Øje har en stavekontrol

41andcd5khl sl160Denne uge er jeg lige færdig med at læse Retning af modersmålet: Fra olde engelsk til e-mail, den sammenfiltrede historie om engelsk stavning by David Wolman.

Du ved muligvis ikke, hvad ortografi og etymologi er, og det er okay. Jeg ved, at jeg er en slagter af grammatik og stavning, men denne bog fik mig til at føle mig lidt bedre med mine færdigheder. Der er millioner af ord på engelsk, men den gennemsnitlige gymnasieeksamen kender omkring 60,000. Faktum er, at de fleste af os ikke har en anelse om, hvad de fleste ord er på vores eget sprog!

Vores er et sprog, der er fonetisk forkert og et næsten umuligt sprog at lære. Nogle mennesker tror, ​​at stavefejl er et tegn på uvidenhed, men Shakespeare selv plejede både at opfinde og stave forkert ord, som han fandt passende. Han følte, at bogstaver og ord var som ler for en billedhugger. Forestil dig, at hvis jeg lavede mine egne redunculous ord på denne blog, ville folk forkæle mig (lige inden de gik).

Når vi bevæger os ind i et nyt årtusinde, befinder vi os i at tale ord med hensyn til teknologi, der sandsynligvis aldrig finder sig i nogen formaliseret ordbog ... og endda ordbogsforlagene kan ikke være enige om, hvad der gør det, og hvad der ikke gør.

Hvis du ikke tror på, at vi opfinder nye ord, mens vi går, skal du blot se tilbage i tiden til OK…. eller er det Okay... eller er det alt korrekt or ole kurreck. Tænk bare, dine børnebørn kan have en del af deres daglige samtaler, rofl, lmao, asap, lol, ttfn.

Tro det ikke? Hvad med ordet Scuba, der tidligere var et akronym for Self-Contained Underwater Breathing Apparatus. Hvad med Blog, som for mindre end et årti siden var Weblog! Med ordet er der kommet blogger, blogget, blogging og blogware. Det er også en ret spændende tid, fordi mange af de ord, akronymer eller korte koder, der genereres online i dag, bruges internationalt.

Det er også interessant, hvordan reklame og marketing ikke behøver at følge reglerne for ortografi. Vi har virksomheder som Google, ting som iPhone og produkter som Seesmic, som alle er fuldt ud acceptable - alligevel har vi meget lidt tolerance for utilsigtet stavefejl i vores eget indhold. Jeg synes det er fascinerende.

Gudskelov, vi kan stadig stole på stavekontrol!

Øje har en stavekontrol,
Det fulgte med mit ærtehav.
Det plane lee markerer fire min revy
Miss Steaks Jeg kan knytte hav.
Øje rammer kajerne og skriv et ord
Og vægt fire det to siger
Vejret øje jeg skriver åre forkert
Det fortæller mig lige en vejning.

Jeg vil opfordre dig til at hente en kopi af bogen, det er en fascinerende tur gennem historien. David holder læsningen meget lys. Endnu mere underholdende er, at han fortæller al engelskens oprindelse, når han selv besøger de steder, hvor de blev forvandlet. Det er en god læsning!

3 Kommentarer

  1. 1
    • 2
      • 3

        Ja, kort historie var netop derfor, jeg hentede modersmål, da jeg tilfældigvis løb på tværs af det.

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.