Chasing the Tail: Harry Potter og The Long Tail

Hvis Harry Potter kørte General ElectricLørdag begynder med mit regelmæssige stop til Grænser. Jeg bestilte Google Map-hacks ud af Amazon, så jeg kunne arbejde på nogle forsinkede kortlægningsgrænseflader til ResortPub i denne weekend. Jeg bestilte 2-dages forsendelse, men bogen kom ikke ... den blev sporet til Columbus, OH. Jeg tror, ​​det er første gang, at jeg ikke har modtaget min ordre fra Amazon til tiden - håber ikke det sker igen.

Tilbage til mit punkt ... Jeg er ved grænser, og jeg ser tilfældigvis bogen Hvis Harry Potter kørte General Electric. Jeg læser i øjeblikket The Long Tail og det taler til det spændende koncept, at teknologiske fremskridt inden for computere, internettet og distribution driver salget af produkter, der ikke er i de øverste percentiler. Det er en fantastisk bog. Har lige læst Freakonomics, dette er det perfekte kompliment.

Da jeg så titlen på Hvis Harry Potter kørte General Electric, Jeg kunne ikke lade være med at finde det interessant, at forfatteren Tom Morris, mens en etableret forfatter med gode anmeldelser, brugte Harry Potters succes til at skubbe sin bog 'op ad halen'. Besøgende på Amazon, der søger efter Harry Potter finder denne bog på #30 ​​i deres søgeresultater. Harry Potter kan være den mest succesrige serie af bøger nogensinde. Både børn og forældre står i kø og er sultne efter den næste bog. Da de læser Amazon, kan jeg ikke lade være med at spekulere på, hvor mange tusinder af dem der har købt denne bog.

Jeg er også nysgerrig, om dette var en bevidst marketingstrategi fra Mr. Morris og hans forlag! Samlet set er hans bog bedømt til #66,951 på Amazon, mens hans sidste bog er #154,295. Er Tom Morris simpelthen blevet en bedre forfatter i løbet af de sidste 3 år? Eller jagtede hans bog Harry Potter og fik ham længere op ad The Long Tail?

Robert Scoble & Shel Israel talte om denne tendens, der forekommer med Nøgne samtaler. Det er interessant at tro, at dette dog kunne bruges som en strategi!

2 Kommentarer

 1. 1

  Hej Douglas! Tak fordi du bemærkede bogen! Jeg havde ikke læst nogen af ​​Harry Potter-historierne før for omkring tre eller fire år siden, en ung filosof ringede til mig for at bede mig om at skrive et essay til en bog, han skulle redigere - Harry Potter og filosofi. Jeg havde ikke tid til at påtage mig projektet og følte ingen tilbøjelighed til det, men han var studerende hos en af ​​mine foretrukne ph.d.-studerende, så som en tjeneste for ham og hans lærer, som han havde hvervet til at kalde mig om projekt, gik jeg ind for i det mindste at se på den første Potter-bog. Jeg blev øjeblikkeligt tilsluttet og læste dem alle 3 gange hver! Jeg skrev et essay til den unge professors bog og kunne derefter ikke stoppe med at skrive. Der var så mange fantastiske indsigter om livet og lederskabet i disse uhyre populære historier, som ingen talte om. Snart havde jeg 4 sider - en bog! Det blev kaldt "Harry Potter og livets mening", men den øverste forretningsredaktør, en ven af ​​min agent, fik fat i det, så niveauet af ledelsesvisdom i det og spurgte mig, om jeg kunne gøre det til en bog, der ville være lige så meget en forretningsbog som en livsguide. Jeg var først tvivlsom, men mens jeg læste igen, blev den overbevist.

  Efter at have undervist i Notre Dame 15 år i filosofiafdelingen taler jeg nu med store forretningsgrupper over hele landet. Doubleday-redaktøren vidste, at en forretningstitel ville appellere til mit publikum. Han sagde "Alle på Doubleday elsker din bog fra 1997 Hvis Aristoteles Ran General Motors og det samme gør enhver administrerende direktør, jeg kender, så ville du være villig til at gøre en parallel titel?" Jeg undersøgte meget, og det gjorde Doubleday også, og vi blev enige om If Harry Potter Ran General Electric som en sjov vej at gå.

  Virksomheder har bestilt tusinder af eksemplarer, administrerende direktører har hentet det og derefter købt det til alle deres rapporter og eksekutiver, og nu har Harry Potter-fandomen opdaget det. Så det er min første bog siden 97, der kom på bestsellerlisterne (denne sommer The Wall Street Journal, CEO Read, BookJive).

  Det er et interessant marketingapparat - en titel, der er beskrivende, stemningsfuld, levende, sjov, og som appellerer til to meget forskellige bogkøbspublikum.

  Og - forresten - jeg tror, ​​at hver bog, jeg skriver, er den bedste, jeg nogensinde har gjort, men så år senere elsker jeg dem alle ligesom børn.

  Tak for bemærkning !!!!!

  Tom Morris

 2. 2

  Elskede denne Harry Potter-artikel. Har I tjekket Harry Potter Forums Thats det første sted, der sendte nyhederne om den nyeste Harry Potter-film, Harry Potter og Fønixordenen.

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.