Vil du virkelig arbejde for en opstart?

opstart

Der er ikke meget værre følelse i tarmen, end når du eskorteres ud af et job. Jeg fik usædvanligt opstart for omkring 6 år siden, da jeg arbejdede for en regional avis. Det var et centralt punkt i mit liv og min karriere. Jeg var nødt til at beslutte, om jeg skulle kæmpe tilbage til højere succes - eller om jeg ville blive nede eller ej.

Når jeg ser tilbage, var min situation ærligt talt en heldig situation. Jeg forlod en branche, der var ved at dø, og forlod et firma, der nu er kendt som en af ​​de værste arbejdsgivere at arbejde for.

Hos et opstartsfirma er oddsene for succes stablet mod dig. Medarbejderomkostninger og afkast er en af ​​de mest volatile investeringer, som et startfirma kan foretage. Et stort personale kan skyrocket en virksomhed, dårlige ansættelser kan begrave den.

Der sker dog noget andet ved vellykkede opstart. Medarbejdere, der var gode en dag, skal muligvis slippe en anden. En virksomhed med fem ansatte er enormt anderledes end en virksomhed med 10, 25, 100, 400 osv.

I de sidste 3 år har jeg arbejdet hos 3 startups.

Én opstart voksede mig op ... processerne og lagene i ledelsen kvalt mig, og jeg var nødt til at gå. Det var ikke deres skyld, det var virkelig, at jeg ikke længere havde en 'fit' i virksomheden. De gør det fortsat meget godt og har stadig min respekt. Jeg kunne bare ikke være der mere.

Den næste opstart slidte mig! Jeg arbejdede i en hård industri for en virksomhed uden ressourcer. Jeg gav et år af min karriere og gav dem alt - men der var ingen måde, jeg kunne fortsætte med at holde tempoet op.

Jeg er ved en opstart nu, hvor jeg har det godt med. Vi er omkring 25 ansatte lige nu. Jeg vil gerne påstå optimistisk, at det er det firma, jeg trækker mig tilbage fra; dog er oddsene imod mig! Når vi rammer et par hundrede medarbejdere, ser vi, hvordan jeg er i stand til at klare det. Denne gang er jeg nøglen til virksomhedens succes, så måske kan jeg forblive 'over bureaukratiets strid' og arbejde hårdt for at opretholde smidighed og fremskridt gennem massiv vækst.

Nogle mennesker tror måske, at en opstart er en brutal arbejdsgiver, hvis de har høje medarbejdernes churn. Jeg tror ikke det ... opstart uden churn vedrører mig meget mere. Der er faser i en opstarts liv, der fungerer lynhurtigt sammenlignet med et etableret selskab. Du vil bære nogle medarbejdere ud, og du vil vokse endnu mere. Desværre er personalestørrelser små ved opstart, så dine chancer for laterale bevægelser er små til ingen.

Dette lyder måske hensynsløst, men jeg vil hellere have en startomsætning på halvdelen af ​​personalet end at miste det hele.

Så ... hvis du virkelig vil arbejde for en opstart, skal du holde dit netværk tæt og lagre nogle kontanter væk som forberedelse. Lær af oplevelsen så meget som muligt - et år ved en sund opstart kan give dig et årti med erfaring. Mest af alt, få en tyk hud.

Vil jeg hellere ikke arbejde for en opstart? Uh ... nej. Spændingen, de daglige udfordringer, dannelsen af ​​politikker, medarbejdernes vækst, landing af en nøglekunde ... alt dette er fantastiske oplevelser, som jeg aldrig vil give op!

Find ud af, hvad du er god til, vær ikke overrasket, hvis du bliver ledsaget til døren, og gør dig klar til at angribe den næste store mulighed med den uvurderlige oplevelse, du har opbygget.

15 Kommentarer

 1. 1

  Alt dette er sandt! Jeg kan helt sikkert bevidne mange af disse punkter, opstart med 10 medarbejdere fungerer forskelligt, når det har en vis succes og 100 medarbejdere osv. Det er altid interessant at se, at det går.

