Hvad er Nofollow, Dofollow, UGC eller sponsorerede links? Hvorfor betyder backlinks noget for søgerangeringer?

Backlinks: Nofollow, Dofollow, UGC, Sponsoreret, Linkbuilding

Hver dag er min indbakke oversvømmet med spam -SEO -virksomheder, der tigger om at placere links i mit indhold. Det er en endeløs strøm af anmodninger, og det irriterer mig virkelig. Sådan går e -mailen normalt ...

Kære Martech Zone,

Jeg bemærkede, at du skrev denne fantastiske artikel om [nøgleord]. Vi skrev også en detaljeret artikel om dette. Jeg tror, ​​det ville være en god tilføjelse til din artikel. Fortæl mig, hvis du er i stand til at henvise til vores artikel med et link.

Underskrevet,
Susan James

For det første skriver de altid artiklen, som om de prøver at hjælpe mig og forbedre mit indhold, når jeg ved præcis, hvad de prøver at gøre ... placer en backlink. Mens søgemaskiner korrekt indekserer dine sider baseret på indholdet, rangeres disse sider efter antallet af relevante websteder af høj kvalitet, der linker til dem.

Hvad er et Nofollow Link? Følg Link?

A Nofollow-link bruges inden for ankermærket HTML for at fortælle søgemaskinen at ignorere linket, når det kommer til at føre en autoritet igennem det. Sådan ser det ud i den rå HTML:

<a href="https://google.com" rel="nofollow">Google</a>

Når søgemaskine-crawler nu gennemsøger min side, indekserer mit indhold og bestemmer backlinks for at give autoritet tilbage til kilder ... ignorerer den nofollow links. Men hvis jeg havde linket til destinationssiden inden for det indhold, jeg havde skrevet, har disse ankerkoder ikke attributten nofollow. De kaldes Dofollow-links. Som standard passerer hvert link rangordning, medmindre rel-attributten tilføjes, og kvaliteten af ​​linket bestemmes.

Interessant nok vises nofollow-links ofte stadig i Google Search Console. Her er hvorfor:

Så Dofollow-links overalt Hjælp med min placering?

Da evnen til at manipulere rangordning gennem backlinking blev opdaget, startede en milliardindustri natten over for at hjælpe klienter med at bevæge sig op ad rækken. SEO-virksomheder automatiseret og bygget ud link gårde og trådte på gassen for at manipulere søgemaskinerne. Selvfølgelig bemærkede Google ... og det hele styrtede ned.

Google forbedrede sine algoritmer for at overvåge rangeringen af ​​websteder, der akkumulerede backlinks med relevant, autoritative domæner. Så nej ... tilføjelse af links overalt hjælper dig ikke. Garnering af backlinks på meget relevante og autoritative sider hjælper dig. Tværtimod vil spamming af links sandsynligvis skade din evne til at rangere, da Googles intelligens også kan skelne mellem manipulation og straffe dig for det.

Betyder linkteksten?

Når folk sender artikler til mig, ser jeg dem ofte bruge alt for åbenlyse søgeord i deres ankertekst. Jeg tror virkelig ikke på, at Googles algoritmer er så latterligt enkle, at teksten i dit link er de eneste nøgleord, der betyder noget. Jeg ville ikke blive overrasket, hvis Google analyserede det indholdsmæssige indhold omkring linket. Jeg tror ikke, du behøver at være så indlysende med dine links. Når du er i tvivl, anbefaler jeg mine klienter at gøre det bedste for læseren. Det er derfor, jeg bruger knapper, når jeg virkelig vil have folk til at se og klikke på et udgående link.

Og glem ikke, at ankermærket tilbyder begge dele tekst samt en titel til dit link. Titler er en attribut for tilgængelighed, der hjælper skærmlæsere med at beskrive linket til deres brugere. Imidlertid viser de fleste browsere dem også. SEO-guruer er uenige i, om det at sætte titeltekst kan hjælpe din placering for de anvendte søgeord. Uanset hvad jeg synes, det er en god praksis og tilføjer lidt pizazz, når nogen museer over dit link, og et tip præsenteres.

<a href="https://highbridgeconsultants.com" title="Tailored SEO Classes For Companies">Douglas Karr</a>

Hvad med sponsorerede links?

