Facebook er den nye AOL

US Robotics 144 -modemMin første adgang til Interwebs var via InfiNet i begyndelsen af ​​90'erne. Jeg arbejdede for Landemærke kommunikation på det tidspunkt og havde et helt spankin nyt 14.4k modem. Jeg kan huske, at alle mine venner og familie var på America Online (AOL). Jeg var på Prodigy.

Det var tilbage, da vi elskede gifs og hadede jpegs. Gifs ville falme til syne, da de blev downloadet, jpeg'er ville scanne fra top til bund. Et 100k billede var tortur dengang - du gik bare for at tage en kop kaffe eller gå i seng, mens tingene blev downloadet. Du fandt ud af om nye websteder ved virkelig at 'browse' fra den ene side til den anden.

Mens nettet fortsatte med at udvikle sig, lagde AOL ned ad lugerne. Jeg kunne besøge websteder ved hjælp af Netscape, og alle mine venner på AOL sad fast inden for AOLs grænser. Du brugte AOL -søgeord til at finde ting, det gjorde du ikke gennemse! Da websider begyndte at tage trækkraft, flygtede alle fra AOL - uanset hvor mange gratis måneders tjeneste de modtog via floppy.

AOL reagerede sent i spillet, og da de lancerede deres integrerede browser, var Netscape konge, og ingen brugte engang AOL med undtagelse til at få deres mail. Kan du huske "Du har post!"? (Brugergrænsefladen dukkede faktisk op for den lyd, da du gjorde det - den blev ikke opgjort i filmene.)

AOL, kongen af ​​netværkene og værgen til Internettet, kunne ikke opfinde hurtigt nok. Konklusionen var, at AOL ikke kunne konkurrere med de hundredtusinder af virksomheder, der begyndte at oprette websider. Ret hurtigt blev AOL simpelthen brugt til at få lidt gratis internettid frem for den software, de havde elsket. Da folk flygtede, gjorde det også annoncørerne og de brugerdefinerede applikationer, der blev bygget af disse annoncører. AOL blev simpelthen til en internetudbyder - og en dyr med alvorlige begrænsninger i båndbredde og brug.

Jeg har været ret sarkastisk omkring Facebook et stykke tid nu. Efter min mening er Facebook simpelthen den nye AOL. De har opbygget applikationer, ikke for at udvide, men for at holde virksomheder og mennesker inden for deres område. Alt uden for Facebook er en trussel, og de er allerede begyndt at angribe.

Da det tog år at nedkæmpe den gigant, der var AOL, er jeg sikker på, at den vil tage år for Facebook såvel. Jeg har dog ingen tvivl om, at intet kan konkurrere med iværksætterånden på planeten - ikke engang Facebook. Facebook er den nye AOL, men den varer kun, indtil der kommer noget nyere, prangende og mere avanceret og spiser sin frokost.

Facebook skal omfavne integration uden for sine mure og ikke bekæmpe den.

Facebook bør lære af AOL.

5 Kommentarer

 1. 1

  Interessant forbindelse Doug. Kunne dette ikke være tilfældet med de fleste andre softwarevirksomheder, der har webbaserede produkter og ikke leverer en API eller integreres med tredjeparter? Mislykkedes AOL, fordi de ikke opfandt eller ikke kunne åbne forbindelse? Jeg er ikke Facebook-fanatiker eller ekspert, men det ser ud til, at de i det mindste har en API og brugeradgang til eksternt byggede apps.

  • 2

   De har en API, men det er kun for at bringe dine funktioner og funktionalitet ind i deres applikation, ikke omvendt. Omkring den eneste eksterne applikation, de har, er deres godkendelses-api ... som bygger på deres afhængighed.

   Jeg tror et bedre eksempel er Salesforce, som leverer API'er, hvor en bruger faktisk kan opbygge en hel applikation ved hjælp af Salesforce's Web Services eller API, men aldrig faktisk skal gå til Salesforce.com.

 2. 3

  Jeg er helt ombord med dig Doug. Derfor er jeg bedøvet, at Facebook endnu ikke er udsolgt. De er så besat af at opbygge en større Facebook, at de en dag vil vågne op og indse, at de har en større og bedre nabo, og at deres firma styrter i værdi.

  Forresten elskede jeg Prodigy! Denne tjeneste var langt forud for sin tid.

 3. 4

  Doug,
  Jeg kan godt lide, at du tager AOL, og hvorfor de blev flankeret af browsere liek netscape navigator. Det, der fik mig til dit indlæg, var imidlertid, at min feedreader fangede Landmark Communications-referencen. Jeg er også tidligere Landmark-medarbejder og havde en e-mail-adresse @ infi.net. Helt vildt!

  Jeg tror, ​​hvad der er anderledes ved fb vs AOL er, at fb ikke betragtes som internettet for dummies. Og fb er til en vis grad åben for udviklere at bruge netværket. AOL-e-mail-adresser er stadig 20-30% af enhver forbrugerliste. Jeg kender ingen, der bruger deres fb-messaging-system som deres primære adresse. Efter min mening er de fundamentalt forskellige dyr.

  Du har ret i det faktum, at nogen tager dem ned. Fortæl mig nu, hvordan nogen skal flankere Google.

  Tak for posten!

 4. 5

  Det er forfriskende. Jeg kan stadig huske mit første 14.4 kb modem. Aldrig hørt om google den gang. Nu er de kongen.

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.