem på i andre vertikaler (mobil).

Internet Explorer er virkelig simpelthen selvdestruerende. Jeg ved slet ikke, hvor deres kundefokus er.

Med det, her er mit tip om ugen. Prøv Firefox. For udviklerne, tag et kig på nogle af de bemærkelsesværdige plugins til CSS- og JavaScript -udvikling. For designerne skal du se på, hvor lidt du har brug for at 'justere' dine sider til Firefox. For brugere åbner du Firefox første gang og kører. Her er tip:

 • Når du har downloadet og installeret Firefox, skal du gå til Tilføjelser sektion og download til dit hjertes indhold. For alle, der gør dette, ville jeg elske dig at bruge browseren i to uger og derefter vende tilbage til mit websted og fortælle mig, hvad du syntes.

Jeg har været en Microsoft -fyr i over et årti nu, så jeg er ikke en basher. Imidlertid følte jeg mig tvunget til at træde ind og diskutere det strategiske rod IE-teamet virkelig har fået sig ind i.

17 Kommentarer

 1. 1

  Jeg er enig i, at der ikke er nogen grund til at bruge IE længere, men desværre er verden stadig fuld af internetnybegyndere, der ikke ved bedre. Forhåbentlig vil mund til mund ændre det til sidst.

 2. 2

  Jeg har været en glad bruger af Firefox i flere år nu. Jeg føler mig forelsket i det på grund af de utallige udvidelser og den øgede sikkerhed over Internet Explorer.

  Da jeg fik min nye MacBook Pro tidligere på året, prøvede jeg Safari i et par uger, men endte med at gå tilbage til Firefox. Mulighederne for tilpasning er næsten ubegrænsede. I det forløbne år har jeg med succes konverteret hele min familie (og de fleste af mine venner) til Firefox.

 3. 3

  Paul ville ikke gøre mig flov - men du vil bemærke, at jeg redigerede mine fobier til filer! God fangst fra Paul, som var dejlig nok til at sende mig en e-mail! Folk, der kender mig, ved, at jeg er ekspert i at sprænge engelsk. Det er virkelig en ven, der redder dig fra at give dig selv pinligt!

  Tak, Paul!

  Paul har en god blog over på:
  http://pdandrea.wordpress.com/

 4. 4

  salami

  Jeg er helt enig i, at Firefox vil slå IE 7 eller frem….

  Årsagen til at slå er, at Firefox Plugins og Firefox Add-ons.

  Jeg tror i juli 2007 vil IE stå på 35%

  Jep.

 5. 5
 6. 6

  Jeg installerede IE7 på min desktop computr, og det fungerede fint, efter at jeg fik noget med det, men da jeg installerede det på min bærbare computer, stoppede det alt. Hvis jeg ikke havde fundet ud af, at programmet (uden tilføjelser) også var inkluderet i mine programmer under tilbehør, kunne jeg slet ikke komme videre.

  Jeg er bekymret, jeg banker online og er ikke sikker på, at jeg kan bruge Foxfire. Jeg ville elske at prøve, men jeg har brug for mere info.

  • 7

   Hej Alta,

   Moderne netbank er kompatibel med browsere. Bekymringen ville være at understøtte SSL (Secure Sockets Layer), det er et krypteret middel til at kommunikere data mellem din browser og bankens online-servere. Firefox understøtter SSL fuldt ud, ligesom IE gør uden begrænsninger. Den mest åbenlyse måde at vide, at du bruger SSL, er at du er på en https: // adresse i stedet for http://. Imidlertid har både IE og Firefox (og Opera og Safari) også visuelle indikatorer og verifikationsprocesser for, at SSL-certifikatet og krypteringen er gyldige og fungerer korrekt.

   Med andre ord - du skal ikke have nogen problemer. Selvfølgelig gør det aldrig ondt at tjekke din banks "Support" -side for at se, om de understøtter Firefox. Du finder det virkelig en god browser - meget hurtig med mange ekstra godbidder.

   Tak for dit besøg ... og for kommentarer!
   Doug

 7. 8

  Firefox krydsede 400 millioner downloads-mærket og forhåbentlig vil det gå længere. Alternativer er altid en vej til fremskridt.
  Men at vinde browserkrigen ... stadig for tidligt for det.

 8. 9

  Jeg har brugt IE i årevis, fortsætter med at bruge den og er ærligt talt ikke imponeret over fordelene på Firefox på brugerniveau. Jeg formoder, at langt de fleste brugere kunne bryde sig mindre. Jeg er dog enig med dig i, at ændringerne til IE 7 var lidt forvirrende.

 9. 10

  Hej Douglas,

  Jeg er enig med dine tanker om IE7 og som webdesigner blev jeg svigtet med et par ting, da IE7 blev frigivet. Jeg er i øjeblikket i færd med at opbygge et nyt websted, og jeg er stødt på nogle problemer med divs, men intet større (hidtil). Jeg har kun brugt IE7 minimalt, men jeg forventede et kæmpe spring fra 6.0 i forhold til CSS-support osv.