  En ting, jeg har bemærket, er at arbejde for små startups har ødelagt mig! Jeg kan aldrig forestille mig, at jeg går tilbage til den daglige trængsel.

 2. 2

  Dejligt indlæg! Jeg arbejdede hele min karriere for startups, og jeg skriver artikler til min blog om startups.

  Der er et par kolde hårde fakta om opstartsverdenen, de, der overvejer det, skal vide:
  1. At arbejde for en opstart er et gamble SELV, hvis du er på partner- / ejerniveau. Én skurk kan ødelægge hele organisationen. Jeg har set utallige startups mislykkes, fordi en grundlægger kun tog en egodrevet beslutning om at skade virksomheden uopretteligt.
  2. Løn er ca. 40% under niveauet for store virksomheder. Fordele kan ikke sammenlignes (det meste af tiden).
  3. Det meste af tiden er arbejdsuge meget mere end i erhvervslivet.
  4. Sandsynlighed, at din virksomhed vil gå under i din tid ... ca. 60% (afhænger af, hvem der undersøgte tallene).
  5. Du skal enten være skør, som ramen nudler, eller have besparelser, der giver dig risikoen.

  Jeg har ledet operationer i en opstart, der voksede fra 20 til 100 mennesker på 2 år (og stadig vokser) en anden, der gik fra 10-50 på 6 måneder (de er stadig i drift). Men jeg var også nødt til at lukke en ned og lade en anden, fordi jeg ved, at de vil gå under (igen). Kan du håndtere volatiliteten?
  Startup-verdenen er for dem, der har mave til det og er villige til at være ekstremt fleksible. Hvis du ikke er det, skal du holde dig væk.
  Det er som restaurantvirksomhed, alt pænt / romantisk / sødt udefra, men PENT HELVED inde. Enhver, der fortæller dig ellers, er enten høj, fuld af dig ved hvad eller drak for meget koolaid.

  Cheers!
  Apolinaras "Apollo" Sinkevicius
  http://www.LeanStartups.com

 3. 4

  Jeg er enig i dit perspektiv om opstart generelt. Det skal dog siges, at hele oplevelsen i en opstart er baseret på ledernes evner hos grundlæggerne.

  Dårlig ledelse og for den sags skyld ledelsesmæssige færdigheder generelt under dårlige erfaringer, mens god ledelse og over gennemsnittet ledelsesevner kan gøre oplevelsen umagen værd, uanset om virksomheden lykkes eller mislykkes.

  • 5

   Hej SBM!

   Jeg er ikke sikker på, at hele 'oplevelsen er hos grundlæggerne. Mange gange er stiftere iværksættere og idéfolk. Nogle gange er de ikke velafrundede til ansættelse, salg, markedsføring, indsamling af penge, operationer osv. - Jeg tror ikke, du kan bebrejde dem for ikke at have alle færdighederne.

   Startups er tvunget til at gå ud på en lem og foretage store investeringer i talent - nogle arbejder, andre ærligt talt ikke. Som Apolinaras siger, kan det tage hele virksomheden ned.

   Grundlæggerne gør det bedste med det, de har. Nogle gange er det ikke nok. Det er risikoen for en opstart!

   Skål,
   Doug

 4. 6

  God artikel! Og de kommentarer, der følger. Jeg tror, ​​at nystartede virksomheder er blevet glamouriseret og fået til at se enkle ud. Hvis du virkelig er og udvikler mere end en hjemmeforretning, kan det være ret tarmnødvendende. Når du går på arbejde for en, skal du være klar til at opleve højder og nedture sammen med ejerne.

  Selvom du måske tror, ​​du forstår det, indtil du har været der ...

 5. 7

  Hej Doug

  En rigtig god artikel og rettidig også. Har tænkt på at komme videre, når jeg er, for jeg er ikke sikker på, hvilken vækst der til tider er for mig. Der er ting, jeg vil lære og ikke kan, før og hvis vi kan sælge clienst på det. Det er en udfordring, når du arbejder med HR-branchen.