Her er en anden e-mail, jeg modtager dagligt. Jeg svarer faktisk på disse… spørger personen, om de virkelig beder mig om at sætte mit omdømme i fare, blive bøderet af regeringen og blive fjernet fra søgemaskinerne. Det er en latterlig anmodning. Så nogle gange svarer jeg bare og fortæller dem, at jeg ville være glad for det ... det vil bare koste dem $ 18,942,324.13 pr. Backlink. Jeg venter stadig på, at nogen skal overføre pengene.

Kære Martech Zone,

Jeg bemærkede, at du skrev denne fantastiske artikel om [nøgleord]. Vi vil gerne betale dig for at placere et link i din artikel for at pege på vores artikel [her]. Hvor meget ville det koste at betale for dofollow-linket?

Underskrevet,
Susan James

Dette er virkelig irriterende, fordi det bogstaveligt talt beder mig om at gøre et par ting:

 1. Overtrædelse af Googles servicevilkår - de beder mig om at skjule mit betalte link til Googles webcrawlere:

Eventuelle links beregnet til at manipulere PageRank eller et websteds placering i Googles søgeresultater kan betragtes som en del af et linkskema og en overtrædelse af Googles Retningslinjer for webmastere

Google Link-ordninger

 1. Overtrædelse af føderale regler - de beder mig om at overtræde FTC-retningslinjer for påtegninger.

Hvis der er en forbindelse mellem en godkender og marketingmedarbejderen, som forbrugerne ikke forventer, og det vil påvirke, hvordan forbrugerne vurderer godkendelsen, skal forbindelsen afsløres. 

FTC godkendelsesvejledning

 1. Krænker min læsers tillid - de beder mig om at lyve for mit eget publikum! Et publikum, som jeg arbejdede i 15 år for at opbygge en tilhænger med og få tillid til. Det er ubevidst. Det er også nøjagtigt, hvorfor du vil se mig afsløre ethvert forhold i hver artikel - hvad enten det er et tilknyttet link eller en ven i branchen.

Google plejede at bede om, at sponsorerede links bruger nofollow attribut. Men de har nu ændret det og har en ny sponsoreret attribut for betalte links:

Marker links, der er reklamer eller betalte placeringer (ofte kaldet betalte links) med den sponsorerede værdi.

Google, kvalificer udgående links

Disse links er struktureret som følger:

<a href="https://i-buy-links.com" rel="sponsored">I pay for links</a>

Hvorfor skriver ikke backlinkere bare kommentarer?

Da PageRank først blev diskuteret, og blogs flyttede ind på scenen, var kommentarer ret almindelige. Ikke kun var det det centrale sted at have en diskussion (før Facebook og Twitter), det passerede også rang, da du udfyldte dine forfatteroplysninger og inkluderede et link i dine kommentarer. Kommentarspam blev født (og er stadig et problem i dag). Det tog ikke lang tid, før indholdsstyringssystemer og kommentarsystemer indførte Nofollow-links til kommentarforfatterprofiler og kommentarer.

Google er faktisk begyndt at støtte en anden attribut til dette, ugc. UGC er et akronym for brugergenereret indhold.

<a href="https://i-comment-on-blogs.com" rel="ugc">Comment Person</a>

Du kan også bruge kombinationer af attributterne. I WordPress ser en kommentar for eksempel sådan ud:

<a href="https://i-comment-on-blogs.com" rel="external nofollow ugc">Comment Person</a>

Ekstern er en anden attribut, som lad crawlere vide, at linket går til en ekstern site.

Skal du gøre backlink-rækkevidde for at få flere Dofollow-links?

Dette er ærligt talt et kæmpe stridspunkt for mig. De spam -e -mails, jeg har angivet ovenfor, er virkelig irriterende, og jeg kan ikke tåle dem. Jeg er fast overbevist om, at du skal tjene links, ikke bede om dem. Min gode ven Tom Brodbeck kaldte dette passende linkearning. Jeg linker til tusindvis af sider og artikler fra mit websted ... fordi de tjente linket.

Når det er sagt, har jeg ikke noget problem med, at en virksomhed når ud til mig og spørger, om de kan skrive en artikel af værdi til mit publikum. Og det er ikke ualmindeligt, at der er en dofollow link inden for denne artikel. Jeg afviser mange artikler, fordi de mennesker, der indsender, giver en forfærdelig artikel med en åbenbar backlink i den. Men jeg offentliggør mange flere, der er fantastiske artikler, og det link, som forfatteren brugte, ville være af værdi for mine læsere.

