Den øverste klasse af sociale medier fejler os

sociale medier rockstjerne

I min datters gymnasium havde de et område, der var helligt for seniorer, kaldet "seniortæppet". "Seniortæppet" var en behagelig sektion indbygget i et område i hovedsalene på hendes gymnasium, hvor overklassen kunne hænge ud. Ingen nyuddannede eller juniorklasser var tilladt på senior tæppe.

Det lyder slemt, ikke sandt? I teorien giver det seniorerne en følelse af præstation og stolthed. Og måske giver det de lavere klassemænd en iver efter at træde op, så en dag er tæppet deres. Ligesom enhver klasse dog er faren den voksende adskillelse mellem overklassen og de andre.

Tilbage i de tidlige dage af sociale medier var der intet klassesystem. Når nogen skrev et godt blogindlæg på blogsfæren, jublede vi alle forfatteren og promoverede deres indlæg. Faktisk plejede jeg i lang tid kun at promovere blogindlæg på nye blogs, som jeg opdagede i et forsøg på at opmuntre dem og sikre, at de fik et stykke af rampelyset. Mange af mine venner online i dag var folk, der opdagede og delte min blog eller omvendt.

sociale medier har ændret. Et klassesystem er absolut på plads. Og overklassen fremmedgør bekvemt verden fra deres "seniortæppe". Jeg er ikke en del af overklassen, men jeg vil gerne tro, at jeg er tæt på. Men nogle gange føles det ikke sådan. Jeg når ud til mange i overklassen, og de reagerer ikke. De reagerer ikke på Twitter, Facebook, Google+ eller endda via e -mail.

Afsløring: Dette indlæg kan også meget vel beskrive min opførsel. Jeg kritiserer ikke andre i så meget som blot at observere en ændring i det sociale medieunivers.

Det er fantastisk. Mens disse mennesker skriver bøger om de sociale mediers magt og fortæller deres historier om de muligheder, andre gav dem, forsømmer de ikke at række en hånd ud til den næste person. Jeg læser mange af deres blogs og ser masser af kommentarer fra dedikerede følgere, der retweeter, deler og lykønsker dem med det store indhold ... uden svar fra eksperten. Ingen. Ikke et kig.

Med væksten i denne branche siger jeg på ingen måde, at enhver anmodning skal besvares - tallene er simpelthen for store. Jeg har selv fundet det umuligt at besvare alle anmodninger. Men jeg do prøve. Hvis en samtale gnister på mit sociale netværk, og jeg ved om det, føler jeg mig absolut tvunget til at deltage i samtalen. Det er det mindste, jeg kan gøre, da mit sociale medienetværk ikke ville have autoritet, hvis det ikke var for hver enkelt læser og tilhænger.

Jeg vil ikke navngive navne, og jeg vil heller ikke sige, at det er alle. Der er masser af undtagelser. Der er dog også masser af sociale medier rockstjerner, der ikke spiser deres egen hundemad. De går ud og skriver bøger, taler og rådfører sig med større virksomheder - skælder dem ud, når de heller ikke er gennemsigtige beskæftiget. Og så kalder de deres andre overklassekammerater op og snakker med dem over en dejlig flaske vin på det lokale dalbøfhus - ignorerer deres eget netværk.

Tro ikke på hype folkens. Hvis du følger en af ​​disse fagfolk, køber deres bøger og vil se dem tale ... tager et par minutter at gennemgå deres aktivitet. Følger de deres egen vejledning? Svarer de til nybegyndere og juniorer på deres Facebook -side? Retweeter de gode kommentarer fra følgere, der ikke har noget at følge? Følger de samtalerne i deres egen blogs kommentarer?

Hvis de ikke gør det, så find en der gør det! Træk tæppet ud under dem.

13 Kommentarer

 1. 1

  Jeg ville ønske jeg kunne sige, at jeg er enig med dine indlæg, og jeg er sikker på, at hvad du siger, er sandt for mange brugere af sociale medier og bloggere, men jeg betragter mig selv som en junior i blogverdenen, og jeg har kun haft gode erfaringer med at nå ud til nogle af seniorerne.

  Jeg har fået svar fra nogle af de store fyre som Chris Brogan, Jason Falls, Scott Stratten, Dave Kerpen osv. Jeg har også skrevet om Dave Kerpen og hans bøger et par gange, og han delte mine indlæg på sine sociale netværk.

  Erfaringsmæssigt har jeg fundet ud af, at mange af de store fyre i sociale medier praktiserer det, de forkynder, hvilket sandsynligvis er, hvorfor de er så succesrige.

 2. 4

  Douglas, Yikes! Jeg håber, at jeg ikke er i kategorien "dårlig senior". Jeg kan godt lide at tro, at jeg når ud, reagerer og engagerer mig. Er der mennesker, som jeg måske har svagt undervejs? Selvfølgelig. Der er tidspunkter, hvor jeg ikke (eller ikke kan) engagere mig. I sidste uge var jeg for eksempel i det fjerntliggende Peru og Bolivia og havde meget begrænset adgang til Internettet (kun ca. en time om dagen). I går var jeg på et fly i 10 timer. Nogle gange får jeg efter en tale 200 eller 300 tweets og 50 Facebook-venneanmodninger. Jeg undskylder ikke bare om virkeligheden. Men det meste af tiden prøver jeg at være tilgængelig.