  Imidlertid er den mulighed, jeg ser, der fik mig til at overveje det endnu mere, et opstartsannoncebureau .. bogstaveligt ned ad gaden fra mit hus. Denne artikel vil virkelig få mig til at tænke over tingene i løbet af de næste par måneder og se, hvor mit hjerte er.

 6. 8

  Fantastisk indlæg. Det fik mig alle fyret op for at få indflydelse på det lille firma, jeg bor - arbejder - hos. Ikke en opstart, men konstant under udvikling.

 7. 9

  Jeg dimitterede for to år siden og prøvede virkelig at blive ansat hos flere startups. Jeg har haft problemer. Jeg følte altid, at mine færdigheder og arbejdsmoral var bedst egnet til en opstart. Jeg håber at starte en eller arbejde for en på min næste stilling, når det måtte være.

 8. 10

  Jeg tror, ​​at arbejde for en opstart ville være fantastisk. Men det stammer også fra ideen om, at jeg vil være iværksætter, og jeg nyder op- og nedture og den hektiske livsstil. Det er det, jeg ser frem til i en opstart, som jeg ikke tror, ​​at mange store virksomheder ville give mig.

  Jeg kan dog se, hvordan denne livsstil ikke passer til alle, så det afhænger virkelig af, hvad du leder efter i en karriere.

 9. 11

  Doug,

  Godt indlæg som normalt.

  Jeg er generelt enig med dig generelt.

  Men et par ekstra punkter er:

  1) Det er et ægteskab - jeg giver, du giver.

  Nogle gange går det tabt i oversættelsen ved en opstart. Aktieoptioner kan være de positive gyldne håndjern på dette, men opstartsvirksomheder, der uddeler ringe beløb med høje strykpriser, er straks uhensigtsmæssige for deres medarbejdere, især fordi lønninger ved opstart normalt ikke er på gennemsnittet på markedet.

  2) Personlighed vs. ydeevne

  Desværre ledes opstart alt for ofte af personlighed og isoleret beslutningstagning, der påvirker ansættelse og fyring. Du ønsker, at dette ville være præstationsbaseret

  3) Ledelse er nøglen

  En iværksætter behøver ikke at have alle de færdigheder, men de har brug for visdom til at udligne deres mangler og lytte til mennesker omkring dem på en meningsfuld måde

  4) Udvækst af en medarbejder

  Dette lyder godt på papiret, men bestemt ikke for medarbejderen, der ikke forstår, hvordan deres færdigheder ikke holder trit, især hvis ledelsen og personalet er ung uden en fuld færdighedssæt til at isolere sig fra at afhøre, som det ofte er sagen i et tidligt stadium selskab.

  5) Folk ser ud til nr. 1

  De negative konsekvenser af en høj medarbejderomsætning, der ikke er frivillig, er ikke gode. Motivation gennem frygt er aldrig sund. Folk går ikke i job med deres næste job i tankerne, så hvis venner falder, bliver CV'et skærpet.

  Samlet set er jeg igen enig i meget af det, du sagde, men jeg tror, ​​du ser på det med rosenrøde briller.

  De nystartede virksomheder, der har været mest succesrige i den nuværende æra (Google), behandler medarbejdere med respekt, ikke som hyrede hænder, der skal bruges som diskretionære værktøjer.

  Det, som jeg altid vender tilbage til i opstartsmiljøer, er rapport - hvis du kan opbygge en rapport og en fælles grund med dit lederskab, så er det en pasform. Hvis din ledelse er fjern, standoffish, net-net, skåret og tørret og efterlader dig med at skrabe dit hoved, når du oplever vægten deres med en faktor 2 eller 3X, så får de det ikke og bedrages af deres eget ego og usikkerhed.

  Ezra

 10. 12

  Den eneste endelige forskel mellem en opstart og en etableret virksomhed er organisationens alder.

  Udover det, enhver Virksomheden kan kræve lange timer fra medarbejderne, tilbyde gratis frokost, kompensere dårligt for folk eller omfavne nye ideer. Startups med venturestøtte kan have millioner i banken, og 100 år gamle virksomheder kan stå over for pengestrømsproblemer. Strålende og uhyrlige ledere gemmer sig overalt.