  Jeg har været Firefox-bruger i årevis og har rekrutteret en hel del nye brugere undervejs. Jeg tror, ​​at det, der mest tiltrækker mig og mange andre FF-brugere, er det faktum, at det er ekstremt webdesigner / udviklervenligt, og tilpasningen driver det. Jeg tror, ​​at IE vil fortsætte med at styrtdykke, og jeg tror, ​​at Microsoft har brug for et mirakel på dette tidspunkt. Det momentum, som Firefox har fået, og Safari langsomt vinder, overgår IE, og det faktum, at de stadig mangler ved at producere en browser, der er kompatibel med webstandarder, hjælper dem ikke i det mindste.

  Us webdesignere kan kun give dem så mange chancer 😛

 10. 11

  Disse kommentarer er ret vildledende. I henhold til de seneste statistikker, jeg har set, er IE's andel “faldet” fra 85.88% verdensomspændende andel i 4. kvartal 2005 til 78.5% i 3. kvartal 2007. Det er et fald på 7.3% på cirka to år.

  I mellemtiden har Firefox zoomet fra 9% til 14.6% i samme tidsperiode. Det er en stigning på 5.6% på cirka to år.

  Safari er gået fra 3.1% til 4.77% - en stigning, der næppe er værd at tale om.

  Ja, Firefox vinder på IE, men IE har tilsyneladende stadig mere end 5 gange brugerne.

  Disse statistikker er fra Wikipedia "Usage_share_of_web_browsers" og kan selvfølgelig være forudindtaget på en eller anden måde.

  Tilsyneladende er det meste af verden ligeglad med hvad webdesignere synes. Jeg ville tro, at vi skulle designe til masserne i stedet for at bekymre os om vores egne personlige præferencer.

  • 12

   Tak Rick! Kan vi spørge, hvor dine kilder er med hensyn til statistikken?

   Jeg er enig med dig, men der er en advarsel om ikke at bekymre sig om, hvad webdesignere synes ... og det er, at webdesign fortsat vil være et dyrt venture, når du skal designe uden for standarder for at berolige den 85.88% markedsandel!

   Jeg arbejder på et websted lige nu, der ser perfekt ud i FF og Safari, men IE forvrænger det fuldstændigt ... problemet? Jeg har JavaScript inden for sidens indhold, og det er det, der bevæger grafik, der er 100% CSS-drevet! Nu er jeg nødt til at lægge alt scriptet i en include - som ikke tillader siden at indlæses yndefuldt, så jeg er nødt til at tilføje mere kode til 'preload' -elementer.

   Tak igen!

 11. 13

  Det er altid en prioritet at designe for masserne, men det faktum, at Microsoft ikke følger efter med alle andre, gør vores job meget vanskeligere. Jeg finder mig selv undertiden nødt til at skrive helt separate stilark kun til IE alene, og det er tidskrævende. Det betyder ikke noget for den gennemsnitlige bruger. Det er bare frustrerende, når den browser, der fører pakken, er den, der er mindst kompatibel med webstandarder.

  Jeg er nødt til at gøre det samme, Douglas. Jeg er nødt til at sætte mit Javascript i inkluderer eller separate JS-filer, der er linket til mine sider. At indsprøjte det direkte i min markering har en tendens til at få ting til at blive haywire.

 12. 14

  Hej Douglas,
  Jeg har ikke noget argument med dine bekymringer fra designersynspunktet, selvom jeg ikke er sikker på, hvorfor du ville være bekymret for, at du kan opkræve folk mere for dine tjenester. Er det, at folk ikke er villige til at betale for det? Dette er åbenlyst tekniske problemer, der skal overvindes.

  Jeg tager bare stilling til forslaget om, at der er en massiv bevægelse væk fra IE. Statistikken (så vidt jeg kan fortælle) understøtter ikke dette krav, på trods af alle designere og SEO'er, der hævder noget andet, og som uendeligt promoverer FF. Om de skulle fremme det er et andet spørgsmål, og det kan du være helt korrekt med.

  Som jeg nævnte i min kommentar, var min kilde Wikipedia - ikke den mest imponerende lydkilde, men tallene ser ret grundige ud ...

  http://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_web_browsers

  Rick

  • 15

   Du har sandsynligvis ret i begge spørgsmål, Rick. Jeg vil hævde, at IE fortsat har en stor andel af markedet, fordi det dog er en del af operativsystemet. Hvis det var download til download og et rimeligt valg, tror jeg virkelig, at FF ville sparke deres bagdele.