 3. 5

  @douglaskarr: disqus @ google-4e3cce4e05af3f9a841d921fe02f1ea7: disqus @matts Southern: disqus God observation. Jeg kan bestemt se, at nogle af seniorerne danner "eksklusive klubber", der når ud til nybegynderen med motivet ikke at være en ægte forbindelse, men snarere håber at få dem til et "gratis" webinar, der derefter bliver en salgsplads. Sagen er, ligesom dem på seniortæppet, skal de snart komme videre og udvikle sig, ellers bliver de selv den taber, der sidder fast og gentager 12. klasse.

  • 6

   Elsker kommentaren til "gentagelse af 12. klasse"! Der er også analogien med de folk fra gymnasiet, der stadig bor derhjemme, pumper gas og reflekterer over deres dage for at være fodboldstjerne som det bedste, det nogensinde vil være for dem.

 4. 7

  Er dette så overraskende? Ledelseskonsulentfirmaerne har forkyndt transformationens kraft, men er de mest modstandsdygtige over for ændringer. FAKTA: De implementerer stadig SAP, som de var for 20 år siden. Så "de sociale medier-guruer" er simpelthen konsulenter. Og husk, en konsulent er en fyr, der kender 1,000 måder at elske, men ikke har en kæreste. (afsløring: Jeg var partner med en af ​​Big4)

  • 8

   I det mindste i mit tilfælde er jeg ikke konsulent. Jeg skriver bøger, holder taler, kører masterclasses, træner noget og sidder i rådgivende bestyrelser. I de sidste 6 år har jeg dog ikke foretaget nogen rådgivning.

 5. 9

  Jeg har haft lignende tanker, skrevet det før .. stadig en 'kilometertal kan variere' situation. Ligesom Matt har jeg set og oplevet 'eliten' gå deres snak og som du har set dem .. ikke så meget. Jeg har set et par bryde ind i deres rækker så at sige, men alligevel se andre udeladt. Når vi tænker på dem, der holder cyklen i gang .. kan vi se, om vores konsulenter ikke praktiserer det, de forkynder, hvis vi køber bøgerne, deltager i forelæsningerne, betaler de store konsulentgebyrer, klikker på knapperne og badges og fortsætter med at spille det spil . Så jeg er ikke sikker på, om det er dem, der svigter os .. køber pas på, ikke?

  Lige nu er mit fokus mig. Jeg prøver ikke at bekymre mig så meget om andre, ting jeg ikke kan kontrollere. Jeg vil fortsætte med at gøre mine ting, arbejde hårdt på at gøre mere, gøre det bedre for mig, mine klienter, min biz. FWIW.

 6. 10

  @douglas, sandsynligvis er det, du siger korrekt, det er sandsynligvis sket for dig, sandsynligvis når "seniorer" et stadium for kun at svare på samtaler, der holdes med de store drenge, da de tilføjer værdi ... men grundlaget for hvad du siger lyder lidt forkert. At nå det øverste niveau på sociale medier forpligter IKKE dig til at svare på hvert enkelt indlæg eller kommentar eller på indlæg, der muligvis ikke tilføjer værdi. I sidste ende er det derfor, de er her (tilføjer krydderier til samtalen). Og for nogle som @ David Meerman er det umuligt at gøre det (medmindre han ansætter en assistent).

  • 11

   Jeg har undersøgt ideen om at have en assistent. Men jeg har konkluderet, at der ikke er nogen mulig måde, jeg nogensinde vil få en anden til at deltage i socialt ved hjælp af mit navn. Ingen måde. Hvis det har mit navn på det, skrev jeg det. Jeg har fortalt folk som Guy Kawasaki, at jeg elsker hvad de gør, men er uenige i automatisk udstationering og udstationering af assistenter.

 7. 12

  Først anerkender og understreger jeg den eksponentielle vækst i sociale medier og dens ledsagende "følgeskib". For det andet valgte nogle mennesker ikke bevidst at tilstoppe båndbredde, indlæg og indbakker ved unødvendigt at anerkende kommentarer og "Retweets". Endelig er dette livet. Du får IKKE en medalje blot for at dukke op. Ægte engagement beder om svar; "Ditto-heads" gør det ikke.

 8. 13

  Douglas Marjorie Clayman skrev bare om dette på en anden måde - på samme måde. Jeg har været ved at modtage dette for fire år siden og var lige så chokeret dengang og nu. Deres handlinger var så ude af overensstemmelse med det, de sagde, jeg lærte hurtigt, hvem der var fuld af ^ * (.

  Det er frustrerende, når du ser en sådan opførsel, og så sagde jeg bare whateva, holdt mit fokus på, hvad jeg voksede for min virksomhed. På en anden side af dette rod kender jeg hvert trin på vejen ved at levere værdi til lyttere hver uge - hver lytter, vi har til #BBSradio, kom fra at gå min tale og ikke fordi en A-lister pumpede mig op til deres “publikum. ”

  Jeg kunne bryde et par ved at fortælle, hvordan de talte til mig bag kulisserne. Jeg lærte hurtigt, de bekymrer sig om deres status, når der kommer nogen, der er så kloge som de er, og det er en skam. Jeg foretrækker at promovere dem omkring mig og vide, at vi alle kan vokse. Det tager ikke hinanden, hvis en af ​​os har en succes, men forstørrer succesen for os alle.

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.