Jeg opsøger ikke ... og jeg har næsten 110,000 links, der linker tilbage til Martech Zone. Jeg synes, det er et bevis på kvaliteten af ​​de artikler, som jeg tillader på dette websted. Brug din tid på at offentliggøre bemærkelsesværdigt indhold ... og backlinks følger.

27 Kommentarer

 1. 1

  Tak fordi du påpegede Dofollow-plugin Doug. Jeg var opmærksom på, at WordPress tilføjede rel = ”nofollow” til links i kommentarer, og jeg er bestemt enig i din logik, at så længe kommentarer modereres, fortjener alle relevante links, der er tilbage i kommentarerne, deres skyld.

 2. 2
 3. 3
 4. 4

  Er der en måde at vælge hvilket link jeg vil lade følges (wow, nysgerrig sprogkonstruktion jeg lavede)? Årsagen er, når jeg henviser til et skørt site med skøre oplysninger om det, vil jeg hellere ikke promovere det for meget. Ikke som en censur (hvis jeg henviser til f.eks. En politisk opfattelse, der er meget anderledes end min egen, men hvis den er velbegrundet og velformuleret, har jeg ikke noget problem at fremme den), men som en måde at bekæmpe entropi og grave ned skidt indhold.

  Jeg har ikke noget problem manuelt at redigere links. Jeg redigerer normalt kommentarer for at tilføje Google Analytics udgående links, link titler og rette besøgende typografi, men det ville være rart at automatisere det til en vis grad.

 5. 5

  Sikker på, theUg! Du kan tilføje rel = ”nofollow” inden for ethvert link, du ikke ønsker, at Google skal rangere. Eksempel:
  <a href="http://www.donotgoogle.com" rel="nofollow">

 6. 6

  Ja, det kan være lettere end at prøve at slette dem. Jeg opbevarer alle de ofte anvendte elementer sådan i min Operas noter (ganske praktisk at have bits, stykker og kodestykker hele tiden inde i din browser), så det er bare at kopiere og indsætte for mig.

 7. 7
 8. 8

  Jeg er enig Doug. Hvis du alligevel går i besværet med at læse og moderere hver kommentar (som du burde være), er det fornuftigt at belønne ægte kommentarer med et ordentligt link.

  Du får flere "Fantastiske indlæg" -kommentarer som et resultat, men de går alligevel direkte i papirkurven.

  De åbenlyse spammere har navne som "SEO-ekspert" eller "Webdesign Atlanta" eller noget nøgleord indlæst. De ægte har normalt rigtige navne som “Lisa” eller “Robert”.

 9. 9
 10. 11

  Jeg kører et Drupal-drevet websted, så det installeres uden rel = nofollow, og du skal installere et plugin for at tilføje dette. Jeg dog om at gøre dette i et stykke tid, men indså, at den eneste grund til at gøre det er en barnlig fornemmelse af, at de kommentarer, jeg efterlader på andres sider, ikke giver mig sideplacering, hvor jeg samtidig giver dem sideplacering. Jeg besluttede at lade det være som det er.

  De fleste mennesker modererer deres kommentarer, så hvorfor straffe dem, der tager sig tid til at efterlade en nyttig kommentar på siden?

  Jeg har føjet en kommentarpolitik til mit websted, så jeg ikke behøver at have det dårligt med at slette de kommentarer, der er i det grå område.

  For eksempel, hvis nogen efterlader en kommentar, der siger "nice site", foreslår jeg at slette kommentaren, medmindre de lader URL-feltet være tomt. Uden en sådan politik følte jeg mig tvunget til at kontrollere linket og beslutte ud fra webstedet.

 11. 12
  • 13

   Ja, ikke alle søgemaskiner respekterer no-follow. Det sker bare så, at Google, der er den store dreng på blokken, gør det dog. Jeg er ikke sikker på Live, Ask eller Yahoo! Det kan tage noget at grave for at finde ud af.

 12. 14

  Godt job - jeg er meget anti-nofollow.

  Ethvert link skal tælles, eller du skal ikke lade linket eksistere. Jeg kender folk, der med vilje føjer nofollow til links i deres indlæg, så de ikke har masser af udgående links, med teorien om, at websteder, der linker mere ud end de er linket til, får en lavere PR.

  Det forstyrrer mig uden ende.

 13. 15
 14. 16

  IMO rel = ”nofollow” er absolut ubrugelig, det stopper ikke kommentarspam, fordi spammere bruger software. Den bedste løsning mod kommentarspammere er plugins som Akismet, Bad Behavior og captchas eller menneskelige spørgsmål.