 13. 16

  Jeg plejede at være programmør og webudvikler. I 2003 var jeg i en ulykke og ramte hovedet. Skrivning af kode er nu for meget for mig, så nu er jeg bare en almindelig joe..lol

  Under alle omstændigheder har jeg brugt Linux siden ligesom 1996 (husk Caldera - da du måtte lade det downloade sig selv i 2 dage..lol). Webbrowsere var aldrig gode til det før Firefox. Da Firefox kom ud, var det den største ting for Linux-brugere (Thunderbird også). Da Microcrap altid har skruet Linux-brugere, skød de sig selv i foden. Jeg kan huske, at Firefox / Thunderbird let blev den bedste internetsuite til Linux. Det er ikke voluminøst, og du kan placere de udvidelser, du kan lide (adblockl!). Således er det så let eller tungt, som du gør det. Ingen uønskede dele overhovedet. Fanerne er kølige og små.

  Jeg bruger i øjeblikket Windows XP, fordi de 'andre' her desværre gjorde det til en betingelse for at købe denne pc, så 'de' kunne bruge den (idioter). Derfor downloadede jeg øjeblikkeligt Firefox / Thunderbird. Da jeg brugte Windows igen, HADEDE jeg Outlook express og ville stadig have Firefox tilbage med mine udvidelser (jeg gemte endda alle konfigurationsfiler og mine bogmærker fra Linux og importerede dem til Winxp!).

  For nylig genstartede min pc natten over, og jeg havde denne ALIEN udseende fede værktøjslinje med ENORME faner, der ikke forsvinder. De friggin værktøjslinjer optager 1/5 af den forbandede skærm! Jeg hadede det! Alle andre her hadede det også. Hvor er STOP-knappen? Ingen ønsker at få browseren til at tage så meget plads! Massive faner, selv når der kun er 1 side !!
  Hvad med websiden? Du kan ikke engang se det, fordi alt hvad du ser er BROWSER! Det er så distraherende, at jeg ikke kunne klare det. Microsoft har bekvemt intet sted at klage over. Hvilken bunke med forvansket skrammel. Min skærmopløsning er indstillet til 1152 × 864, og jeg kan ikke forestille mig, hvordan det ville se ud ved 800 × 6000! Ville jeg endda være i stand til at se siden?

  Så 2 tommelfingre ned for IE7! Alle hader det, og det er IEs død. Sjovt, de havde en ok browser, men ved at kopiere Firefox har de nu skrammel. Jeg mener .. hvad er alt det lort på værktøjslinjerne, og hvor er resten af ​​knapperne ??

  Så tak Microsoft, du har endelig gjort dig selv inde! Jeg bruger nu meget tid på at forklare for andre, der ringer og spørger, hvorfor deres browser pludselig er forfærdelig og kompleks, og hjælper dem med at afinstallere IE7! Ingen ønsker det!

  Cheers!
  -Jf

 14. 17

  Jeg tror din højre Mr. Blog mand, jeg har brugt Firefox på min computer i over et år nu og har ikke set mig tilbage siden. Enhver, der ved noget om computersoftware, kan fortælle dig, at Firefox er den overlegne browser. Jeg har aldrig prøvet Thunderbird-softwaren, fordi Outlook 2007 i Office Enterprise er meget flot og fungerer godt for mig. Hvorfor ændre det, hvis det ikke er ødelagt. IE 6-7 er dog brudt, når som helst jeg arbejder med venner, familie, onlinekammerat eller bare en person, der ønsker hjælp, skal jeg altid installere eller bede dem om at få Firefox. Det er en no brainer i min bog.

  Jeg vil bare vide, hvorfor Microsoft troede, de udgav en overlegen browser, er de fuldstændig uhensigtsmæssige for verden omkring dem? Er det fordi de synes, deres software er så vidunderlig, at folk bare bruger det alligevel? Eller skyldes det, at Microsoft samler milliarder om dagen, og de sagde "glem forbrugeren, vi er ligeglad med, hvad de synes", så de tvang næsten en værdiløs og ikke-responsiv browser på markedet. Idioter! Det er ikke som om jeg har en junky computer, IE kører som lort på ethvert system. Det skal være i softwarekoden eller noget.

  Bare for sjov lastede jeg det op i dag for at se, om det var blevet forbedret ved noget mirakel (nej), der stadig stinker. Så sagde jeg til mig selv ”Hvorfor, hvorfor kører det sådan”, så jeg søgte (Hvorfor indlæses Internet Explorer så langsomt) og selvfølgelig brugte jeg Googles startside på Firefox. Jeg endte her efter at have fulgt et link fra et andet sted med en artikel som denne om den. Jeg blev sporet på siden, så jeg har stadig ikke mit svar endnu. Gå Firefox Gå! Kick Bill Gates i møtrikkerne for os alle en gang hver pr. Person kontinuerligt. Jeg vil bemærke, at man trækker tilbage til FF, men det er dårligt om hukommelsesforbrug. Let fast tanke, en hurtig, ikke langsom genstart vil løse det.

  Fantastisk artikel!

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.