Suger Apples markedsføring?

Depositphotos24060249 s

Hvem vinder marketing virkelig her, Apple eller Microsoft? Klik på igennem, hvis du ikke kan se videoen.

Dette indlæg var inspireret af en samtale, jeg deltog i vedrørende Microsoft vinder noget tilbage mod Apple. Samtalen fortsatte på Twitter med en god tweet fra Kara:

Fra karaweber: @douglaskarr nød dagens indlæg. Snarky er ude, og kampagnen "Jeg er en Mac" begynder at læse som snarky. (FTR, jeg er også en Apple-fan).

Jeg håber, dette udløser en enorm debat. Apple betragtes som et af de bedste marketingteams inden for teknologi i dag, men jeg begynder at tænke over deres indsats. Spillede marketing en stor rolle i Apples nylige succes? Eller var det simpelthen disponibel indkomst? Bland ikke produkt med markedsføring på dette - jeg er klar over, at iPhone er en game changer i branchen. Mit spørgsmål er ikke, om Apple har gode produkter eller ej, men hvor stor indflydelse havde marketing på Apples enorme vækst i salg?

Var det virkelig Apples markedsføring, der gjorde forskellen?

Når tiderne er hårde og disponibel indkomst er nede, skal forbrugere og virksomheder træffe sværere købsbeslutninger. Da Microsoft vinder markedsandele tilbage fra Apple på varer som bærbare computere, ser det ud til, at Microsoft vinder værdi krig. Det vil sige, Apples markedsføring af køligt, elegant design, brugervenlighed og mindre problemer ... fungerer ikke.

Det betyder, at intelligente forbrugere ikke tror, ​​at prisen på et Apple længere er det værd. Apple fremsætter ikke sagen ... og jeg tror heller ikke (heller ikke Kara) på, at snarky reklamer hjælper dem. Faktisk tror jeg, de måske bare lyder som nogle forkæle børn, der skryter af deres nyeste legetøj og giver fingeren til virksomheden (det er mig og dig).

Det kan være tid til at dræbe hele Mac vs. pc-kampagnen.

Et nøgleelement til god markedsføring er aktualitet. Det er vigtigt, at din markedsføring forbliver relevant for dit publikum ... og ændringer i økonomien påvirker folks købsbeslutninger. Som et resultat er det nøglen til at justere i overensstemmelse hermed. Det er tid for Apple at tilpasse sig.

9 Kommentarer

 1. 1

  Doug,

  Jeg tror, ​​at dit sidste afsnit forklarer, hvorfor Apple mister markedsandele. Forbrugernes tankegang har ændret sig drastisk i løbet af det sidste år eller deromkring, og Apple har endnu ikke ændret deres marketingstrategi. Microsoft har de under $ 1500 bærbare reklamer gå lige til hjertet af en omkostningsbevidst forbruger.

  Adam

 2. 2
 3. 3

  Jeg tror, ​​de markedsfører til et bestemt videniveau og har været i nogen tid. For folk, der virkelig slet ikke vil rode med deres maskiner (bestemt ikke mig), er deres markedsføring effektiv, da den forsøger at vise, hvor enkel de er. Deres annonce, der promoverer "Genierne", gør intet for mig, det vil jeg virkelig ikke og kan ikke komme til et overfyldt indkøbscenter i normal åbningstid, men jeg KAN søge online for at få hjælp fra 90% + markedsandel på pc brugere. Deres "Eliminering" -annonce forsøger at fortælle mig, at kun et valg er godt, men da jeg købte min seneste bærbare computer, blev Mac'erne sendt videre, fordi de ikke havde det rigtige funktionssæt, jeg havde brug for, men jeg var i stand til at finde den rigtige pc der havde alt, hvad jeg ønskede.

 4. 4

  Jeg var fan af de subtile jabs lavet i det første par serier af Mac tilføjer. Men jeg troede, de tog for negativt ved en drejning for ca. 9 måneder siden, omtrent da "Vista bashing" begyndte. Siden da er min opfattelse af deres annoncer støt faldet.