  Virksomhedens alder bør ikke informere dine karrierebeslutninger, men kulturen og troen på dem inden for den organisation. Spørg ikke, om du vil arbejde for en opstart eller ej. Find ud af, hvilke kvaliteter du finder mest attraktive i spændende virksomheder. Ignorer datoen for inkorporering og følg dine drømme.

  • 13

   Jeg vil være respektfuldt uenig, Robby.

   Alder er ikke den eneste forskel. Ofte arbejder Startups fra lånte penge med begrænsede økonomiske og menneskelige ressourcer. De er under enormt pres for at vokse og komme til en positiv pengestrøm så hurtigt som muligt.

   Kultur og overbevisning opvejes langt af ren overlevelse i starten af ​​en virksomhed. Se på ethvert godt firma i dag, der har den kultur og overbevisning, du leder efter, og jeg vil gamble en hel del, at de ikke havde disse muligheder, da de var bundet for kontanter, i gæld og besvarede støjende investorer!

   Der er en hel del velgørende og 'grønne' tilhængere på mit arbejde, men vi har ikke noget overskud til at ændre verden (endnu).

   Doug

   • 14

    Dine udsagn illustrerer din hovedafhandling, som jeg mener er at hævde, at der er en dramatisk, grundlæggende og indflydelsesrig kløft mellem unge og gamle organisationer. Jeg bemærker dog følgende:

    Du skriver om virksomheder, der “arbejder med lånte penge med begrænsede økonomiske og menneskelige ressourcer. De er under enormt pres for at vokse og komme til en positiv pengestrøm så hurtigt som muligt. ” Dette lyder som en beskrivelse af de tre store bilproducenter, en af ​​mange for nylig mislykkede bankinstitutioner, eller virkelig enhver firma, der kæmper. Det er ikke eksklusivt for startups.

    Du siger også, at "kultur og tro overvejes langt af ren overlevelse i starten af ​​en virksomhed." Men er ikke undladelse af at overleve det, der førte dig fra en etableret kæmpe inden for avisvirksomheden? Du antyder, at det var et forfærdeligt sted at arbejde, men det var ikke dig, der startede opsigelse.

    Endelig ser dit tredje punkt ud til at indhold, der kræver fortjeneste for at "hjælpe med at ændre verden". Kiva, freenet og naturligvis GNU / Linux er alle nystartede virksomheder, der allerede har haft gavn af verden uden at tænke meget over deres egen fortjeneste.

    Mit eget punkt er helt anderledes. Selvom det kan være nogle stærkt korrelerede kvaliteter, den eneste absolut garanterede forskel mellem en startup-virksomhed og traditionelle arbejdsgivere er alder. Jeg vil udfordre enhver, der overvejer at forfølge (eller undgå) beskæftigelse ved en opstart, til at spørge sig selv, hvilken overbevisning om alder, der har informeret deres perspektiver.

    Jeg tror ikke, at denne besked kun er akademisk eller pedantisk. Når du beslutter, hvor du vil arbejde, er virksomhedsalder et urimeligt sted at begynde. Snarere bør man overveje branchen, værdierne, arbejdsmoral, arbejdspladskultur og personligheden hos dem, man møder i hver enkelt organisation.

    Kæmpe præference for startups eller traditionelle virksomheder er efter min mening en form for ageism. Som diskriminerende jobsøgende skal vi evaluere arbejdsgivere på baggrund af meningsfulde kriterier. Dette inkluderer ikke datoen for inkorporering.

 11. 15

  Jeg har arbejdet for en opstart i de sidste 5 måneder og nyder det. Vi har lagt vores minimale ressourcer på et site redesign og kodning forbedringer. Der er meget spænding for mig med det næste års fremtid, som det burde være med mennesker, der er i startups. Jeg ved, at der vil være mere arbejde at komme og mere skubbe på webstedet i løbet af de næste 6 måneder, men forhåbentlig vil det betale sig, og jeg bærer det ikke ud. Det er ikke for alle, men jeg vil ikke have et traditionelt job.

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.