Firefox 3 anmeldelse, robotter, tilføjelsesprogrammer og tweaks

Det er anden dag med Mozilla Firefox 3 og jeg har allerede løsnet Safari fra min dock. Browseren er ret hurtig (jeg gætter, indtil al min populære tilføjelser og et par sikkerhedsopdateringer ankommer). Jeg tror, ​​det er værd at opgradere, og jeg kan vente et par dage, indtil tilføjelsesprogrammerne er hurtige.

Forbedring af brugervenlighed den i Knaplayout

Den mest bemærkelsesværdige ændring, når du starter FF3, er den større tilbage-knap i værktøjslinjen. Kudos til interface teamet om denne ændring. Typiske layouts af menusystemer i applikationer sætter betydning efter position, men Mozilla-designere besluttede at tage det et skridt videre ved at forstørre tilbage-knappen. Dette er en stor ændring ... brugerne er bestemt mere tilbøjelige til at bruge denne knap mere end nogen andre; som et resultat er størrelsen og placeringen store forbedringer.

Nogle tweaks i Firefox 3

Hvis du skriver about: config i url-linjen i Firefox 3 har du adgang til nogle indstillinger, der både er sjove - og farlige. Her er et par af mine favoritter, som jeg allerede har ændret:

 1. general.warnOnAboutConfig - hvis du ikke kan lide advarslen, når du åbner about.config, skal du dobbeltklikke på denne for at slå advarslen FALSE.
 2. browser.urlbar.autofill - dobbeltklik for at SAND, og ​​dine URL'er udfyldes automatisk baseret på din historie.
 3. browser.urlbar.doubleClickSelectsAll - dobbeltklik for at SANDE, og når du dobbeltklikker på din url-linje, vælger den hele URL snarere end en del af den.
 4. general.smoothScroll - dobbeltklik for at SANDE, og det ruller pænt gennem siderne i din browser.
 5. layout.spellCheckDefault - indstil dette til 2, og du kan stavekontrol alle felter, ikke kun tekstområder!

Påskeæg: En besked fra robotterne

Type om: robotter i url-linjen for en god latter! Rart at se udviklere, der har sans for humor. Jeg ville ønske, at flere applikationer tilføjede påskeæg som dette.

om: mozilla er et andet æg (jeg tror, ​​det har været i hver version).

Den ene tilføjelse kan jeg ikke undvære

Den lækre tilføjelse til bogmærke er simpelthen fantastisk. Hvis du stadig gemmer bogmærker i din browser, STOP DET! Del.icio.us giver dig mulighed for at dele links, organisere dem, tagge dem og endda sende dem til din blog.

Den funktion, jeg ønsker, kunne opdateres

Jeg kan godt lide funktionen i Internet Explorer, der farver url-linjen grøn på sikre websteder. Jeg ville ønske, at der var en about: config indstilling for det.

7 Kommentarer

 1. 1

  Re: grøn URL-bjælke - FF3 farve en del af URL-linjen grøn, når du besøger bestemte websteder. Derudover vises virksomhedsnavnet i stedet for bare at faviconet vises til venstre (begge vises i den grønne baggrund).

  Eksempel

  Jeg tror, ​​det har at gøre med sikkerhedscertifikatet, for når du holder musen over det skraverede område, får du et værktøjstip, der siger "Bekræftet af: Verisign, Inc."

 2. 2
 3. 4
 4. 5

  Jeg bruger også lækre bogmærker, især som et middel til at dele bogmærker mellem computere. Jeg bruger derefter et nøgleord for hver type bogmærke med "ff:" foran. Så alle mine økonomiske bogmærker er mærket med "ff: finance" og er sandsynligvis markeret som skjulte. Jeg kan derefter markere det mærke som en favorit, så det vises på den lækre værktøjslinje og menu.

 5. 6
 6. 7

  Jeg har brugt FireFox 3 siden beta 3 eller 4 og har lige indset, at placeringsbjælken bruger fuldtekstsøgning af titel og URL på alle sider i din historie. Selvom det tager et sekund eller to at søge i alle disse data, er dette en fantastisk brugervenlighed, som jeg først ikke plejede i starten, men nu elsker.

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.