Facebook har ødelagt respektfuld og åben dialog ... og jeg er færdig

No Comment

Dette har været vanskelige par måneder for vores nation. Valget, COVID-19 og det forfærdelige mord på George Floyd har alle bogstaveligt talt sat vores nation på knæ.

Jeg vil ikke have nogen til at tro, at dette er en boo-hoo-artikel. Hvis vi har haft fornøjelsen af ​​at snakke sammen online, ved du, at jeg behandlede det som en blodsport. Fra en ung alder af at bo i et hjem opdelt efter religion og politiske tilbøjeligheder lærte jeg at undersøge, forsvare og debattere min tro og følelser. Jeg elskede at kaste granater og et par zingere derude.

Mens politik altid har været en glat skråning for en respektfuld samtale på eller offline, følte jeg mig altid både tvunget og endda opfordret til at dele mine tanker online. Jeg var under vildfarelsen om, at jeg hjalp.

Jeg har altid tænkt sociale medier var et sikkert sted at have en åben dialog med mennesker, som jeg var uenig med. Selvom Twitter var et sted, hvor jeg kunne dele en kendsgerning eller tanke, var Facebook hjemmet til min yndlingspassion. Jeg elsker mennesker, og jeg er fascineret af vores forskelle. Jeg nyder muligheden for at diskutere politik, medicin, teknologi, religion eller ethvert andet emne, så jeg bedre kan forstå andre, sætte spørgsmålstegn ved min egen overbevisning og dele min logik.

Langt størstedelen af ​​mit land tror på de samme ting - race og ligestilling mellem kønnene, økonomisk mulighed, adgang til kvalitet, sundhedsydelser til overkommelig pris, mindre skud, en ende på krige ... for at nævne nogle få. Hvis du ser nyhederne fra et andet land, er det sandsynligvis ikke medieprofilen ... men det is sandheden.

Selvfølgelig adskiller vi os ofte meget om, hvordan vi opnår disse mål, men de er stadig de samme mål. Jeg forsikrer dig om, at jeg kan tage en kollega ud til en drink, diskutere ethvert emne, og du finder os begge empatiske, medfølende og respektfulde.

Ikke sådan på Facebook.

I de sidste par måneder delte jeg mange tanker og nogle meninger ... og svaret var ikke, hvad jeg nogensinde havde forventet.

  • Jeg delte den tragiske drab på nogen i min by og blev beskyldt for at bruge sit mord til min egen fortælling.
  • Jeg prædikede ikke-vold og blev kaldt en whitesplainer og en racistisk.
  • Jeg delte historier om mine venner, der gjorde ondt fra Lockdown og fik at vide, at jeg ville dræbe andre.
  • Jeg delte mine tanker om ligestilling mellem kønnene og blev kaldt a mansplainer af en kollega, jeg respekterede og forfremmede i min by.

Hvis den nuværende administration gjorde noget, som jeg værdsatte - som at gennemføre fængselsreform - blev jeg angrebet for at være en MAGA-tilhænger. Hvis jeg kritiserede administrationen for at gøre noget splittende - blev jeg angrebet for at være en radikal venstreorienteret.

Mine venner til højre angriber mine venner til venstre. Mine venner til venstre angriber mine venner til højre. Mine kristne venner angriber mine homoseksuelle venner. Mine ateistiske venner angriber mine kristne venner. Mine medarbejdervenner angriber mine forretningsejervenner. Mine virksomhedsejers venner angriber mine medarbejderes venner.

Hvis jeg bad dem om at stoppe med at angribe hinanden, blev jeg beskyldt for ikke at støtte en åben dialog. Alle følte sig helt hjemme og angreb mig offentligt. Privat kom det også. Min messenger er fuld af beskeder, der kræver, hvordan jeg kunne tage andre personers side. Jeg fik endda et par telefonopkald fra nære venner, hvor de skiftede til at skrige på mig.

Efter så mange år med kærlige sociale medier og omfavnende åben dialog på Facebook er jeg færdig. Facebook er ikke stedet for en åben dialog. Det er et sted, hvor mobben og algoritmerne arbejder hårdt for at mobbe dig og rive dig ned.

Facebook er et sted, hvor du er skamløs, uvenlig, beskyldt, snakket om, navngivet og behandlet med foragt. Langt de fleste mennesker på Facebook ønsker ikke respektfulde forskelle, de hader nogen forskel. Folk ønsker ikke at lære noget eller blive udsat for nye ideer, de vil finde flere grunde til at hade andre, når de tænker anderledes end dig. Og de elsker absolut algoritmer, der udnytter vreden.

Ud over den bitre foragt og vrede er navnekaldelse og respektløshed ubegribelig. Folk vil aldrig tale med dig personligt, som de taler til dig online.

Verdens bortset

Det minder mig ofte om verdens apart-kampagne, som Heineken gjorde. Når folk fra helt forskellige verdener satte sig sammen, behandlede de hinanden med respekt, medfølelse og empati.

Ikke så på sociale medier. Og især på Facebook. Jeg er bange for, at algoritmerne på Facebook faktisk driver opdeling og slet ikke hjælper med åben, respektfuld dialog. Facebook svarer til en pakket gladiatorring, ikke en bar med et par øl på.

Igen er jeg ikke uskyldig her. Jeg har fundet mig selv at undskylde flere gange for at have mistet temperamentet.

Jeg er udmattet. Jeg er færdig. Mobben vandt.

På Facebook vil jeg være en tavs observatør nu som alle andre og omhyggeligt kurere og dele indhold, der undgår enhver indsigt i min tro. Jeg deler billeder af min hund, en lækker tallerken, en ny bourbon og endda nogle nætter i byen. Men herfra og ud tilføjer jeg ikke mine to cent, giver min indsigt eller deler en tanke om noget kontroversielt. Det er for smertefuldt.

Corporate gennemsigtighed

Okay, det er godt ... men hvad har dette at gøre med din virksomhed og din markedsføring?

Der er mange mennesker i min branche, der opfordrer til, at virksomheder skal være det mere gennemsigtige om deres tro og filantropiske initiativer som en del af en samlet marketingstrategi. Troen er, at forbrugerne kræver, at virksomhederne er gennemsigtige i deres støtte, selvom det er kontroversielt.

Selvom jeg respekterer disse personer, er jeg respektfuldt uenig med dem om dette. Faktisk kan jeg utvetydigt konstatere, at det har kostet mig mindst en klient, der læste mine udtalelser online. Mens de tjenester, jeg leverede, drev flere af denne kollegas virksomheder, tog han fejl med noget, jeg sagde online, og bad aldrig om mine tjenester igen.

Medmindre du tror, ​​at din målgruppe er mobben, og du kan overleve angreb fra dem, der er uenige, ville jeg undgå det for enhver pris. Folk ønsker ikke åben dialog online, især ikke på Facebook.

Hvis dit publikum ikke er mobben, vil de også komme til din virksomhed.

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.