ASP RSS-parser, feedlæser

Depositphotos4651719 s

Denne weekend er jeg blevet limet på min bærbare computer, der søger på nettet efter webbaserede RSS-feed-læsere. Årsagen er, at jeg ville skrive en asp RSS-feed-læser, der ville vise feedet, så indholdet automatisk kunne skrabes ind i en HTML-e-mail. Så for folk, der ønsker at reservere en del af deres e-mail-nyhedsbrev til deres blog- eller publikationsartikler, kan det let indarbejdes. Da JavaScript faktisk ikke viser indholdet, før klienten indlæser og udfører scriptet, var overflod af JavaScript RSS-browsere ikke nyttige. Jeg havde brug for en RSS-feedlæser på serversiden.

Jeg startede med at skrive min egen parser i ASP ved hjælp af MSXML-objektet. Jeg var i stand til at analysere omkring 75% af RSS-feeds ved at gøre dette, men nogle af de løse XML-specifikationer på RSS-feeds viste sig at være meget vanskelige at programmere. Du kan se det i aktion her. Du kan videregive det maksimale antal elementer (ni), antallet af tegn, der er afskåret ved ordet (nc), samt URL'en. Du kan også se det aktuelle feed med en fejlretningsvariabel her.

Mange RSS-feeds er virkelig ret 'beskidte' og kræver parsing af teksten i XML-filen med strengmanipulationskode (ugh!). Selvfølgelig er vi stadig i vores RSS 'ungdom' på nettet, så jeg er ikke overrasket. Læs mere om RSS-specifikationer her.

Endelig stødte jeg på en lille perle. Jeg fandt en gratis ASP-klasse til download. Det er lidt langsomt, men jeg har ikke fundet et feed, som det ikke kunne læse. Jeg har en statisk version her og en dynamisk version her.

Et par noter om manuskriptet. Jeg havde brug for at rydde nogle HTML-tags i de returnerede beskrivelser. Jeg gjorde det med en lille oprydningsfunktion, jeg fandt:

Funktion FjernHTML (strText) Dim nPos1 Dim nPos2 nPos1 = InStr (strText, ">") Gør Mens nPos1> 0 nPos2 = InStr (nPos1 + 1, strText, ">") Hvis nPos2> 0 Så strText = Venstre (strText, nPos1 - 1) & Mid (strText, nPos2 + 1) Else Exit Do End Hvis nPos1 = InStr (strText, ">") Sløjfe FjernHTML = strText End-funktion

Jeg tilføjede også en anden pæn lille smule kode: Nogle gange vil jeg måske vise mere eller mindre en beskrivelse. Men hvis jeg blot begrænser antallet af tegn, kan jeg muligvis afskære beskrivelsen midt i ordet. Jeg vil ikke gøre det!

Funktion Afskæring (strText, intChars) dim intLength dim j intLength = len (strText) if intChars> intLength then for j = intChars to 0 step -1 if mid (strText, j, 1) = "" then exit for next if j> 0 derefter strText = venstre (strText, j-1) & "..." ellers strText = strText slut hvis slut hvis Cutoff = strText slut funktion

(Jeg havde nogle problemer med at vise min kode korrekt i denne post ... lad mig vide, hvis du har problemer med en af ​​disse funktioner!)

Jeg har også bemærket en hel del flere værktøjer på nettet. Der er en
. NET version, mange PHP-versioner, masser af JavaScript-versioner.

For at afslutte håber jeg, at RSS-specifikationer fortsat forbedres, og de faktiske feeds overholder XML-standarder i alle tilfælde. Gratis applikationer som TypePad, WordPress osv. Skal forfine deres RSS-funktionalitet. Yderligere blogs som MySpace, Xanga, LiveJournal osv. Har brug for at forbedre deres RSS-funktionalitet. RSS ER kraftfuld ...Chris Baggott skrev et dejligt stykke om e-mail vs. RSS. Jeg tror, ​​at kombinere deres funktionalitet kunne øge virkningen af ​​begge dele!

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.