 15. 17
 16. 18

  Hej, jeg vil gerne spørge, om WordPress, Yahoo 360, Blogger osv. Bruger "nofollow" i blogindlæg. dvs. hvis jeg skriver et indlæg i min blog, og jeg lægger et link i det, ændres linket i mit indlæg til rel = nofollow?

 17. 19

  Mange tak for den fremragende artikel om no follow-attributten. Fordi det er installeret som standard i WordPress, formoder jeg, at en hel del mennesker ikke engang ved, at det er der.

  Jeg synes, at en politik med enten at tillade eller afvise kommentarer på individuelt grundlag snarere end blot at nedgradere dem alle er en langt bedre tilgang.

 18. 20

  Tak for dette indlæg! Jeg ved, at jeg er lidt forsinket med at finde det, men jeg begyndte lige at blogge og prøver at finde ud af, hvorfor den skide wordpress sætter nofollow i mine links. Jeg vil sætte i dofollow takket være at finde din blog, måske vil det tilskynde til flere kommentarer og interaktion på min newby-blog.

  • 21

   Hej DG,

   Jeg er ikke sikker på, hvor meget det faktisk hjælper direkte med deltagelse. Jeg tror dog, at 'fugle af en fjer flyver sammen', så du er mere tilbøjelig til at oprette forbindelse og deltage med andre blogs, der ikke bruger nofollow. I det lange løb tror jeg, at der er fordel.

   Jeg kan bare lide det, fordi jeg tror, ​​at meget af min succes med blogging har været at gøre med deltagelse af folk som dig i samtalen. Hvorfor skulle jeg få alle fordelene ?!

   Cheers!
   Doug

 19. 22

  Tak for denne info Doug, jeg havde manuelt tilføjet rel-tags til mine links, men overvejede aldrig engang denne tilgang til kommentarer. Det giver dog mening, jeg begynder sandsynligvis at gøre dette, da jeg allerede i høj grad modererer mine kommentarer.

 20. 23

  Hej, jeg installerede DoFollow-pluginet for et par dage siden, og jeg modtog nogle tak fra nogle små blogs, som jeg linkede til i mine artikler og kommentarer.

  Fantastisk initiativ også, men KUN i kombination med en streng kommentar / brugeradministration, ellers bliver blogs spamkilder hurtigere end vi tror.

 21. 24

  doug, denne nofollow-ting har virkelig været smertefuld for både bloggeren og den legitime kommentator ... jeg ville bare ønske, at nogen kunne oprette et plugin, der aktiverer / deaktiverer nofollow efter administratorens vilje. alle nofollo-plugins, jeg har brugt, rip nofollow-tagget på alle kommentarer og / eller kommentatorer. som du sagde, nogle mennesker er kræsne i at godkende deres brugeres kommentarer

 22. 26

  den sjove ting doug er, at flertallet af dem, der "går ind for" nofollow, har nofollow-attributter på deres sider / blogs .... er det ikke sjovt, at folk siger noget og gør en anden? du fik min beundring for at have en dofollow her ligesom i min blog ... jeg er ikke bare sikker på, hvordan dette vil påvirke min PR i google.

 23. 27

  Tak fordi du forklarede dette. Jeg er lige ved at få et websted startet og ser på alle blogmulighederne. Desværre stinker den dåse blogsoftware, som jeg kunne bruge sammen med mit websted, på is, og jeg har tænkt på at bruge wordpress, så tak for at tale om følgende eller ikke noget problem. Jeg har 2 websteder, et uden google back-links, og den anden dag viste mit andet site 10 google backlinks ud af det blå, og jeg var virkelig begejstret! Jeg postede på blogs hele tiden og vidste ikke engang, at du kunne få et link på den måde (duh, nybegynder!) Og pludselig havde jeg 10 links fra Dawud Miracle - hvem i helvede er han ???? Jeg fulgte linket tilbage til hans side og indså, at det var en af ​​mange mange mange blogs, jeg havde sendt ud, tak Miracle, det var et mirakel !!! Så spekulerede jeg på, hvordan det var sket, og hvorfor det ikke var sket før! Så nu får jeg det. Når jeg får min blogsoftware op, vil jeg helt sikkert have følgende, ikke no-follow-typen. Der er nok succes for os alle ... ..

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.