Ajax, DOM, RSS, XHTML, SOAP ... alle de ting! Det er lettere end du tror!

AjaxOkay ... dette er en SUPER BEGINNER blogindlæg for alle min søns venner derude, der spekulerer på, hvad det er, jeg gør hele dagen.

Ajax, DOM, RSS, XHTML, SOAP, XSLT, HTML, HTTP ... bla, bla, bla.

Hvad betyder det hele? Almindelig og enkel? Det betyder, at dit system kan tale med mit system. Vi har et fælles sprog ... vi taler gennem Hypertext Protocol (vores stemme) og XML (eller tæt på det ... er vores sprog). Okay, hvad betyder det? Det betyder, at jeg først fortæller dig, hvad jeg taler om, og så taler jeg om det, og når jeg er færdig med at tale om det, fortæller jeg dig, at jeg er færdig.

Jeg siger mit fornavn.
Doug
Jeg er færdig med at sige mit fornavn.

I XML er dette:
> fornavn> Doug> / fornavn>

Det fantastiske ved XML er, at jeg kan sende streams og streams af information til dig. Jeg kan endda sende dig flere poster på samme tid:

Jeg sender dig folk.
Jeg sender dig et fornavn.
Doug
Jeg er færdig med at sende dig et fornavn.
Jeg sender dig et fornavn.
Katie
Jeg er færdig med at sende dig et fornavn.
Jeg er færdig med at sende dig folk.

I XML:
> mennesker>
> fornavn> Doug> / fornavn>
> fornavn> Katie> / fornavn>
> / mennesker>

Så ... hvis jeg kan tale dit sprog ... så kan vi tale med hinanden, ikke? Absolut! Sådan fungerer alle disse teknologier. Du kan komme ind på Wikipedia og slå dem alle op, men det er ret almindeligt og simpelt. Faktisk er det, hvordan du læser dette blogindlæg lige nu. Du lagde min adresse i din browser, og din browser sagde ... hej, Douglaskarr.com, er du der? Jeg sagde ja! Her er min HTML. Og du vidste, hvor min side startede og sluttede baseret på tags i min HTML (HyperText Markup Language).

Hvis jeg programmerer det ... betyder det ikke noget, hvilken slags system du bruger, eller jeg er på ... vi kan ikke tale med hinanden uden problemer. Jeg kan bruge PHP og tale med en server, der kører Java, .NET, Perl, ASP ... hvad som helst. Sejt, hva '? Sikker på, det er, kom igen!

Hvis jeg opretter et godt program, og du vil have dit system til at tale med mit, opbygger jeg en API eller applikationsprogrammeringsgrænseflade. Det giver dig mulighed for at anmode om oplysninger fra mig ... og jeg skubber dem tilbage til dig i XML. Lyder det hårdt? Det er ikke ... sådan fungerer Google! Tjek adressen, når du har klikket på send:

http://www.google.com/search?q = douglas + karr

Jeg sagde ... hej Google, jeg vil gerne spørge dit system (q) for Douglas Karr. Derefter ... q = Douglas + Karr! Og så svarer Google med en masse HTML, som min browser kan vise mig. Hej, jeg er nr. 1! Woohooo.

RSS er meget ens. Min blog har et RSS-feed, der fjerner al den fremmede grafik og formatering og bare smider indholdet derude, så du kan se. RSS står for Really Simple Syndication ... nørder taler for nogle flere XMLish ting. Nu kan jeg se bloggen i en 'Reader' ...
http://www.google.com/reader/finder?q=http%3A%2F%2Fdknewmedia.com

Det er her integration er fantastisk. Jeg kan videregive indhold, data, begivenheder, information, samtaler ... stort set alt ved hjælp af XML. Hvert moderne sprog derude kan bruge XML (fancy betegnelse er ... forbruge XML), og det gør det ved at 'parsere' meddelelsen. Det betyder bare at bryde det op, så det kan finde ud af det. SOAP er et andet middel til at føre XML frem og tilbage.

Den seneste dille er Ajax eller Asynchronous JavaScript og XML. Yikes, lyder hårdt. Det er det ikke rigtig. Klik nogensinde på en knap, og der vises et vindue eller en besked i din browser? De gjorde det ved hjælp af JavaScript. JavaScript er et programmeringssprog, der kan køre på din computer i stedet for på en eller anden server et eller andet sted. Det betyder, at jeg kan give dig en køligere oplevelse ved at lave en hel masse JavaScript lokalt. Tjek ud Lønoptællingsberegner. Læg mærke til, hvordan du skriver værdierne og fanen gennem de felter, som siden ændrer? Det er Javascript.

Folk bruger JavaScript til at oprette RIA .. Rich Internet Applications (vi elsker akronymer). Ajax tager det et skridt videre. Jeg kan faktisk skrive kode på min side, der uden at du fortæller det til at tale med en anden side et andet sted, få oplysningerne og derefter bringe dem tilbage uden at du nogensinde behøver at forlade siden !!! Igen ... Lønopgørelsesberegner. Når du indtaster oplysningerne og klikker på "Beregn", indsender siden disse oplysninger til en beregningsside tilbage på serveren. JavaScript læser derefter svaret og formaterer det pænt.

Tro mig ikke? Her er den side, som den taler med: http://www.payraisecalculator.com/getPayraise.php. Bemærk, at der ikke er nogen faktiske værdier ... det er fordi jeg faktisk ikke har skrevet noget. Men du forstår pointen.

Så hvad betyder alt dette? Nå, RIA vil tage nettet og gøre det meget lettere. Modstandere skriger, at det altid bliver nødvendigt at have programmer som Microsoft Word og Excel. Virkelig? Hvad med Google Skriftligt og Regneark? Det er lige rundt om hjørnet folkens.

Ironien ved dette var, at 20 år siden var boom på den personlige computer, hvor vi ikke behøvede at være forankret i noget 'mainframe'-system. Nå ... gæt hvad ?! Vi er tilbage på mainframe ... der er bare en hel flok af dem derude på nettet.

Hvad mener du?

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentardata behandles.