  For mig gør de nyere annoncer et bedre stykke arbejde med at få eksisterende Mac-brugere til at føle sig bedre end deres valg, end det gør at bringe nye brugere ind i folden. Vis forsigtigt (og komisk) fordelene ved dit produkt, og folk kommer over til din side. Fornærm konkurrencen og indirekte dem, der bruger den, og du risikerer fremmedgørelse og stædigt afslag på at overveje en ændring.

  Jeg er ikke sikker på, hvor effektive Microsoft Laptop Hunter-annoncer generelt er, men de viser i det mindste fordelene ved pris og variation ved Windows-baserede computere. Personligt ville jeg have en $ 2,800 17 ″ MacBook Pro, men jeg købte en $ 325 Windows-baseret netbook. Netbook er det modsatte af MacBook Pro, men prisforskellen fik mig til at genoverveje, hvad der er vigtigt vs. hvad der ville være rigtig rart at have.

  Apple vil altid følge en loyal tech-entusiast, og derudover vil der være dem, der er villige til at betale mere for større brugervenlighed. Men den nuværende økonomi tvinger flere mennesker til at træffe beslutninger udelukkende baseret på forhåndsomkostninger, og det har aldrig været et markedssegment, hvor Apple ser ud til at konkurrere. Og deres nuværende annoncer forbedrer på ingen måde denne situation på godt og ondt.

 5. 5

  For et stykke tid tilbage hørte jeg Merlin Mann sige, at hvis det ikke er værd at købe et Apple, er det ikke pengene værd - hvilket jeg tror.

  Offentliggørelse: Jeg bruger en Mac på arbejdspladsen og en Windows-maskine derhjemme.

 6. 6

  Jeg synes du er forvirrende markedsføring og reklame.

  Apples markedsføring siden Jobs tilbagevenden har utvivlsomt været strålende, mens nogle individuelle reklamer og kampagner lejlighedsvis er kommet til kort.

  Jeg tror, ​​at argumentet om, at Apples nylige store succeser skyldes markedsføring, er absolut falsk. Hjørnestenen i Apples strategi har altid været at fremstille gode produkter, ikke god markedsføring.

  IPod var en kæmpe succes ikke på grund af de dansende silhuet-reklamer, men fordi det var / er et fænomenalt produkt, der var / er langt over det bedste på noget andet på markedet.

  Uanset økonomiske forhold betaler forbrugerne altid for gode produkter. Apple blev grundlagt i en recession og trives fortsat i denne recession.

  Påstanden om, at Microsoft vinder markedsandele på Apple, kan være lidt for tidlig. Det rapporter som jeg har set synes at hævde det modsatte.

  • 7

   Hej Brian!

   Selvom jeg nævner annoncerne, stiller jeg stadig spørgsmålstegn ved markedsføringen, ikke reklamen. Jeg sætter heller ikke spørgsmålstegn ved de utrolige produkter. Jeg svarer på denne kommentar via Ipod, og min valgte bærbare computer er min MacBookPro. Mit spørgsmål er, hvor stor vægt havde Apples markedsføringsstrategier i deres succes? Var det simpelthen rigdom, der spillede en rolle?

 7. 8

  Doug,

  Jeg elsker denne diskussion. Tak fordi du startede det. Efter min mening har og vil Apple fortsat have strålende markedsføring. Virksomheden har holdt ud gennem mange tilbageslag, meget delvis på grund af deres markedsføringsvidenhed og evne til at justere på en krone. Den aktuelle annoncekampagne er kun et element i strategien, som jeg synes, mange af kommentarerne fokuserer lidt for tungt på. Jeg tror, ​​at henvisningen til annoncen i starten satte folk på det spor. Uanset hvad involverer Apples markedsføringsstrategi så meget mere end et stykke taktisk reklame. Produktplanlægning, prisfastsættelse, positionering, design og timing udført gennem målrettet reklame, pr, begivenhed og andre direkte og indirekte salgsstrategier og -taktikker holder denne virksomhed i forkant med marketingdiskussioner i lang tid.

 8. 9

  Hej Douglas, ked af at efterlade en kommentar uden for emnet, men det ser ud til at det første link, der siger at klikke på kastede for at se en video, er at linke ud til en video fører til en 404-side, ”Vi kunne ikke finde det! Enten er du vild, eller så er vi også! ”. Igen ... undskyld jeg for kommentaren uden for emnet.

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.